Падрабязнасці размнажэння пасцельных блашчыц

Лютага 2019

Відэа: Падрабязнасці смерці вальшчыка лесу ў Берасцейскай вобласці | Гибель белорусов на предприятиях (Лютага 2019).

Anonim

Kao i većina parazitskih insekata, bugovi se reproduciraju vrlo brzo. To pridonosi visokoj prehrambenoj vrijednosti i energetskoj vrijednosti ljudske krvi - njihovoj jedini tip hrane, kao i udobnim uvjetima u kojima žive i ukupnom plodnom svojstvom.

Ovo je zanimljivo: za razliku od žohara, bedbugovi su ravnodušni prema sanitarnim uvjetima u sobi u kojoj žive. Oni s jednakim uspjehom popunjavaju oba moderna apartmana, studentske domjenke i stanove u zemlji.

Reprodukcija stjenica - proces je doslovno krcat posebnim značajkama, pa znam kako se reproducirati greške, ne samo da će biti od pomoći u rješavanju s njima, ali samo pitate svaki gledalac.

Malo biologije: reprodukciju bugova pod mikroskopom

Glavna značajka, koja je umnožak stjenica privukao interes znanstvenika, entomologists je tzv traumatična oplodnja. U traumatskom oplodnje oplodnja ženske ne odvija uz obostranu suglasnost, kao i ostatak insekata, ali neke vrste sile, kada je muškarac ismijava njegov spolni organ zid trbuha kod žena, a vodi u unutarnje šupljine njegovo potomstvo.

Za tisuća godina evolucije je takav dovoljno brutalni u smislu ljudskih ideja, način uparivanja bio najpovoljniji za kućne stjenice.On jamči da će u slučaju dugotrajnog posta, koji se često moraju podnijeti, neke od već poluoblikovanih jaja će tijelo kukaca koristiti za prehranu. Često to pomaže očuvati čitavu populaciju domaćih bedbugs.

Ženski bed bug povezuje se samo jednom u životu. To je dovoljno za odgodu potrebnog broja jaja u budućnosti: proizvodi sjemena mužjaka bit će pohranjeni u posebnim organima i konzumirani po potrebi. Zahvaljujući tome, čak jedna oplođena ženka može postati predak čitave populacije parazita u stanu.

Muški bed bugovi u njihovoj želji za reprodukcijom su iznimno nečitljivi pri odabiru seksualnog partnera. U mnogim slučajevima napadaju i druge muškarce, nimfe, pa čak i žohare. Prema rezultatima provedenih od strane Entomolozi istraživanje pokazalo je da gotovo sve insekata u populaciji, bez obzira na dob i spol imaju abdominalne ozljede, odnosno barem jednom u životu su bili napadnuti od strane odraslih muškaraca.

Nakon oplodnje, ženski bed bug počinje stajati 4-10 jaja dnevno. Ova jaja su vrlo mala - ne dulje od 1 mm.

Žena ih ostavlja na onim mjestima gdje provodi ljetno vrijeme. Gotovo je nemoguće pronaći ljuske jajeta na krevetu ili jednostavno raspršene po stanu.

Za normalno i redovito polaganje jaja, ženka treba redovito jesti - to je glavni čimbenik učinkovite reprodukcije. Jedno normalno jelo je dovoljno za nju da stavi do 20 jaja. Općenito, ženski kukci se hrane češće i obilnije od muškaraca, au životu uspijevaju odgoditi svako 300 do 500 jaja.

Optimalni uvjeti za reprodukciju stjenica postiže u gradskim stanovima: prilično visoke vlažnosti, temperature u rasponu 20-30 ° C, bez promjene temperature, dosta mjesta za skrivanje i, naravno, stalan pristup hrani.

Razvoj bug od jajeta do odrasle insekte

od depozita jaja u oko 3-4 dana larva, koja podsjeća na odrasle bug u malom. Entomolozi nazivaju takve ličinke nimfe, au domaćim bugovima se razlikuju od odraslih insekata samo u veličini i nemogućnosti reprodukcije.

Larva stalno raste i mora proliti, jer se njezina hitinozna membrana ne može protezati. Tijekom razdoblja razvoja, nimfa mijenja svoj pokrov 5 puta. Za normalnu moult, kukac mora barem jednom potpuno popuniti želudac krvlju.

U normalnim uvjetima, nymphs molt svakih 6-7 dana, a nakon mjesec dana ili jedan i pol nakon napuštanja jaja oni pretvaraju u odrasle insekte.

Kako se temperatura smanjuje, vrijeme razvoja ličinke se povećava. Dakle, na temperaturama ispod 20 ° C larva pretvara u odraslih kukaca tek nakon tri mjeseca, a na temperaturi ispod 15 ° C, u pravilu vpadot u hibernaciju.

Larva troši manje krvi od odraslog insekata. Međutim, zbog velikog broja imena nedozrele isporučiti najviše neugodan osoba: noću, u vrijeme hranjenja, po odrasloj stjenica na ljudskom tijelu iznosi do nekoliko desetaka nimfe.

Ličinke bedbugs ne znaju kako ubrizgati anestetik u mjesto ugriza. Prema tome, njihovi ugrizi su osjetljivi, i to su oni koji narušavaju ljude noću. Bites odraslih grešaka počinju se svrbe tek nakon nekoliko sati nakon hranjenja parazita.

Gdje god se kreće bugovi žive, njihova reprodukcija će se dogoditi stalno i bez obzira na sezonu. Stoga, ako su prodrli u prostorije, oni će gotovo sigurno biti mrijeste u količini koja zahtijeva SES.

Reprodukcija stjenice u stanu: gdje i kako brzo se pojavljuje

stjenice - vrlo tajnovite insekata. Većinu vremena provode u tajnim skloništima - pukotine, pukotine, šupljine ispod madraca, ispod tepiha i slike, kao i između knjiga. Danas je vrlo teško napasti bug. Na istim mjestima gdje bedbugs provode ljetno vrijeme, a njihova reprodukcija se događa.

Velik broj odraslih kukaca i ličinki, položio jaja, ličinke kože i fekalija stjenice čine tzv gnijezdo, u kojoj nema strukture ili hijerarhije, ali to izgleda vrlo neuredan. Tu je ovdje tijekom dnevnog odmora ženke leže jaja i ličinke se uklanjaju.

U jednom apartmanu može biti nekoliko utora, a time i uništenje jednog od njih, čak i najveći, ne oslobađa vlasnike prostorijama parazita.

Za procjenu koliko će se brzo množe stjenica, dovoljno je izračunati potomstvo jednog ženskog odjednom: jedan mjesec njezinih jaja će prikazati prosječno oko 30-70 ličinki, od kojih je većina preživjeti do odrasle dobi.

U toku svog života, jedna ženka polaže oko 500 jaja, a njeni potomci u mjesec dana su u mogućnosti da se razmnožavaju. Nije iznenađujuće, apartmani su obično zaraženi kukci nalik invaziji: doslovno u roku od tjedan dana zbog brzog umnožavanja broja može se povećati mnogo puta.

Najveće nakupine gnijezda i stjenice su na mjestima najbliži krevet i kauč, a najviše od svega - u svoje vlastite. Evo, bedbugs osjećaju najudobniji i može se hraniti gotovo bez troškova energije za kretanje.

Spojevi i insekti koji sprečavaju stjenice razmnožavati

Unatoč metoda za rješavanje stjenice u sve razvoju, idealno rješenje da se zaustavi reprodukcija parazita još nije pronađen.Većina droga može ubiti odrasle bugove i njihove ličinke, ali često ne utječu na jaja insekata. To zahtijeva više tretmana apartmana.

Poznato je da prahovi tipa Piretrum i moralno zastarjelo prašina mogu poremetiti reproduktivnu funkciju bedbugova. Međutim, njihova sposobnost da jednostavno uzrokuju trovanje kukaca ima još veći učinak u borbi protiv parazita.

U prirodnim populacijama koje parazitiraju kolonije ptica i glodavaca, reprodukciju bedbugova kontrolira insekti-superparaziti. Kod takvih štetnika bugovi uključuju i jahače i muhe, polaganje jaja u jaja bedbugs.

izlaska iz jaja ličinke bug zaraženo, u njezino tijelo superparazita razviti u ličinke, te u većini slučajeva nimfa umre nakon prvog i drugog mitarenje. Ličinke jahača pupica u tijelu kukca, a zatim odrasli insekti ga ostavljaju.

Naravno, kod kuće je takva biološka borba s bedbugs nemoguća: nekoliko stanovnika stanova će omogućiti letenje oko soba jata Simuliidae, koji su u stanju regulirati broj bedbugs samo unutar određene granice.

Općenito, najučinkovitiji način za zaustavljanje reprodukcije bed bugova je njihovo izravno uništenje snažnim i učinkovitim insekticidima.

Što je važno znati o bed bugovima civiliziranoj osobi

Rođenje larve bugova od jaja