Яйкі блашчыц і іх знішчэнне

Чэрвень 2019

Відэа: Week 4 (Чэрвень 2019).

Anonim

Unatoč maloj veličini, bedbugs, naseljavanje u blizini neke osobe, vrlo su veliki problemi. Njihova reprodukcija se događa tako brzo da je teško uočiti pojavu tih insekata u početnoj fazi. Osim toga, jaja i ličinke bedbugs obično su skriveni u teško dostupnim mjestima, što također komplicira proces njihovog istrebljenja. I proces reprodukcije krvavih prasaka je prilično neobičan i ima za cilj povećanje broja stanovnika u ranoj fazi.

Bed bugovi se reproduciraju uz pomoć traumatskog osjemenjivanja. Mužjak probada trbuh ženke i ubrizgava spermu u nju. Unutar pet sati nakon parenja, žena počinje lizati jaja. Tijekom dana ženka može postaviti do 12 jajeta, i za cijeli životni ciklus - do 500 komada.

plodnosti stjenica i brzina širenja ovisi o obilju hrane i povoljnim temperaturnim uvjetima:

  • stjenica ne može tolerirati (ispod minus 10 ° C) i visoke temperature (iznad + 45 ° C)
  • optimalna temperatura za razvoj jaja i ličinke iz stjenica + 20 ° C do + 35 ° C, na nižim temperaturama brzina razvoja usporava
  • greške larve grotla iz jaja, ovisno o temperaturi, nakon 5-25 dana. Također, ovisno o temperaturi, larva bube se razvija u odraslu osobu u razdoblju od 30 do 90 dana.

Da biste shvatili kako uspješno uništiti bedugove i njihova jaja, trebate znati značajke reprodukcije tih insekata, izgleda i staništa.

Kako izgledaju jajašca u krevetu

Ako se nađete u bedbugs, budite uvjereni, negdje već postoji polaganje njihovih jaja. Nemojte gubiti vrijeme, bolje je početi tražiti odmah, kako biste procijenili opseg problema i počeli ih uništiti. Da biste pronašli parazita, potrebno je prvo da se zamisliti kako stjenica izgledaju jaja, a kao drugo, bolje je da se naoruža povećalo, dok je veličina jaja je vrlo mala, a treće, potrebno je znati gdje bube položiti jaja.

Na donjoj fotografiji, jaja bed bug na madracu su jedva vidljiva. Kao što možete vidjeti, oni nisu tako lako otkriti:

Dakle, jaja stjenica nalikuju riža, oni su duguljasto, transparentno-bijela ili žućkasta, blago zakrivljena, s „kapom” na kraju duljine ne više od 1 mm i prekrivena ljepljivom tvari, kroz koju su jaja čvrsto vezana na bilo koju površinu i na bilo kojem mjestu. Nemojte zbunjivati ​​jajašce s njihovim izmetima, što se razlikuje u tamnoj boji (na slici ispod su vidljiva bijela jaja i skoro crni izmet).

U spoju obično ima 5 do 12 jaja. Svaka parenja žena pokušava staviti na različita mjesta kako bi se osigurala opstanak potomstva i smanjila opasnost od uništenja jaja od strane ljudi.

gdje bube nesti jaja

Potrebno je imati na umu da je bug - to je vrlo tajnovit insekti koji se hrane noću, pa je tijekom dana da je teško zadovoljiti. Najčešće prisutnost bugova u kući otkriva ujutro žrtava ugriza. U skladu s tim, parazitski jaja treba pogledati što bliže do kušet osobe kao ličinki i buba sami imaju tendenciju da se nasele u blizini izvora hrane. I budući da bed bugovi ne dopuštaju umjetno osvjetljenje i niske temperature, njihova staništa će biti tamna, teška za pristup i ugodna za reprodukciju.

Ako ujutro pronađete bug bugove, onda započnite tražiti od kreveta. Za gledanje je potrebno madrac, posteljina, pukotine u krevetu, uglovima, postolje, noćni stolovi. Isto tako, ako se problem prisutnosti malih bloodsuckers puno trčanje, stjenica naselje područje širi znatno, a njihovi gnijezda može se naći oko kuće: pozadinu i tepisi, knjige, okvire za slike, za baterije u elektro, ventilacije. Ako imate kućne ljubimce, onda ih morate provjeriti. Pažljivo pregledajte sve predmete s svih strana, jer jaja mogu biti pričvršćena na bilo kojem mjestu. Često uz zidanje su kukci i ličinke i odrasli, pa ako se nađete negdje u akumulaciji tih kukaca, budite sigurni da pažljivo gledati i naći ćete njihova jaja.

Kako učinkovito uništiti jaja kukaca

Ako ste se već susreli s problemom stjenica u kući i pokušao ih dobiti, znate da je težak da biste dobili osloboditi od tih insekata, s vremena na vrijeme, morala se ponoviti nekoliko puta. Čini se da su ti neugodni paraziti konačno nestajali, kada se odjednom za nekoliko tjedana sve počinje. A razlog za to začarani krug je vrlo jednostavna: uništiti same greške, nisu svi plaćaju pažnju na uništavanje jaja, vjerujući da ne postoji prijetnja. Međutim, u njima cijela opasnost je skrivena. stjenica jaja su brojni, oni su skriveni u udaljenim mjestima, i, štoviše, vrlo otporan na mnoge načine uništenja, uključujući i kemikalije.

Da biste shvatili kako učinkovito ubiti jaja bedbugs, prvo morate odrediti stanište krvopije u kući. Da biste to učinili, potrebno je pažljivo ispitati sva moguća mjesta za njihovo preseljenje, gore spomenuta.Posebnu pažnju treba posvetiti posteljina, nabora i šavova madraca i tapeciranog namještaja, pukotine u krevetu, na zidovima i podu pokraj kreveta.

Ako ispitivanje nije donijelo rezultate, a polaganje jaja nije pronađeno, vrijedno je sljedeće. Rublje treba kuhati barem 20 minuta. Madrac, namještaja, kao i sve vrste proreza koji se obrađuje vruće pare ili se otopina 150 ml kipuće vode, 20 ml kerozina i 15 ml terpentina. Ako postoje mjesta gdje je pozadina udaljena od zida, ili postoje pukotine u pozadinu, to je bolje za obradu podataka i mjesto, a zatim ljepilo za tapete.

Ako se tretman odvija u hladnom dijelu godine, trebali bi namještaj, pokrivače, jastuke i druge zaražene stvari na ulicu i ostaviti hladno (ne veća od minus 20 ° C) noću. Nakon toga, isprati sve otopinom tople vode s natrijom ili peroksidom. Soba je također dobro prozračena.

Možete koristiti različite napredne aerosola (kao diklorvosa), ili praška protiv stjenice, ali treba imati na umu da oni nisu uvijek učinkovite u uništavanju jaja stjenice. Pored toga, zbog prisutnosti štetnih tvari u sastavu tih lijekova, potrebno je slijediti upute i pridržavati se sigurnosnih mjera prilikom prerade prostorije.

U slučaju da se svi ti postupci ne pomognu, vrijedi razgovarati o ovom problemu sa susjedima, možda, od njih dolaze kukci. U ovom slučaju, riješite se grešaka koje treba kombinirati.

Prehrana suzbijanje greške - to je vrlo naporno i dugotrajan postupak, a ako jako želite postići rezultat, morate potrošiti svoje vrijeme i trud za obradu cijeli prostor tih insekata i njihovih jaja.Inače, bugovi će se vratiti opet i opet.

Ako ne želite sami riješiti ovaj problem, najbolje rješenje je da se obratite posebnim organizacijama koje se bave disinsection from bedbugs. Stručnjaci će provesti neophodno liječenje prostora u skladu sa sigurnosnim zahtjevima.

Kako se nositi s problemom stjenica u kući, za vas, glavna stvar - da ne odgode svoju odluku na leđa plamenik, ili se bore s malom insekta može razviti u pravi bitku s cijelim horde bloodsuckers.

Što trebate znati o stjenica za uspješnu borbu protiv njih

Uništavanje stjenice: najučinkovitije sredstvo