Бялізнавы блашчыцы і іх укусы

Лютага 2019

Відэа: Секреты пошива женских трусиков высокого качества РАСКРЫТЫ! Школа шитья ХОЧУ ТАК ШИТЬ! (Лютага 2019).

Anonim

Među svim ljudskim parazitima insekti krvi koji su krvi jedan su od najočitijih i uzrokuju najveći broj nevolja. A bedbugovi su dvostruko neugodni po tome što se više vole ugostiti uglavnom u domu neke osobe, što je moguće bliže njihovom glavnom izvoru hrane. Nije iznenađujuće, u posebno zanemarenim slučajevima, oni su u stanju pretvoriti udoban dom u apsolutno neprikladan za životni prostor.

stjenice posteljina - oni su stjenica, ili kod kuće (lat Cimcx lcctularius .) - vrlo čest tip kuće krvopije insekata.

Ovisno o stupnju zasićenosti krvi, platno se može razlikovati i po veličini i po boji. S pojavom i svojstvima ovog insekta, upoznajmo se detaljnije.

Kako izgledaju platna

Sve u tijelu bugova prilagođeno je da sisanje krvi iz ljudskog tijela. Istodobno, kod drugih sisavaca bugovi su praktički ne parazitski.

Široka i ravna trbuh, mala glava, s prednje strane koji se prostire na nos, tanke noge - detalji o strukturi tijela bugova pokazati svoju visoku specijalizaciju i adaptacija je parazitizam.

Zahvaljujući ravnom trbuhu bugova, vrlo je teško srušiti čak i posebno. Nešto slabije ranjiv postaje kada se izlije krv. Za milijune godina evolucije, bedbugs su izgubili krila, što dodatno štiti ih od oštećenja bacanjem žrtve u snu.

Insekt, koji je na dijeti za izgladnjivanje, obično ne prelazi veličine 3-4 mm i ima svijetlo crvenu ili žućkasto-smeđu boju tijela. Nakon srdačnog ručka, veličina tijela buga doseže 9-10 mm, a njegova boja postaje krvotemjena s tamnim odlivom.

Vilice greške su prodiru-sišu stroja i formiraju dva kanala: raspon kroz koji teče u krvi, i uske - za sline po ugriza da bi krv više tekućine apsorbira.

Noćni bedževi za rublje. Za jednu noć insekta uspijeva pumpati krv koliko se istjera. Krv i odrasli bugovi sisati, i njihove ličinke.

Metoda reprodukcije lanenih grešaka potpuno je prilagođena ne samo parazitskom načinu života, već i maksimalnom brzom oduzimanju teritorija.

U tijelu ženke nakon parenja, dnevno se formira do 5 jaja, a tijekom jednog nasljednika roda generira do 500 jaja. Gotovo svaki dan ih stavlja na skrovita mjesta. Razvoj od jaja do odraslih odvija se u prosjeku za 4-6 tjedana.

Obično stjenica živjeti cijeli kolonije, među stanovnicima od kojih se mogu naći i odrasli i ličinke, koje izgledaju kao manje verzije odraslih insekata svjetlije boje i nove jaja. Najčešće, takva akumulacija bedbugs pod povoljnim uvjetima za njihov razvoj izgleda kao kontinuirano miješanje spot svijetlo smeđe s sivkasto boja boje.

Kako razlikovati posteljine stjenice iz drugih insekata: uši, grinje, žohari

Među insekata bube lana - nisu jedini stanovnici ljudskih domova. Susreću se ovdje s žoharima, buhe, mravi, povremeno s grinjama.No, iz svih ovih susjeda, kukci su posve drukčiji.

  • Prije svega, stjenica posteljina - letjeti insekt je vrlo mala (svakako manje od odraslih žohara) veličina. Njegova su krila gotovo nerazvijena, pa bube ne lete, što ih također razlikuje od žohara.
  • Iz ličinke žohara, također nemaju krila, greške jednostavno uređivanje dovoljno različite monokromatski boja: siva žohar Ličinke imaju značajan svjetlo smeđe mjesto na cefalotoraks i crni žohar ličinke su gotovo uvijek veće greške.
  • Posteljice od folije ne formiraju odvojeno "gnijezdo", kao što su mravi. Međutim, njihova zidanje najčešće nalazi u blizini izvora hrane, u skrovitim mjestima (sofe, kreveti, zglobovi tapete, letvica).
  • Lov ovih insekata se javlja noću, što znači da za razliku od ušiju, stjenica ugriza posteljina početi svrbjeti, a nalaze se u jutarnjim satima, nakon prospavane noći. Također, ako uši su parazitski je na obraslim dijelovima tijela - u glavi, prepona i pazuha, bugova, naprotiv, samo ugriza na leđima, rukama i nogama - gdje je dlaka je manje vjerojatno.
  • Karakteristične „razlika” rublje bube je njihov neobičan miris, luče posebne žlijezde ovih insekata na otjerati neprijatelja. U prostoriji u kojoj se nalazi barem jedan gnijezdo kolonija posteljina stjenica, definitivno ima prilično loše miris, koji podsjeća na slatki miris kiselog grožđa.

rublje zalogaji stjenice i njihove značajke

Efekti kontakt s praonica bug čovjek je uvijek vrlo vidljive. Međutim, nije uvijek moguće razlikovati grešku od ugriza drugog insekta.

Glavna razlika između ugriza stjenica rublje od drugih insekata je njihova specifična lokacija - izvorni put od 4-7 uboda, najčešće na kožu.

Ti paraziti nisu osobito selektivni, ljuti muškarci, žene i djeca. Međutim, općenito, zbog razrjeđivanja kože i, kao rezultat toga, miris krvi na ženama i djeci, češće napadaju. Noćenje u tijelu odrasle osobe koja je bila u sobi zaražena platnenim greškom može se pojaviti do 300 ugriza!

Prije svega, na mjestu ugriza, kukac počinje svrbež i pojavljuje se peckanje. Osoba vrlo često zbunjuje ove manifestacije alergijskim reakcijama, ali uzimanje antihistaminika (antialergijskih) lijekova ne donosi olakšanje.

Zatim se pojavi ružičasti oteklina s blagim oteklima. Ako je ozlijeđena osoba sklona alergijskim reakcijama, postepeno će se povećati oticanje, a osjećaji svrabe i gori će dugo trajati zabrinutost. Osim toga, svake će se noći povećati broj ugriza, a time i oštrina osjeta iz njih će rasti.

Do sada nije bilo jasno utvrđeno jesu li bedugovi nosi bilo kakve zarazne bolesti, kao što su grinje i komarci. Međutim, nemoguće je govoriti o nemogućnosti prijenosa bolesti poput hepatitisa B, tifusa, pa čak i HIV-a sa 100% vjerojatnosti.

Gdje žive bedrene bedrene krevete i kako ih potražiti?

Posteljina stjenica su noćne, tako da su otkriveni, prvenstveno kao rezultat važne djelatnosti: ugriza na koži i pojavom malih mrlja od krvi i izmeta kukaca na posteljine ili odjeće.

Ako provesti pretragu rublje greške tijekom dana, onda prije svega potrebno je pogledati u skrovitim mjestima: unutrašnjost, sofe, kreveta, i pozadina šavova ispod, spolnim razlikama i zidova, kao i na policama.Raznolikost mjesta utočište kolonije tih parazita će dovesti do onoga što će morati istražiti gotovo cijeli stan - od odjeće do elektronike (npr zvučnici sa drvenom kućištu). Opravdava svoje ime, oni mogu biti skriveni u naborima posteljinu i odjeću. Međutim, postoje češći pojedinaca, ali gnijezda nalaze se u više pouzdan i skrovitim mjestima (tako da biste dobili osloboditi od stjenica, samo ih squashing s vremena na vrijeme, to je praktički nemoguće).

Važno je da čak i jučerašnji izostanak stjenice u stanu ne znači sigurnost vlasnicima njih danas. Stjenica su dovoljno mobilni i lako se može premjestiti od svojih susjeda. Štoviše, oni zauzimaju s jednakom lakoćom kao soba, u lošim sanitarnim uvjetima, te apartmanima sa svježim modernom obnovu i redovito čistiti. Tako je susret nitko nije imun na njih.

Koje su greške kuće i kako ih prepoznati u stanu

Korisne videa o tome kako otkriti stjenica