Якія могуць быць прычыны з'яўлення блашчыц ў кватэры?

Лютага 2019

Відэа: Radio Svaboda (Лютага 2019).

Anonim

Bed bugovi se često pojavljuju iu modernim stambenim zgradama, opremljenim svim prednostima civilizacije. Naravno, uredni i čisti vlasnici zbunjuju se zašto paraziti žele živjeti u stanu, gdje nema krhotina, prljavštine ili kućnih ljubimaca. I kako su ti paraziti prodrli u stan? …

U stvari, u slučaju bed bugova, nije bitno koliko se pažljivo održava čistoća kuće. Glavni i jedini cilj i žrtva bed bugova je osoba (ponekad - male životinje), tako da se mogu naseliti gdje god ljudi provode mrak.

Kako biste izbjegli zaraze, uvijek biste trebali biti oprezni i pažljivo promatrati najmanju promjenu u stanu. Također, korisno je povremeno provoditi prevenciju i primijeniti insekticid na perimetru mogućim mjestima prodora insekata, komunicirati sa svojim susjedima i obratite pozornost na stanje njihovog stana.

Osim toga, nestanak bedbugs u stanu može biti slučajna, a ovdje je samo od vlasnika sobe da odredi hoće li priznati takvu nesreću. Stoga je važno razumjeti kako se bedugovi mogu pojaviti u stanu kako bi se mogli zaštititi na vrijeme od parazita u pravo vrijeme.

Načini infiltracije bedbugs u stanu

Na pitanje kako se bugovi pojavljuju u stanu, teško je odgovoriti na nedvojbeno.Sve ovisi o podu na kojem se nalazi stan, bilo da postoje paraziti iz susjeda, jesu li vlasnici nedavno vozili vlakovima ili drugim ljudima. Postoji mnogo načina da se infiltriraju bedževi u kuću, tako da razlozi za pojavu bugova u stanu mogu biti sasvim različiti.

Najčešće, bed bugovi dolaze iz susjednih soba, što je posebno važno za stare kuće. Insekti mogu puzati kroz zidne ploče, pukotine ili na vanjskom zidu kuće.

Nedostaci također često putuju kroz ventilacijske osovine. Bed bugovi mogu trajati dugo (do nekoliko tjedana) bez hrane i ostati aktivni, tako da dugi prijelazi za njih nisu problem.

Osim toga, struktura tijela buga i njegove male dimenzije uvelike olakšavaju prodor u vrlo male rupe i pukotine.

Ako se kuća nalazi na selu, često se kreveti mogu spustiti na ljude iz malih farmi, na kojima parazitiziraju. Naravno, gusta koža kunića ili koza nije tako atraktivna za ove insekte krvi, poput čovjeka.

"Podignite" bug i prenesite ga u stan možete nakon noći na novom mjestu. Može biti poput stranog hotela, hotela u nekom drugom gradu, stanu prijatelja, vlakom ili željezničkim kolodvorom.

Veličina bug je mala, pa čak i ako kukac slučajno nema vremena za puzanje u sklonište prije nego što osoba ustaje i obučena, onda nitko neće primijetiti njegovu prisutnost na košulji ili hlače.

Pojedini uzroci izgleda bedbugs mogu biti vrlo originalni i čak nepredvidivi.

  • Kućanski aparati. Bedževi se sklanjaju na osamljenim mjestima, zaštićeni od jakog dnevnog svjetla i imaju izvor topline.Često greške dan uspon na operacijski sustav blokova računala, a ako takva jedinica premještena na popravak ili za stalni posao u novi stan, on prodire i paraziti.

Ocjena:

„Ja stjenica je donio jedan od klijenata donio na popravak sistemnik Ako sam to napravio odmah i vidio ta stvorenja ne bi izbacili i jedinica sustava, a klijent I noć je stajao ispod stola, a stjenice.. razbacane po stanu. imali smo nekoliko tjedana kasnije, kada su počeli gristi, sipati stan krvnik, a zatim savjetovati krvnika i klijentu … „

Oleg, St. Petersburg

  • Još jedan razlog za nastanak greške u stanu može biti da ih dovedu u kuću na njegovoj odjeći. Bed bugovi ne mogu ugristi odjeću, ali vrlo je prikladno sakriti se u njemu. Napominjemo da krvotok nije uvijek zbog male veličine. Stoga je vrlo vjerojatno, nakon posjete stanu u kojem žive bedbugs, dovesti jedan ili više parazita u vaš dom. Razlozi pojave bed bugova također mogu biti u kupnji kontaminirane odjeće, što se ipak rijetko događa.
  • Jedan od najčešćih razloga za pojavu bedbugs u jednom stanu je novi ili stari namještaj donio u kuću. Novi komadi namještaja donijeli iz trgovine rijetko zaraženo - u trgovini jednostavno ništa jesti insekte, ali takvi slučajevi su također moguće (primjerice - bugova na namještaj iz Ikee trgovine). Često je prebivalište bugova namještaj, kupljen "s rukama" i već se koristi. Bedbugs popuniti svoje unutarnje površine, pukotine. Potrebno je pažljivo provjeriti namještaj prije kupnje, a na prvom mjestu - sredini.

Ocjena:

„Ako bi znali da će donijeti ove stvari na namještaj, ne bi ni sova na skladištu.Nikada nisam mislio da mogu biti kreveti u namještaju iz Ikea. Ali kako smo shvatili, sve je bilo čisto u trgovini, a to je bio komod za ladice iz skladišta zaraženog. Ne znam jesu li oni procesiraju s nečim ili ne, ali čak i takav hladan namještaj može biti zaražen. Ukratko, prije kupnje, pregledati sve pažljivo. „

Inga, Stavropol

  • ptica kućnih ljubimaca. Stjenice su parazitski na šišmiša, ptica, kunića i štakora, ako nisu jako dugo i debeli pokrivač od vune. Stjenice ne pijem krv mačaka ili pasa, jer je njihova koža je pregusta za ove insekte. iz tog razloga, oni nisu paraziti u stoku.
  • greške mogu pojaviti u stanu, zajedno sa slučajnim osobe. Ako je kuća je čovjek koji živi u zaraženim prostorijama, može se dobro prenijeti na njihova odjeća bug. To se događa da nakon što je popravak vlasnike stanova naći populacije stjenice, „lijevo” umjetnika. stjenice su jako zaljubljen u velikoj gomili ljudi, tako da često žive u, kabina vagona, domovi. Ako angažirao za popravak tim živjeti u takvim uvjetima, vrlo je vjerojatno da će greške pokušati pomaknuti s njima

pregled:.

„Ja poslije pojavio ostavljajući Tajiks stjenica. I toliko da sam mislio, popravak će morati biti preuređen. Čini se da se ti momci uopće ne gnjave kukcima. Vjerojatno žive u svojim madracima. Da je još tjedan dana da popuni stan malationa, prije nego stanari mogli početi … „

Aleksandar, Moskva

Infekcija apartman bube iz perspektive biolog

stjenica su opasni čak i činjenica da su se brzo množe i podmiriti oko Čak i ako se samo jedna žena dovede u stan, može postati predak nove populacije.Kako je to moguće?

Ženke Buga imaju sposobnost zadržati oplođene stanice u tijelu do nekoliko mjeseci. To znači da može dobro pričekati uvjete koji su pogodni za život i tek tada nastavljaju s rođenjem potomaka. U ovoj fazi muškarac više nije potreban, jer je ranije davao svoj doprinos.

Jedna žena postavlja 5-6 jaja svakih nekoliko dana, stvarajući do 500 potomaka u svom životu. S obzirom na činjenicu da se mlade bugove mogu reproducirati nakon mjesec dana nakon izlijeganja jaja, njihov broj u stanu raste eksponencijalno.

Dok je populacija mala, bed bugovi zauzimaju vrlo mali teritorij u stanu. Oni mogu živjeti, na primjer, između šavova madraca ili na stražnjoj strani sofe.

Kad se broj insekata povećava, možete očekivati ​​da se smjeste na sva skrovita mjesta. Najvjerojatnije, paraziti će se naći na okviru kreveta, na kauču, iza ormara, kućanskih aparata i iza platna na platnu.

Ako situacija postane kritična i stanovništvo iznimno raste, insekti traže načine kako proširiti svoje gospodarstvo. Mogu početi posjetiti svoje susjedne apartmane, a na kraju će se pojaviti nove kolonije.

Uzgoj problema je nevjerojatno brz. Samo nekoliko tjedana broj insekata može se povećati. Posebno, to je olakšana dobrom mikroklimom stana - ugodnom razinom vlažnosti i vrućine.

Bug jaja ležaju tijekom cijele godine, ali u lošim uvjetima okoline ovaj je proces obustavljen, a zatim nastavlja s istom snagom.

Znakovi izgleda bedža u stanu

Postoji nekoliko karakterističnih znakova koji ukazuju na izgled u stanu štetnih insekata.Također, ti znakovi pomažu utvrditi da se radi o kukcima, a ne buhama ili drugim živim bićima:> karakterističan miris razbijenog konjaka, koji ima tajnu, dodijeljen od strane odraslih grešaka.

  • Nemirno spavanje noću, osjećaj svrbeža i puzanje insekata po tijelu. Sljedećeg jutra - veliki broj ugriza na otvorenim mjestima u obliku staza.
  • Mrlje smeđe krvi na posteljinu. Nakon ugriza bed bug, krv ne fold odmah, i može zamotati plahte. Osim toga, sami hranjeni kukci mogu biti uništeni od strane bacanja osobe. Izmet stolaca u obliku tamnih točkica u uglovima stana i ispod kreveta. Mogu izgledati poput sjemenki maka.
  • Kititinski pokrov insekata odbačen je nakon muljaža. Prvo je on koji ulazi u oči kada pregledava zaražene krevete.
  • Ako ste pronašli barem neke znakove prisutnosti bedbugova u stanu, trebali biste odmah početi tražiti i uništiti parazite. Boriti se s njima nije tako lako kao sprečavanje pojave bedbugs u stanu, i svaki dan kašnjenja će zahtijevati velike napore u borbi protiv sve više i više bloodsuckers.
  • Gdje dolaze bugovi u krevetu i kako se nositi s njima

Kako bedbugovi napadaju stanove