Важны пытанне: ці жывуць вошы на афарбаваных валасах

Лютага 2019

Відэа: Актывіст: У РАУС пыталіся, ці «вырашыце пытанне з дэкрэтам» I Александр Кабанов и протест в Бресте (Лютага 2019).

Anonim

Uši - ovo je svakako iznimno negativan fenomen. Uši uzrokuju tešku nelagodu, jer glavu svrbi iz ugriza i postaje pokrivena crvenim svrbežem. I tako je tako važno pronaći sredstvo za uklanjanje tih parazita. Metode za uklanjanje tih insekata su mnoge. Doznajemo hoće li živci živjeti na obojenoj kosi i obojiti se. I je li moguće ukloniti uši. Također je relevantno pitanje: može li se uši ponovno pojaviti nakon uništenja?

Počnimo s činjenicom da ti insekti mogu započeti bilo koju osobu. I ne žele napustiti svoje mjesto pogoršanja, niti čak umrijeti. Prije razmatranja metode uništenja vrijedi podsjetiti na razloge njihova pojavljivanja.

Glavni način za zarazu ušiju je prenošenje "od bolesne glave na zdravu". To jest, može ih potaknuti kontakt s osobom koja pati od pedikuloze. Postoji mnogo načina prijenosa. Najranjiviji su djeca. To je zbog činjenice da djeca svakodnevno posjećuju javna mjesta, poput dječjih vrtića i škola, koja su neraskidivo povezana s bliskim kontaktima s drugom djecom.

Potrebno je koristiti boje kao sredstvo za dobivanje osloboditi od parazita

Ako se odlučite da biste dobili osloboditi od uši i gnjida, bolje je izabrati specijalizirane proizvode za uklanjanje takvih parazita. Pedikuloza je ozbiljna bolest i zahtijeva specijalizirano liječenje. No, tradicije koje su nam došle od naših djedova i baka učinile su svoje prilagodbe.Uši su moguće uz pomoć narodnih lijekova. Zapravo, neki ljudi upotrebljavaju bojanje kose kao metodu da se riješe gnjida i uši, i to stvarno pomaže, svjedoče o tome. Pa ipak, ova metoda nije daleko učinkovita u svim slučajevima.

Kako djeluje zubna boja

Da li boja kose ubije uši? Sve će ovisiti o bojama koje koristite. Na primjer, prirodne supstance vjerojatno neće imati štetan učinak na grla i uši. No, neke komponente zapravo mogu pomoći da se riješe štetnika.

Kako točno boju za kosu ubijaju uši? Pigmenti koji izravno mijenjaju boju ne rade ni na koji način. Jedina stvar koja se može dogoditi je blaga promjena boje insekata. Često boja kose sadrži vodikov peroksid, koji igra ulogu oksidansa i uništava prirodne pigmente kose, što ih zapravo smanjuje. I otprilike na isti način na koji ova tvar može utjecati na kititinovo ljuske ušiju ili njihovih jaja, tj. Gnjida. Školjka je uništena, a to uzrokuje da umru insekti.

Neke boje kose također sadrže amonijak. Otvara ljestvice kutikula svake dlake i time osigurava maksimalnu penetraciju pigmenata za bojanje. Školjka pod utjecajem ove tvari također može srušiti. Osim toga, amonijak ima oštar i jak miris koji će odbiti štetnike. Ostaje na kosi na neko vrijeme, tako da se efekt može nazvati produljenim.

Kako napraviti boju

Boja kose za uklanjanje gnjida i uši obavlja se na isti način kao u drugim slučajevima, tj. Da promijeni boju.Pažljivo pročitajte upute i slijedite sve upute u njemu. Strogo promatrajte vrijeme držanja i nosite rukavice.

Opasnosti i prijetnje

Ako je boja kose će se koristiti od strane ušiju, potrebno je promatrati neke mjere opreza i pravila:

  1. Da bi proces djelotvoran protiv uši i gnjida, odaberite sredstvo koje daje boju s amonijaka i vodikovog peroksida. Ali imajte na umu da to može imati negativan učinak na vašu kosu.
  2. Prije izvođenja postupka, poželjno je napraviti takozvani alergijski test kako bi se osiguralo da odabrani lijek ne uzrokuje alergije. Da biste to učinili, primijenite malu količinu spoja na zglob ili lakat i pričekajte dan da biste procijenili reakciju kože.
  3. Nemojte bojiti kosu ako je broj gnjida i uši značajan, a na glavi su ugriza. Ako obojite glavu kosu koja ima oštećena područja, to može uzrokovati teške iritacije ili čak kemijsku opekotinu mekih tkiva. Zato u ovom slučaju trebate odabrati drugi alat.
  4. Nakon bojenja potrebno je češljati kosu s češljem ili češaljom s čestim prongsom kako biste uklonili sve mrlje i uši.
  5. Ako postupak ne radi, nemojte je ponovno pokrenuti. Znači samo upropastite kosu, iako će uši vjerojatno umrijeti. Ali ipak ne biste trebali riskirati.
  6. Mnogi se pitaju hoće li životinjice živjeti na obojenoj kosi. Da, sasvim, pogotovo ako je postupak bio davno, a boja nije imala oštar miris. Ako bojenje je provedena u zadnje vrijeme, to je vjerojatnije da će se štetnici otjerati miris, kao i čestice tvari ostaju na kosu i vlasište.
  7. Ako se glava počne nakupljati nakon nanošenja, odmah ga temeljito operi kako biste izbjegli neželjene reakcije. Uši, naravno, nemaju vremena umrijeti, ali spriječit ćete iritaciju.

Uši će vjerojatno umrijeti nakon primjene boje, ali to se ne događa uvijek. Osim toga, postupak bojenja može se nazvati štetnim za kosu. Ako su kukci umrli nakon postupka, možda će se ponovno pojaviti.