Сродак ад мурашак дэта

Ліпеня 2019

Відэа: Паравозiк для леса (казка для малышэй, чытае аўтар) (Ліпеня 2019).

Anonim

Dizajniran za potrebe američke vojske natrag u dalekoj 40-ih godina prošlog stoljeća, dietil toluamid (skraćeno - DEET) nakon provjere njegovu učinkovitost i glavna stvar - sigurnost za ljude - počeo aktivno koristi ne samo za vojne svrhe, ali i za zaštitu civila. To je bio korišten od strane lovaca, ribara, poljoprivrednika i stanovnika sjeverne sjeverne regije. Kasnije samo vlasnici kuća počela pokušati primijeniti DEET protiv mrava, žohara i drugih štetnih insekata u svojim domovima.

I, kako se ispostavilo, prilično uspješno - DEET nije samo zastrašujuća, već i insekticid, Toksična svojstva. A uz to i pravilan tretman objekata pomoću DETA mrava će pomoći dobili osloboditi od tih štetočina u relativno kratkom vremenskom razdoblju.

Pregled

„Sve je nosila s tim Kombat i napada. Zato sam uzeo jednostavan pshikalku komarca s detoy i poškropi u pukotine u podrumu, gdje mravi indeksiranje. Dakle, oni su tamo svi izgledaju zaustavio. Znači da imamo more vrijedan denar, pa sam redovito jednom tjedno prolaznika da ga na obodu podrumu i više mrava u kući tamo. "

Sergej, Vologda

Svojstva DEET

Ranije, u godinama puštanje i oslobađanje DEET na tržištu, vjerovalo se da ovaj lijek blokira prijenos živčanih impulsa u mirisni receptori komaraca. Jednostavno rečeno, kukac gubi svoj „nos”, a ne vidi tijelo obrađenog materijala kao izvor hrane.

Jasno je da s ovim pristupom ant-ant agent DETA nije mogao biti učinkovit. Uostalom, to ne odvraća insekte i ne sprječava njihovo prikupljanje hrane, iako ometa njihovu orijentaciju u svemiru: mravi koriste osjećaj mirisa u istoj mjeri kao vid.

Međutim, novije studije su pokazale da je prethodna hipoteza o mehanizmu djelovanja lijeka netočna. DETA zapravo ima nadražujući učinak na mirisne receptore insekata. U laboratorijima komarnih antena, pronađeni su i proteini koji reagiraju s DETA molekulama i nakon toga prenose snažne impulse središnjem živčanom sustavu insekata.

Na bilješku

Kao što se ispostavilo kasnije, DETA učinkovito obeshrabruje ne samo insekte, već i krpelje. Veća koncentracija DEET u vozilu, više se štiti protiv parazita da premazani (ili poprskan) samo čisto, 100% znači učinak traje 12-14 sata na otopine za liječenje tijela 30% - oko 3-4 sata,

Ovim objašnjenjem postalo je jasno da se DETA može aktivno koristiti protiv mrava. Prvi pokusi pokazali su da je lijek stvarno učinkovit, iako ima neke osobitosti.

DETA mravi kao sredstvo za učinkovito

Lijek mrava DEET se bitno razlikuje od ostalih aerosola insekticida koji ne uništi ili otrov insekata. Djelotvorno ih odvraća od onih mjesta s kojih još nisu isparili.

Naravno, za uništenje mrava, DETA neće učiniti. Ali s redovitim liječenjem prostorije s lijekom, možete biti sigurni da će ga insekti uskoro prestati posjećivati.

DEET je najučinkovitije kao sredstvo za prevenciju mrava u stanu. Tako se to radi pouzdano čak i bojice i borne kiseline - kukci su jednostavno boji miris tvari. Stoga, kako bi se učinkovito nositi cijelim putem kukci ulaze u kuću, uključujući i kutije od ulaznih vrata, vanjska udubljenja prozora i otvora u kući.

Pregled

„Ja stalno savjetovati sve vrste užasno smrdljivim prašine u stan od mravi štite ušao sam jednostavnije skinula s DEToy i posuti joj vrata i prozore na balkonu - kroz ove mravi čineći njihovu putu u stan to znači normalan miris.. i bezopasan za ljude i pse. Mravi ne može ući u stan, a ja se ne bojim djece i Roy. "

Irina, Ufa

Ako znate izlaz iz svojih skloništa insekata - jaz između ploča, letvica i podova, nišama i rupa od susjeda, te im je potrebno za obradu droge. Važno je odabrati optimalnu formu sredstvo izdanju, u kojoj djeluje što dulje i pouzdano.

Obrazac za javnost i cijena znači

sama od mrava droga DEET je dostupan u nekoliko oblika:

 • krema namijenjena za liječenje kože. Za borbu protiv mrava Pogodan je iznad svega: gdje se primjenjuje krema, ona će i dalje raditi učinkovito i dugo, sve dok ne bude potpuno suha, ili brisanje. Loša strana kreme je prisutnost u svom sastavu glicerin, zbog čega je područje njegove primjene može biti masne mrlje.

 • Aerosol optimalni oblik za obradu ulaznih podataka pronađenih u gnijezdu. Organizirajte opstrukcije da se presele insekte putem aerosola iracionalan jer brzo isparava i zahtijeva česte i redovite premaz.

 • DETA emulzija - primjenjuje se protiv mrava, praktički se ne razlikuje od aerosola. Razlika između ovih oblika oslobađanja je samo u načinu primjene: aerosol se raspršuje iz boce, emulzija se obično umočava u tkaninu i površina se širi.

Svi proizvodi na bazi DETA imaju jak miris, a gusti obrasci su bijeli.

cijene DEET protiv mrava ovisi o obliku za oslobađanje:

 • krema cijev 30 ml iznosi oko 30
 • rubalja sprej boca - oko 70
 • rubalja emulzija bocu od 100 ml - oko 100 rubalja.

Kupi DETA može biti u bilo kojem hardveru ili na mreži. Proizvodi ga mnogi poduzeća u kemijskoj industriji, a nema smisla izdvojiti niti jednog proizvođača. Važno je samo provjeriti prije kupnje sadržaja sadržaja DETA u kupljenom proizvodu.

Dodaj u listu želja

Na temelju DETA release znači Off, Extreme, Taiga, Angara i mnogi drugi. Svi su jednako učinkoviti kao proizvodi s istim imenom.

sigurnost i primjena pravila Tehnika DEET u borbi protiv mrava

Za borbu protiv mrava znači na temelju DEET treba obraditi:

 • postolje
 • zglobovi zidova sa stropom
 • prozorskih okvira i okvir ulaznih vrata u kuću
 • prerezati na podu
 • donje strane i unutarnje površine ormara
 • površini, skrivene iza namještaja
 • otkriveni mravi penetracija prostor u kući.

Ako se pronađe mamurluk i lako se postigne pomoću usisavača ili kipuće vode, NE koristiti DETA. Opravdano je uništiti mehanički. Važno je samo zapamtiti da kućni mravi obično imaju nekoliko gnijezda, a uništavanje jednog od njih rijetko završava.

eksperiment koji na stalnoj i dugotrajno korištenje i dodir s ljudskom dišnih DEET može uzrokovati neke bolesti živčanog sustava: glavobolja, razdražljivost, gubitak sna.

Međutim, ovo je važno za neposredno liječenje kože s lijekovima. Kada koristite DETA u stanu, to će biti gotovo bezopasno. Važno je samo osigurati da djeca ili kućni ljubimci ne mogu lizati već primijenjenu droga.

Kao rezultat, DETA se stvarno može koristiti od mrava. Moramo zapamtiti da je to zastrašivanje i ne postavljajte prevelike nade na nju, nadajući se da će uništiti sve insekte u sobi.

Optimalno mjesto za njegovu uporabu su daše i privremeno naseljene privatne kuće, u kojima je potrebno kratko vrijeme uplašiti mrave. Osim toga, zbog univerzalnosti DETA može se koristiti i za odbijanje mrava, i za zaštitu putnika prostorija od komaraca i midges.

Kako da biste dobili osloboditi od kućanskih mrava savjeta

Priprema zatrovanih meka za mrava jaja i insekticida get

Zanimljivi video koji opisuje vrlo originalan pristup u pripremi lijekova za mrava u kući