Пры якой тэмпературы гінуць пасцельныя блашчыцы

Ліпеня 2019

Відэа: как быстро вылечить грипп в домашних условиях народными средствами? Школа доктора Скачко (Ліпеня 2019).

Anonim

Metoda temperatura - jedan od najsigurnijih načina rješavanja stjenica. Kao što znate, temperatura prostorije je jedan od nužnih uvjeta za normalni život ovih insekata. U tijelu parazita nema termoregulacijskih sustava koji prilagođavaju organizam vanjskim uvjetima okoline. Stoga oštre promjene temperature negativno utječu na njihovo stanje, što dovodi do smrti.

Na kojoj temperaturi umiru bedrovi?

Većina parazita se boji visoke temperature. Pri temperaturama iznad + 50 ° C, odrasle osobe žive samo nekoliko minuta, na temperaturi od + 45 ° C - ne više od pola sata. Jaja insekata manje su osjetljiva na vanjske utjecaje, stoga kod + 50 ° C ostaje održivost čak i dan.

NAŠI ČITANJI RECOMMEND! U borbi protiv bugova, našim čitateljima savjetuje Pest-Odbija repelere. Elektromagnetska i ultrazvučna tehnologija s 100% učinkovite zaštite s bedbugs, cockroaches i drugih insekata. Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Pročitajte više ovdje …

na mraz stjenica su manje osjetljivi - smanjenje temperature do -10 ° C lako preživjeti, pada u suspendirane animacije. Temperatura -15 - -17 štetan učinak na insekte, ali za njihovo potpuno uništenje mora održavati ove uvjete u 3-4 dana. Temperatura ispod -20 ° C je katastrofalna za parazite: potrebno je samo nekoliko sati da se život buga zaustavi.Jaja insekata su otpornija na mraz, ali učinak 20 stupnjeva mraza za dva dana potpuno uništava polaganje.

Borba protiv bakterija s visokim temperaturama

Nepovremenost prema visinama visokih temperatura daje veliku prednost osobi koja se bavi njima. Bilo koja metoda toplinske izloženosti s dovoljno visokom temperaturom (ne ispod +50 ° C) prikladna je za uništavanje insekata. U borbi protiv parazita, mogu se upotrijebiti slijedeće metode:

  1. Pištolj. Za uništenje bedbugs pomoći će konvencionalnim termocannons, koristi se, na primjer, za instalaciju napetosti stropova. Sve što treba učiniti jest postaviti top u kontaminiranu sobu, zagrijati zrak do + 60 ° C i održavati tu temperaturu pola sata. Nedostatak ove metode je visoka cijena pištolja, stoga je bolje da ga iznajmite.
  2. 2Sterifier ili generator pare. Čak i neposredni učinak vruće pare je štetan za sinantropne parazite. Generator pare pogodan je za samostalno korištenje i pogodan je za obradu prostorija bilo koje veličine.
  3. 3Spranje na visokoj temperaturi. Sve one stvari koje treba prati, potrebno je prati u stroju, postavljajući najviši temperaturni režim (90 ° C). Nedostatak ove metode je da neke stvari možda nisu prikladne za pranje na takvoj temperaturi.
  4. 4Iron. Posteljinu, odjeću i ručnike treba temeljito glačati s obje strane na najvišoj temperaturi željeza.
  5. 5Keepers. Najčešće se koristi za istrebljenje insekata u pukotinama poda i rubova.
  6. 6Solarno svjetlo. Ako izvadite zaražene stvari (jastuke, deke, namještaj) na suncu i ostavite ih tamo za maksimalnu toplinu tijekom vrućeg ljetnog dana, vjerojatnost smrti svih grešaka povećat će se na gotovo 100%.

Savjeti! U ljetnim vrućinama za borbu protiv insekata možete koristiti svoj automobil. Temperatura zraka u automobilu automobila koja stoji na izravnoj sunčevoj svjetlosti doseže ponekad 60-65 ° C, a to je temperatura koja je idealna za uništavanje bedbugs. Predmeti koji se obrađuju moraju se staviti u salon i ostaviti tamo nekoliko sati. Ovaj put će biti dovoljno za smrt insekata.

Uništavanje greške preko para

generator pare je sposobna za generiranje pare visoke temperature (90 ° C), što izaziva trenutačno smrti parazita i vlaga tako dobiveni par je vrlo niska (5%), pa se tretira parket ili druge predmete koji ne podnose vlagu, neće patiti. Usput, u borbi protiv grešaka, razlike između generatora pare i parne čistače nisu značajne: oba uređaja su savršena za uništavanje parazita.

Najbolje sredstvo za ubijanje jajnih stanova je parni generator. Životno održavanje jaja bedbugs, nepropusnih za većinu insekticida, umiru prilično brzo pod utjecajem gorenja pare.

Prije početka rada potrebno je postaviti uređaj na željenu temperaturu. Da bi uništio insekte, bit će dovoljno postaviti temperaturu na 70-80 stupnjeva. Neprekidna ekspozicija od 10 sekundi za paru ove temperature ubiti će grešku. Započnite liječenje treba biti iz infekcije fokusa, postupno obrađujući sve druge površine. Odjeća, donje rublje, mekane igračke također su predmet obrade.

NAŠI ČITANJI RECOMMEND! Da biste dobili osloboditi od pljeskanja, naši čitatelji savjetuju Pest-Odbijanje repelera. Rad uređaja temelji se na tehnologiji elektromagnetskih pulseva i ultrazvučnih valova!Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Pročitajte više ovdje …

Važno! Prije upotrebe, stručnjaci savjetuju namotavanje sapnice parne čistače krpom kako bi glava bila rasprostranjena, inače će parni mlaz jednostavno otpuhati insekte.

Ugroženost generatora pare leži u činjenici da skrivena mjesta, koja favoriziraju bedbugs, nisu dostupna za paru. Mlaz pare ne može ući u zglobove komada namještaja, pukotine na rubovima i podu, praznine na pozadini ili na druga teško dostupna mjesta njihovog staništa. Iako su neki modeli uređaja opremljeni posebnim uskim mlaznicama.

Za učinkovitu i sigurnu dezinfekciju pomoću generatora pare moraju se pridržavati sljedećih sigurnosnih mjera:

  • Nemojte prskati parom u blizini električnih ožičenja ili utičnica;
  • Ne usmjeravajte mlaz na površine koje bi mogle biti oštećene zbog visoke temperature - plastične, drvene ili lakirane;
  • Kako biste izbjegli oštećenje, nemojte izlagati aparatu na veliku vlažnost pri radu s tkaninama, namještajem ili papirnatim tapetama.

Zamrzavanje parazita

Učitavanje …

Ova metoda obrade temperature pogodnija je za one sjeverne regije. Nisu sve sobe mogu biti zamrznute. To je prikladno koristiti ovu metodu u nestambenim prostorijama, kao što su garaža, staja, piletina ili ljetna kućica. Dnevni boravak, opremljen s tekućom vodom i zagrijavanjem, zalijepljenom pozadinom ili ožbukanom, bit će jako pogođen zbog učinaka niskih temperatura. Cijevi se mogu slomiti, pozadina - pada i vodovod ne uspije.

Ako prednosti zamrzavanja nadilaze moguće štete, trebali biste pričekati posebno teške mrazove i otvoriti vrata i prozore nekoliko dana.Većina bugova umrijeti prvog dana, ali neki mogu preživjeti, stoga je važno zadržati temperaturu nisku najmanje dva dana. Zamrzavanje će se morati ponavljati nekoliko puta za zajamčeno uklanjanje insekata.

Za one koji nemaju kamo se kretati za vrijeme zamrzavanja, bit će dovoljno podnijeti mraz svih zaraženih predmeta ili komada namještaja.

Savjeti! Ne preveliki predmeti, u čijim se crijevima paraziti mogu sakriti, mogu se staviti u zamrzivač ili u veći hladnjak, jer su prethodno ugađali uređaj na ekstremnu temperaturu za bedbugs. Vrijeme stavljanja zaraženih predmeta u zamrzivač je najmanje tjedan dana.