Як кусаецца пасцельны клоп?

Ліпеня 2019

Відэа: Our Miss Brooks: First Day / Weekend at Crystal Lake / Surprise Birthday Party / Football Game (Ліпеня 2019).

Anonim

Svaki kukuruzni insekti imaju svoje prehrambene navike. Ovdje nisu ni iznimke. Na način na koji kukci ugrizu i posljedice njihovih ugriza, postoji dosta specifičnih pojedinosti koje ne samo da su zarađivali insekte univerzalnom mržnjom, nego su privukli pažnju znanstvenika.

gristi Anatomija: stjenica hranu pod mikroskopom

stjenica posebno prilagođen za opskrbu krvi prodiru-sišu uređaja, koja se pretvorila dvije čeljusti. Cijeli organ izgleda poput male šiljaste cijevi, dovoljno jaka da probode kožu osobe, ali ne mogu probiti kožu psa. Stoga kod velikih domaćih životinja kukci nisu parazitski. Pitanje o tome jesu li bugovi ugristi, vrijedno je odgovoriti da će im biti veća vjerojatnost da budu ubodni.

Sam proboscis, izvan procesa hranjenja, pritisne insekta na donji dio cephalothoraxa, čineći ga nevidljivim. Bed bugovi i neki od njihovih rođaka imaju čak i poseban utor na cephalothorax, koji djeluje kao poseban štitnik za ubrizgavanje.

Tijekom ugriza, kukac probija kožu proboscis i pokušava ih doći do krvne žile. Kad je uspio (i zahvaljujući sposobnosti da se osjećaju šok krvi u kapilarama to radi umjetnički), parazit sranje 1-1, 5 ml krvi.

u rilce kukac ima dva kanala - jedan za sisanja krvi, a drugi - da se umetnuti u slinu rana, djeluje kao analgetik. Kao rezultat toga, odrasli bed bugovi grize bezbolno za svoju žrtvu.

Nakon primanja takvog dijela krvi, insekti se kreću nekoliko centimetara duž tijela i ponovno ponavljaju cijelu operaciju. Tako parazit proizvodi niz od 3-6 ugriza, tijekom kojeg apsorbira do 7 μl krvi. Ovaj dio premašuje težinu odraslog insekata za skoro dva puta, i dovoljno je za tjedan ili pol digestiju i odmor.

Kao rezultat toga bug se hrani jednom svakih 7-10 dana. Ali koliko često ugrize ugrize, ovisi o broju u sobi - u teško oštećenom stanu osoba može računati na tijelo više od 500 ugriza ujutro.

Larva gredica hrane se češće i u manjim količinama. Najmanji od njih treba biti hranjen gotovo svakodnevno. Zanimljivo je da ličinke ne ubrizgavaju sline u ranu kad ugrize, a svrbež počinje osjećati čak i kod hranjenja insekata.

Općenito, bugovi koji ugristi ljude nisu uvijek paraziti. Poznati su veliki otrovni grebeni, grabežljivci, hranjeni drugim insekata. Oni imaju isti proboscis kao braća u krevetu, uz pomoć kojih sisaju sadržaj njihovih žrtava. S istom proboscis oni mogu gristi osobu tijekom zaštite, što će uzrokovati teške iritacije, ponekad - upale i znakove opće intoksikacije. Od tropskih grabežljivaca, poznate su vrste koje predstavljaju prijelazno razdoblje između grabežljivaca i parazita - osim što jedu druge insekte, mogu konzumirati krv velikih životinja, uključujući ljude.

Znakovi ugriza: kako razlikovati zalogaj u krevetu od ugriza ostalih insekata

Zalogaji bed bugova često se zbunjuju s ugrijanim drugim kukcima. Ako nema dovoljno ugriza, onda se mogu zamijeniti za komarce. Iako je točno grizu bed bugove, to je dovoljno lako dati im, a njihova ugriza se lako razlikuje od ugriza drugih insekata.Glavna obilježja ugriza bed bugova su:

  • niz ugriza. Zbog činjenice da bug ubodi krv iz nekoliko rana, ostavlja neku vrstu "staze" ugriza;
  • broj ugriza sebe. Bedbugovi žive u neorganiziranim skupinama, a za jednu noć nekoliko kukaca zalogaj;
  • Vrijeme noći. Poslijepodne bedugovi su neaktivni.

Obično nakon koža na mjestu profitirao stjenica ugriza na terenu od iritacije i svrbeža, koji su obično u roku od nekoliko sati. I samo u rijetkim slučajevima, ugriza bugova može biti zaista opasno.

Što je opasno zavarivanje bugova?

Najozbiljnije posljedice ugriza domaćih bugova su moguće alergijske reakcije. U slučaju visoke osjetljivosti na enzime, koji je uveden od strane ugriza stjenica mogu se pojaviti anafilaktički šok, međutim, u povijesti poznat samo nekoliko takvih slučajeva. Općenito, opasnost od ugriza kukca ne prelazi komarac.

Bedbugs nisu nosači patogena ljudskih bolesti. Iako su neka istraživanja i potvrdila prisutnost u tijelu iu tijelu kućne stjenice raznih patogenih bakterija, infekcija bilo kakve bolesti putem ugriza stjenica nisu poznati u povijesti medicine.

U nekim slučajevima, nakon ugriza domaćih bugova, žrtva može razviti dugotrajni osip kože. Međutim, mnogo češće, a osobito - kod žena, puzanje na vlastiti kukasti insekti uzrokuje mentalnu traumu i strah od spavanja. Osim toga, zbog nemogućnosti da spavaju, kad se stalno dosađuje greške pretrpio pada performansi i sveukupno zdravlje pogoršava.

Ponekad ugriza ne smiju liječiti za dugo vremena, a nakon nekoliko dana početi gnojiti, bolestan od njih curi sukrvica. To je već nedvosmisleni znak da se, kada se češlja u ranu, infekcija dobiva uhvaćena. U tom slučaju, morate potražiti liječnika.

Kada i tko češće grudi ugriz?

Ugrizovi gotovo uvijek ugrize noću i rano ujutro. Provodi posebne studije odgovoriti na pitanje da li su stjenica gristi tijekom dana, i otkrili da su vrhovi parazit aktivnosti u ranim jutarnjim satima - od 3 do 7 ujutro. Svijetli dio dana, kukci se skrivaju u skloništima.

Sama svjetlost je, iako nije jaka, već zastrašujući za bugove. U principu, oni mogu biti hranjen, te u svjetlu, osobito - u jutarnjim satima, ali u tom razdoblju smanjena učestalost i broj ugriza, a insekti pokušava sakriti u svojim skloništima.

Na pitanje jesu li svi grižnji ugrizi, definitivno možete reći: da, svi ljudi. I popularno mišljenje da se manje brinu za muškarce, a još više - da su selektivni nositelji određene krvne grupe, pogrešni. I to je razlog zašto.

Muškarci zbog gušve kože ne osjećaju uvijek greške, pogotovo ako ih ima malo. Osim toga, bed bugovi najviše privlači miris krvi. U žena, sa svojom tankom kožom, miris krvi iz posuda se širi sve dalje i brže, a paraziti najprije osjećaju.

Nema veze s učestalošću ugriza krvna grupa nije: samo nositelji prve i druge skupine su općenito veće, a time može stvoriti pogrešan dojam da su više vjerojatno da će patiti od stjenice.

Područja kože na kojima se ugrize bed bugovi najčešće se nalaze na leđima, nogama i rukama. Obično ostaju otvoreni u snu.Insekti lako dolaze pod njihovu odjeću, ali preferiraju golema dijela tijela. A ako se pojavljuju ugrizi kukaca na tijelu, imamo smisla provesti liječenje za rano izliječenje i ublažavanje svrbeža.

Liječenje ugriza kukaca

Za liječenje zalogaji stjenice bi trebala biti samo u slučajevima u kojima se pojavljuju na njihovim stranicama i lokalne upalne lezije trajati dva do tri dana, ili izazvati previše izraženu bol. Zatim ih treba liječiti:

  • s bilo kojim lijekom koji sadrži alkohol ili tinkturu kako bi se ublažio sindrom boli; Uzmite Suprastin, diazolin, difenhidramin ili bilo koji drugi antihistamin koji možete izabrati. To će vam pomoći ublažiti upalu;
  • Isperite uši tijela s toplom vodom i sapunom;
  • Uštrcajte ugode s bilo kojom umirujućom mastom ili prirodnim uljima: jele, ulja čajevca, morskog pustinja.
  • Ni u kojem slučaju ne možete ogrebati ugriz.

Rane će se otvoriti i postoji rizik od ulaska u infekciju. Uz razvoj opće alergijske reakcije treba koristiti već ranije usvojen i poznati svaku osobu antiallergen i zatražiti savjet liječnika. Kako se zaštititi od ugriza bugova u krevetu?

Najpouzdaniji način zaštite od stjenice završi dezinsekciju kući. Postupak je danas za takvu industriju proizvodi veliki broj kemikalija, ali još više pouzdan i učinkovit volja dezinsekcije snage specijalne stručnih timova.

Važno je razumjeti da su bedugovi pokretljiva stvorenja. Njihovo protjerivanje iz njihovog stana neće dati punu garanciju da su u to nikad neće pojaviti: od susjeda ventilacije, a ljeti - na vanjskim zidovima kuće, oni lako mogu kretati u stan opet.Stoga je bolje organizirati dezinficiranje štetočina za nekoliko stanova.

Odvojeno, treba reći o putnicima. O tome što da radimo, ako grize bugove u jeftinim hotelima, to se govori gotovo u svakom vodiču. Ipak, ove insekte i dalje pouzdano plijen većina romantične večeri na svoje putovanje.

Kako biste izbjegli neugodne entomološke ekscesije, prvo pažljivo pregledajte sobu u kojoj planirate ostati preko noći. U načelu, ako krevet i madrac ne budu pronađeni, tada u ovoj sobi već možete provesti noć. Da bi se osigurala zaštita od ugriza će biti dovoljno staviti krevet noge u bazenu ili čašu vode - to će biti nepremostiva prepreka za parazite. Dobro je biti obilato posipati pouzdanosti dezodorans prije odlaska u krevet: jedne noći ova mjera će otjerati većina nije osobito gladnih insekata. Međutim, ako trošite više od tri dana spavate, gladni bugovi ignoriraju gađenje zbog jakih mirisa i dolaze zajedno. Stoga, najbolji način za zaštitu od grešaka na putovanju bit će izbor ne najjeftinijih i prljavih hotela i hotela.

Kako ugriza bug: video izbliza

Kako se riješiti bed bugova jednom i za sve