Кусаюцца ці прусакі і чым пагражаюць ўкусы

Чэрвень 2019

Відэа: Chicken Kiev (котлета по-київськи) - Eating Ukrainian Food in Kyiv, Ukraine (Чэрвень 2019).

Anonim

Činjenica da su se žohari pojavljivali na zemlji davno prije pojave čovjeka, pa čak i dinosaura, već je poznato. Žohar je neželjeni susjed s osobom. Svatko misli o grizu žohara?

Od ostalih živih bića, oni se razlikuju po svojoj svećeničnosti i jedinstvenoj sposobnosti preživljavanja, čak iu najnepovoljnijim situacijama. Kućice mogu živjeti više od mjesec dana bez hrane, savršeno upravljati bez glave tjedan dana i doslovno ustati od mrtvih ako se pojavi izvor vode. U zoru ljudske civilizacije naselili su se u domovima prvih ljudi, i tako su ostali u susjedstvu do sada. Najviše neugodna stvar je da žohar ne dolazi samo u krevet, donosi s njom čitavu brojnu obitelj.

U mnogim orijentalnim i afričkim kulturama, insekti se jedu s užitkom, čak iu Engleskoj postoji kafić, gdje se poslužuju delicije od tih insekata. Dakle, ljudi su naučili da ih jedu, ali jesu li u stanju naštetiti nama, na primjer, ugristi? Ako je tako, što to prijeti nekoj osobi?

Struktura usnika

Usnik insekta prilagođen je za gnječenje hrane. Gornje čeljusti su mandibule, one su nazubljene ploče. Donja čeljust sastoji se od hitinoznih lobiranih segmenata. Uz usta, iste snažne ploče posjeduju želudac insekta, tako da "žvače" ono što njegova usta nemaju vremena.

Bubnjevi su grizući insekte.Nazubljene lopatice, on čips komadu proizvoda i melje svoje gornje i donje čeljusti kao mlin. Kukac je, zapravo, svejedi. Najomiljenija jela njegove prehrane - trulo ostatke. No, uvjeti blokada, kad nitko raspršeni mrvica i ne ostavljaju otpatke sa svim vrstama dobara, oni mogu priuštiti da uživaju knjiga obvezujući, papir, ljepilo, cipela od kože, sapun, pa čak i sintetiku. I zanima li ih ljudsko tijelo?

može gristi žohari

Naravno, kukac nema ubod poput pčela siše usnih poput komarca ili bug, veličina njegovih čeljusti nisu isti kao i onaj otrovnih pauka čiji ugrizi su više nego opipljiv, da svi ostali žohari nisu grabežljivci. Ipak, njihove se snažne smrdljive čeljusti razmišljaju.

U stvari, insekti, čak i najveći, nisu u stanju ugristi kroz slojevitu torte, kako je koža odraslih. Da biste to učinili, oni nemaju dovoljno veličine čeljusti i Kompresija, ali osjetljivu kožu djeteta, oni mogu povrijediti. Zašto mnogi od nas nikada nisu iskusili zagriz gmazova čak ni u nježnoj dobi? Da, zato što žvakanje žvakaće ljude samo u najnepovoljnijim uvjetima kolonija.

Kad žohara može ugristi osobu

Agresija pojavljuje u kukaca kada im životne okolnosti voziti u kutu. Postoji nekoliko situacija u kojima kukci počinju gristi osobu samo da bi preživjeli.

  1. "I to ide bez vode, a ne tamo, a ne nerazumno. „Tko bi pomislio da su ti asketi, spremni da izdrže mjesec dana na izgladnjivanje dijeta, ne mogu živjeti bez vode. Ako nema pada, kućni insekti noću, napadaju ljude koji spavaju.Njihov cilj nabora kože oko usana, gdje se ostaci akumulirati sline ili kutove očiju, u neposrednoj blizini suzne žlijezde. Domaći žohari raspršuju keratinizirane čestice, prikupljajući dragocjene kapljice vlage. gotovo neprimjetne za odrasle žohar ugriza, iako oboje trebaju spavati, kako ne bi osjećati da ste snimili insekte, ali kod djece pojaviti lezije.
  2. Kada je gladan, kao žohar. Što god zabilježio obitelj žohara, bez hrane, gladi i dalje prevladava. A onda izvor hrane može biti osoba. Naravno, teško je zamisliti situaciju u kojoj je insekt imali što jesti, ali takvi slučajevi su poznati iz prakse bolnicama i staračkim domovima - žohari napao nemoćne i grize kožu na licu i rukama.
  3. Prekomjerna populacija. Kada njihovo stanovništvo počne rasti, priroda ga obuzdava uz pomoć virusnih epidemija. Ali postoje slučajevi kada prirodni ograničenja ne uspiju i kolonija žohara umnožava se u neograničenim količinama. Ako se to dogodi u zatvorenom prostoru, onda su prisiljeni napasti ljude kako bi preživjeli. Postoje slučajevi kada su tijekom dugih pomoraca morali spavati u rukavicama, insekti su grickali kožu oko prstiju.

Što grize ugriz

Prusaks poput sirovog i toplog mjesta, u višestambenim zgradama kretali su se kroz kanalizacijske cijevi. Na njihovim šapama podmiruju se različiti mikroorganizmi, uključujući patogene zaraznih bolesti. Razbijanje integriteta kože, insekti mogu zaraziti ranu koja će dovesti do upale. Na mjestu gdje žohari grizu, može doći do oticanja, doći će do bolova. S vremenom rana može postati neugodno i donijeti puno patnje.U tropima, gdje žive velike vrste tih kukaca, njihova ugriza dovodi do stvaranja mjehura, erozije kože i raznih dermatitisa.

Gnanje kože čovjeka, ulazi u ranu:

  • Njegova sline.
  • Ostaci kitina tijekom muljaža.
  • Izlučivanje.

Sve te tvari su alergeni, iako ne tako snažni kao insekti krvi. Anafilaktički šok neće uzrokovati, ali crijeva, alergijski svrab ili curi u nos. To se posebno odnosi na malu djecu. Pa ipak, jednostavni Prusaks, koji vole živjeti s nama, vrlo rijetko ugristi ljude.