Барацьба з блыхамі ў кватэры народнымі сродкамі

Чэрвень 2019

Відэа: Calling All Cars: Missing Messenger / Body, Body, Who's Got the Body / All That Glitters (Чэрвень 2019).

Anonim

Borba protiv buha, zbog specifičnosti vezanih uz njihove aktivnosti. Kemijska industrija proizvodi djelotvorna sredstva koja mogu brzo uništiti insekte. Neki od njih sadrže hlapive tvari koje nisu sigurne za ljudsko zdravlje. U borbi protiv štetnika fine prašine i sprejevi treba koristiti samo kao posljednji izbor, kada nema pomoći narodnih lijekova za buhe.

Koji su narodni lijekovi protiv buha

Metode koje se koriste danas u borbi protiv buha dugo se pokazao učinkovit. Ispitivani insekticidi prenose se s generacije na generaciju. U borbi protiv insekata, oni se mogu koristiti u kompleksu ili odvojeno. Za kontrolu insekata, sljedeće vrste narodnih lijekova pokazale su se najbolje:

  • Biljke;
  • antiseptičke tvari;
  • Aromi;
  • Proizvodi za kućanstvo;
  • Metode temperature.

Važno je ne samo da je moguće pripremiti lijek, već i znati ga ispravno koristiti. Treba napomenuti da se pripravak treba koristiti neposredno nakon pripreme. To je zbog činjenice da biljke i hrana brzo gube svoju kvalitetu.

Glavna prednost folklornih lijekova za insekte leži u njihovoj sigurnosti. Priprema na osnovi prirodnih sastojaka može se pripraviti neovisno. Pomoću njihove pomoći možete brzo i pouzdano ukloniti kućište iz buha.Prema načelu sredstvima akcije su podijeljene u sljedeće kategorije:

  • kukaca odbijajući
  • uništavanje insekata

Postoje biljke i namirnice koje proizvode jak miris. Oni mogu uplašiti insekte. Osim toga, u borbi protiv buha često koriste sredstva koja im mogu naštetiti, pa čak i dovesti do smrti.

Plod bušotine

Dekorativna biljka grožđa, ili tzv. Perzijska kamilica, univerzalno je sredstvo za buhe. Ova biljka sadrži prirodne insekticide, bezopasne za ljude i kućne životinje.

Sušene cvjetnice se koriste za pripremu bujona. Dvije čaše suhe trave prelijevaju se vrućom vrelom vodom. Juha ostaje na tamnom mjestu dok se potpuno ne ohladi. Ova infuzija je oprana s pukotinama u podu i postolju. U bujonu možete okupati ljubimce ako su joj buhe zaražene buhama.

Tar sap

Tar sapun dugo se utvrdio kao izvrstan alat za borbu protiv parazita. Proizvod učinkovito uništava insekte, kao i jaja i ličinke. Koristite alat je dovoljno jednostavan - to treba zalijevati životinjskom kosom i protrljati sapunom. Potrebno je pričekati oko 10 minuta, a zatim sve isprati s običnom toplom vodom.

Borna kiselina

Borna kiselina je antiseptik u obliku kristalnog praha. Prašak je razbacan na tepihu i ispod madraca. Po kontaktu s bornom kiselinom, buhe nose čestice i umru nakon nekog vremena. Tvar sama ima takav učinak samo na insekte i ne predstavlja opasnost za osobu ili kućne ljubimce, čak i ako se jede.

Uobičajena sol

Umjesto borne kiseline, možete koristiti sol stolice. Proizvod je relevantan za uporabu u apartmanima gdje su male djece i kućni ljubimci koji mogu slučajno progutati kemikalije. Sol ravnomjerno posipati tepisi i staze u kući. Kristali soli oštećuju pokrivače tijela insekata, tako da umiru.

Dječji sapun

Pa uništava insekte baby sapun. Za izradu smjese, rešetkom komadića sapuna na rešetku. Dobivena masa se pomiješa s vodom i zagrijava na maloj toplini. U zagrijanoj žeravici morate dodati rešetkasti na žarulju srednje veličine. Mješavina mora tretirati površine i kosu kućnog ljubimca tijekom kupanja.

Soda za pečenje

Mješavina sode bikarbone i soli pomaže brzo uništiti insekte. Svježe pripremljeni prašak se raspršuje na površinu podnog obloga. Nakon kontakta, tvar oštećuje vanjsku zgradu insekta i umire. Nakon 10 sati, smjesa se može sakupiti s poda pomoću usisavača. Ponavljanje postupka nekoliko puta možete smanjiti broj parazita u kući.

Hladno

Buha se smatra insektom koji voli toplinu. Štetnici ne podnose hladne i nagle promjene temperature. Borbe protiv buha nije teško zimi. Kako bi se dobili osloboditi od insekata, dovoljno je ostaviti prozore i vrata otvorena nekoliko sati. Lobe i jaja će umrijeti od hladnih, odraslih insekata koji će napustiti sobu.

Aromatični narodni lijekovi

Zlonamjerni insekti ne podnose oštre mirise. Miris biljaka i voća koristi se kao zaštita od buha. Uz pomoć prirodnih repelenata moguće je izbaciti male štetnike.Poznati su sljedeći folklorni lijekovi koji oslobađaju insekte s jakom aromom.

Eterično ulje

U borbi protiv insekata mogu se koristiti eterična ulja koja se prodaju u ljekarni. Buhe ne mogu podnijeti miris klinčića, eukaliptusa, anisa i paprene metvice. Dovoljno je istodobno obraditi aromatski ulje u vanjskom dijelu kuće. Nakon takvog liječenja insekti će nestati dugo vremena. Liječenje se također može provesti kao preventivno sredstvo.

Važno! Folk lijek koji se temelji na mirisnim biljkama protiv buha treba se koristiti s oprezom, ako u kući žive ljudi skloni alergijama. Jaki miris može uzrokovati najjaču alergijsku reakciju.

Borova piljevina

Borova piljevina je dobra prevencija protiv insekata. Dovoljno je raspršiti svježu piljevinu u kući kako bi zaštitili stan od pojave parazita. Buhe ne mogu tolerirati miris borova koji impregnira piljevinu. Također se mogu koristiti kao smeće za kućne ljubimce.

Bilje

Savršeno mirisni insekti su mirisni terenski bilje. Kuglice tansya i pelina mogu se širiti po cijeloj kući. Preporučljivo je ponavljati akciju nekoliko puta dok buha ne nestanu. Vuna domaćih životinja može se oprati odrezom pelina iz izračuna pregršt suhih biljaka na čaši kipuće vode.

Pivski kvasac

Pivski kvasac smatra se jednim od najučinkovitijih narodnih lijekova za buhe. Mješavinu pivskog kvasca s češnjakom treba tretirati s tepihom u kući. Posebno pažljivo treba tretirati mjesta za namještaj i ispod kreveta. Onda ostavite na površini jedan dan. Zatim sve može biti prikupljeno usisavačem.

Važno! Sredstva na bazi češnjaka trebaju se pažljivo primjenjivati ​​na krznu životinja. Češnjak je otrovan za pse i mačke. Stoga se treba koristiti u ograničenim količinama.

Citrus

Miris agruma zastrašuje buha dobro. Dovoljno je širiti sušene korice naranče, mandarina ili grejpusa u cijelom stanu. Ne zaboravite na teško dostupna mjesta. To su otvori za ispuhivanje, pukotine u podu, područja iza namještaja.

Ammonijev alkohol

Nekoliko kapi amonijaka, otopljeno u dvije čaše vode, pomaže odvesti štetnike. Ova se otopina obrađuje s podovima u sobi. Amonijak se može dodati u vodu za kupanje kućnog ljubimca. U istoj vodi možete prati svoje smeće.

Kerozin

Bleas ne može tolerirati miris kerozina. Ako tretirate kerozinske podove i tepisi u kući, buhe će nestati zauvijek. Poduzmite samo potrebne mjere predostrožnosti. Nije preporučljivo pušiti i upaliti svjetla u sobi jer je kerozin zapaljiva tvar. Nakon jednog dana poželjno je držati mokro čišćenje u stanu. Veliki nedostatak ovog lijeka je da ostavlja uporni miris. Životinje se ne mogu tretirati ni na koji način.

Smjesa kamfora i octa

Mješavina kamfornog alkohola s 3% octa i nekoliko kapi cvjetne kolonije dobar je odvraćanje buha. Opojalan agens djeluje na buhe. Smjesa se mora tretirati kosom za kosu tijekom kupanja. Također bi trebali prskati tepih, podnožje i pukotine u kući.