Наступствы укусаў блашчыц

Ліпеня 2019

Відэа: Як засцерагчы сябе ад укусаў кляшчоў і што рабіць, калі вы сталі іх ахвярай? (Ліпеня 2019).

Anonim

Zagnoenie ugriza buba

Bube su opasni, a što zlo je ugriza buba? Obično se vjeruje da kućni ljubimci mogu biti nositelji infekcija i raznih bolesti. U medicinskim uvjetima, činjenica prijenosa virusa virusnih bolesti nije potvrđena eksperimentalno, međutim, sam kukac je sposoban prenositi viruse.

Više opasni kukci

Njihova glavna šteta je da se metodom snage - samo krv po grizu ljude.

NAŠI ČITANJI RECOMMEND! U borbi protiv bugova, našim čitateljima savjetuje Pest-Odbija repelere. Elektromagnetska i ultrazvučna tehnologija s 100% učinkovite zaštite s bedbugs, cockroaches i drugih insekata. Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Pročitajte više ovdje …

To povećava rizik da se, pod određenim uvjetima, štetnik može prenijeti uzročnika bolesti kroz krvotok do čovjeka. Za takve bolesti moguće je nositi:

 • Q-groznicu.
 • Kuga.
 • Tularemija.
 • virusnih tipa hepatitisa B.

U medicinskoj praksi, pojava navedenih bolesti zbog ugriza stjenica su iznimno rijetke, kao što je rijetkost malarije od ugriza komarca.

Važno! Iako štetnik nije izvor infekcije, već dugo može pohraniti aktivne patogene raznih bolesti unutar sebe.

Može li bedbugs imati HIV infekcije

Prema istraživanjima znanstvenika, štetnik ne tolerira zarazu HIV-om. Viralne bolesti kada se pomiješaju s mukoznim okolišem ne zadržavaju trajnost. Kada se proguta, virus je uništen i ne može se reproducirati dalje u unutarnjem okruženju. Međutim, pretpostavljajući da virus ostaje aktivan unutar štetnika, praktički je nemoguće dobiti HIV kroz svoju sline.

Fiziološka struktura insekata je takva da ima dva proboscisa.

 • Prvi proboscis ubrizgava slinu kada piercing, koji ima analgetski učinak. Nova slina nema komunikaciju s HIV-om koja je zaražena krvlju koja je unutar nje.
 • Druga proboscis probija površinu kože i usisava krv neke osobe. Kada se krv isisan, ne dolazi do razmjene s već stečenom krvnom žilom HIV infekcije, stoga se ne nanose štetu.

Prilikom provođenja studija na područjima gdje veliki postotak osoba zaraženih HIV-om nije registriran, nije prijavljen nikakav slučaj infekcije kroz zalogajni bed bug.

NAŠI ČITANJI RECOMMEND! Da biste dobili osloboditi od pljeskanja, naši čitatelji savjetuju Pest-Odbijanje repelera. Rad uređaja temelji se na tehnologiji elektromagnetskih pulseva i ultrazvučnih valova! Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Pročitajte više ovdje …

Činjenica! Ako je to moguće, tada bi stopa i broj regija HIV infekcije bili znatno veći.

Posljedice uboda insekata

Prema statistikama, gotovo 80% ljudi pati od alergijske reakcije nakon ugriza štetočina. Simptomi se mogu manifestirati kao:

 • anafilaktički šok.
 • Osip.
 • Crvenilo kože.
 • Osjećaj spaljivanja.
 • Svrbež.

Biting bug bug

Opasnost je također u intenzivnom grebanju bed bug, na kojem pustules mogu pojaviti. Zbog svrbeža, ako rastavite ranu, postoji opasnost od infekcije, što može dovesti do ozbiljnijih posljedica.

Pored alergijske reakcije, ugriji bedbugs koji se javljaju noću negativno utječu na psihološko i psihofizičko stanje osobe. Udarnički kukovi ometaju san, pogoršavaju opuštanje i uznemirujuće spavanje, što dovodi do gubitka učinkovitosti, razdražljivosti i drugih posljedica. Posebno negativno utječe na djecu, za koje je pravi sna vrlo važan. Zbog ugriza mogu biti neki psihološki kompleksi i fobije.

Uz ugrize visokog intenziteta, djeca mogu patiti od anemije nedostatka željeza. Osim toga, hepatitis tipa B dugo može zadržati svoju aktivnost u izmetu insekata. Stoga, s visokim stupnjem infekcije stanom s greškom, osoba može uhvatiti udisanjem udisanjem čestica izmeta.