Змест дома мадагаскарского таракана

Чэрвень 2019

Відэа: 10 Tactics for Turning Information into Action (Чэрвень 2019).

Anonim

Znanstvenici imaju više od 20 vrsta madagaskarskih žohara. Sve ove vrste su sjedinjene pod jednim imenom - Madagaskar sranje žohar.

Značajka ove vrste je potpuno odsutnost krila. Nijedna krila se ne pojavljuju u bilo kojoj fazi razvoja od larve do odrasle osobe. U drugim vrstama, krila se obično razvijaju u odrasloj fazi. Druga značajka je da se madagaskarski cvrčanje žohari malo razlikuju po izgledu u različitim fazama razvoja. Za ne-stručnjake bit će teško razlikovati, na primjer, nimf od imago.

Izgled

Madagaskarski žohar je lako prepoznatljiv. Na cephalothoraxu postoji veliki, snažan štit kititinskih ploča. Šuplji trbuh, prilično debeli. Veličina odraslih doseže 10 cm.

Boja kukaca može varirati od svijetlo žute i zahrđale do tamne. Obično odrasle osobe imaju crvenkastu i narančastu boju. Boja se može razlikovati od glave do trbuha. Što je tamniji žohar, to je mlađi. S godinama, boja postaje lakša i zasićena.

Seksualni dimorfizam

Madagaskarski žohari imaju izražen seksualni dimorfizam. Muškarac je malo veći od ženskog. On ima nakupine na ljusci, koji u obliku malo nalikuju rogovima i nalaze se u gornjem dijelu prsa. A ženke su obično manje i nemaju outgrowths na ljusci.

Postoji nekoliko vrsta u kojima mužjaka nema šupljina na ljusci.Tada muško i žensko će se razlikovati po manje očitim znakovima:

  • By brkovi. Činjenica da muški aktivno koristi brkove u bitkama za ženu. Zato mužjaci imaju lomljene brkove. I brkovi su dugi i ravni.
  • Kroz abdomen. Ženski abdomen je širi. Također, posljednja dva segmenta mogu se razlikovati: kod žena su crne, au muškaraca samo jedan segment je crn.

Seks se lako razlikuje od odraslih osoba. Ako govorimo o nimfama, ni stručnjaci ne mogu uvijek vizualno razlikovati muškarca od žene. To je zbog činjenice da nimfe nisu tako dobro razvijene glave i grla, a segmenti nisu tako vidljivi.

Madagaskarski žohari kao kućni ljubimci

Ovi insekti mogu se držati kod kuće. Kod kuće se dobro razmnožavaju, pod uvjetom da im se osiguraju pristojni uvjeti. Žive ne manje od pojedinaca u prirodi. Nedavno je sadržaj egzotičnih insekata Madagaskara sve popularniji. Ovaj hobi dolazi iz zemalja Azije. U Rusiji svake godine sve više i više uzgajivača insekata. U sadržaju žohara ima mnogo prednosti.

  • Prvo, to je egzotično i nebitno.
  • U - Drugo, insekti ne grizu, ne zahtijevaju hodanje, oni su jednostavno hraniti, oni nisu opasni i ne uzrokuju alergije (iako su obilježena rijetkim slučajevima alergijske reakcije na žohar hitina školjke).

Oni su također često uzgojeni da hrane ostale egzotične životinje: guštere, tarantule.

Insectarium

Madagaskarski žohar je nepretenciozan, može se čuvati čak iu običnom akvariju. Najčešće se insekti uzgajaju u posebnim insektarijima. Oni su obično izrađeni od plastike ili stakla. Plastični je prikladniji za pranje kod kuće, to je lakše i ne tuku.

Žohar mora puno životnog prostora.Stoga svaki kukac treba imati barem litru slobodnog prostora. Važno je osigurati da se insektari izbacuju. Za odrasle mogu se postaviti velike ventilacijske otvore. No za mlade ljude preporuča se provjetravanje od gaze, inače se mogu pobjeći.

Postoje dvije glavne vrste sadržaja: male skupine ili kolonije. Kod kuće obično ima nekoliko pojedinaca, kolonije se uzgajaju za krmu. Za uzgoj nekoliko insekata dovoljna je 2 do 3 litarska spremnika. I kolonije mogu živjeti samo u spremnicima od 30 do 40 litara.

Ako imate bilo kakvih dvojbi, u odnosu na što i kako sadržavati žohar kod kuće, možete otići u trgovinu za kućne ljubimce i kupiti sve što vam je potrebno. Insektarium je lako stvoriti kod kuće, lako se brinuti. Madagaskarski žohar jedno je od nepretencioznih kućnih ljubimaca. Kukci praktički ne ugristi i ne uzrokuju probleme.

Jesti

Oni koji su se susreli žohara kod kuće, dobro znaju da su ti insekti svejedi. Mogu se hraniti papirom, kožnim proizvodima i svime što pronađu. U prirodi, Madagaskarski žohar preferira jesti palete lišće, pali plod, močvare.

Kod kuće jedu s užitkom voće i povrće, kao i žitarice. Omiljena hrana: banane, jabuke, mrkve, heljde i zobene pahuljice, zeleno lišće stabala. Također kod kuće hrane se daphnia, suhi gammarus i posebna hrana. U trgovini za kućne ljubimce možete pronaći posebne marke hrane, dizajnirane posebno za Madagaskarski žohari.

Kod kuće, žohari brzo razvijaju svoje prehrambene sklonosti.Neki pojedinci vole plodove, a drugi poput povrća. U principu, entomolozi kažu da insekti mogu jesti apsolutno svu ljudsku hranu bez štete. Zato su dovoljno jeftini da ostanu kod kuće.

Potrebno je znati da žohari nisu pogodni za glodavce, mačke i pse. U takvoj hrani često se dodaju insekticidne komponente, što može nanijeti štetu insekata. Kako biste osigurali da životni vijek kućnih žohara bude jednak prirodnom, trebate napraviti uravnotežena ishrana. Osnova: voće i žitarice. Ponekad trebate dodati zelje, orašaste plodove ili sjemenke. Možete dati mliječne proizvode i jaja.

Vrlo važan trenutak kod uzgoja kod kuće - osiguravanje insekata s pristupom na vodu. Insekti mogu trajati tjedan dana bez vode. Zato je važno napraviti pravu posudu za pijenje. Jedina stvar vrijedna pamćenja, žohari ne mogu staviti vodu u zdjelu. Mogu se utopiti.

Stambeni prostor

Sadržaj žohara kod kuće ima brojne karakteristike. Morat ću stvoriti svoj životni prostor za insekte. Bit će potrebno uliti sloj piljevine ili punila, postaviti sklonište. U idealnom slučaju, morate ponovo stvoriti uvjete kišne šume.

Što se tiče klime, sadržaj insekata je moguć u širokom rasponu temperatura. Najbolje je održavati visoku temperaturu i vlagu. Zimi možete postaviti poseban sustav grijanja i ovlažiti zrak.

Bubnjevi su egzotični i neobični kućni ljubimci. Njihovo uzgoj postaje sve popularniji i postoji mnogo razloga za to.