Знішчаем блашчыц сваімі рукамі

Ліпеня 2019

Відэа: Битва при Балатоне. Разгром немецких танков. (Ліпеня 2019).

Anonim

Uništavanje stjenice - proces dobro proveo i za sada je dostupan čak i osobi, nikad prije susreo s potrebom da se bore protiv svih kukaca domaćinstvo.

Specifičnost bedbugs je da su apsolutno ravnodušni prema sanitarnim uvjetima u kući. Zato čak i savršeno očišćeni apartmani i skupi apartmani mogu postati za njih udoban dom kao studentski blagajni - za žohare.

Ali gdje god su se nastanili stjenica, uništavanje vlastite ruke tih parazita s pravom pristupa - to je samo jedan dan, a 1500-2000 rubalja. Istodobno, moderni insekticidi pružaju veliku sigurnost za borbu protiv bugova i njegovu učinkovitost čak iu slučajevima kada takve aktivnosti provodi korisnik po prvi put.

Metode za greške samouništenja

Borba protiv kukaca u najopćenitijem slučaju, može pojaviti u dva oblika: izravne istrebljenja njih ili jednostavno plaši.

Ako je najčešći danas govorimo konkretno o uništavanju stjenica svojim rukama, su sljedeće načine:

 • Korištenje domaćih javnih insekticida koji su vrlo učinkoviti protiv stjenice
 • borba protiv stjenica koriste niske ili visoke temperature
 • mehaničke metode ubijanja bugova.

Ove tri mogućnosti, u 90% slučajeva, prva se koristi za postizanje željenih rezultata. Razlog tome je njegova univerzalnost i učinkovitost.

Ako je uporaba termičkih metoda u životnim uvjetima je dostupna samo stanovnicima određenih regija (hladne klime), a ne tijekom cijele godine, to može biti učinkovit lijek za liječenje bilo kojeg stana u bilo koje doba.

Mehaničke metode borbe sastoje se u izravnom istrebljenju insekata rukama ili usisavačem. Oni daju više ili manje pouzdani rezultat samo kada preuređuju prostor, kada je moguće uništiti sve insekte na određenom području.

To je, dakle, prije svega, trebali biste se upoznati s uništavanjem stjenica svojim rukama uz pomoć moćnih insekticida.

Ubiti insekticidne greške

Nemojte se odmah bojati insekticida kao "toksičnih kemikalija". Ljepota suvremenih alata za borbu protiv domaćih insekata je da imaju izražen učinak na bedbugs, oni su bezopasni za ljude. Međutim, i dalje treba slijediti određene sigurnosne mjere pri njihovu primjenjivanju.

Većina insekticida u kućanstvu dostupna je u obliku prskanja ili tekućine koja se mora raspršiti u zatvorenom prostoru upotrebom konvencionalnog spreja iz kućanskih kemikalija. Takva sredstva uključuju:

 • Izmjenjivač, smatra se danas najbolji lijek za samouništenje bedbugs. Dostupan je kao tekući koncentrat i zahtijeva otapanje u većem volumenu vode.

 • Klopomor, još učinkovitiji od Izmjenjivača, ali i otrovniji. U nekim je slučajevima njegova upotreba nepoželjna.

 • Borbena bojna, proizvedena u balonima prema vrsti osvježivača zraka.

 • Tetrix, najskuplji, uvredljiviji i teško dostupni, ali i nevjerojatno moćan lijek iz bedbugova.

 • Carbophos, pomalo zastario moralno, ali nastavlja aktivno ubiti bugove, posebno u ruralnim područjima. Ponekad se ostvaruje u obliku praha, koji se mora otopiti u vodi kako bi se dobila radna suspenzija …

… i neki drugi. Glavna prednost ovih alata je sposobnost uništenja bedbugsa uz pomoć svojih vlastitih ruku.

Oni samo trebaju uzeti i posipati na maksimalnom broju površina u sobi, pričekati nekoliko sati, provjetravati sobu i obaviti mokro čišćenje.

Uz pažljivu obradu mjesta u kojima se mogu sakriti greške - kreveti, ormarići, madraci, tepisi, police za knjige - jedan tretman je dovoljan da potpuno uništi odrasle bedbugs, larve i jaja.

Važno!

Prilikom rada sa svim proizvodima za prskanje, rukovatelj treba upotrebljavati odjeću za pamučno gaze, rukavice i što je više moguće zatvorene odjeće. Takve mjere pomoći će u izbjegavanju alergija ili djelovanja na kožu aktivnih tvari insekticida.

Pripreme proizvedene u obliku prašaka ili olovaka također su vrlo učinkovite. Na primjer, oni uključuju poznati Piretrum ili tradicionalnu olovku Mashenka.

Prvi bi trebao biti razbacan na mjestima zagušenja i kretanja bedbugs, drugi - da razmazati sve površine na kojima se kreveti mogu kretati. Takve mjere, iako će odgoditi uništenje bedbugs za nekoliko dana, ili čak tjedana, ali će omogućiti da se bez evakuacije stanovnika prostora.

Pregledaj

"… Malo je propustio trenutak, nadajući se da će se" to riješiti ".Mjesec dana kasnije, ta stvorenja su počeli gristi, tako da smo morali da se presele u sa svojim roditeljima. Stan je doslovno potopljena malationa, kauč i krevet njome Krvnik, to je vrlo skupo za obradu svih stana. Zatvorio sam prozor i otišao. Tjedan dana kasnije, pometen nekoliko kilograma tih bugova, izvukla iz kreveta, obrisao cijelu tkaninu stan, i više se ne pojavljuju. „

Yaroslav Andreev, Brjansk

termičku obradu ruke njihove

Metode temperature za uništavanje stjenice sa rukama na temelju osjetljivosti parazit na nagle promjene temperature i njihovu sposobnost da opstane samo unutar uskog temperature kreće se dovoljno insekata od sljedećih načina:.

 • u sjevernim regijama u zimi kada je temperatura zraka u ulici ispod minus 22 ° C do ostaviti otvorene prozore a nekoliko dana Ovo smanjenje temperature će ubiti bugova, ali također može dovesti do oštećenja sustava grijanja
 • Ako se utvrdi da je greške nastanjuju samo jedan kauč ili madrac na krevetu (što je vrlo rijetko) -.. dovesti ih na nekoliko dana na ulici, a potom. - pažljivo vakuum

 • u južnim regijama - naprotiv, posteljina, madraci ili jastuci bi trebao biti na vrući dan zatvoriti u automobilu ostavio na suncu Ako temperatura ne prijeđe iznad + 50 ° C, sve greške. u lan umrijeti.
 • oprati kontaminirane jastuci i posteljine u perilicu na temperaturi iznad 50 ° C +

S izuzetkom prvom postupku, takve metode ne dopuštaju liječiti cijeli stan. Dakle, oni se koriste rijetko.

ponekad popularno prakticiraju madraci obrada i krevet kipuće vode, ali su takve mjere samo privremene rezultat: one greške koje se skrivaju u stanu u pukotinama namještaja i letvica će ostati netaknut.

Ako se u apartmanu nalaze bed bugovi, uništavajući ih ručno pomoću mehaničkih sredstava borbe (primjerice tenisice, usisavač) u većini slučajeva je osuđeno na neuspjeh. U praksi je praktički nemoguće usisavati prostor iza rubova, odjeće koja može sadržavati jaja i ličinke, rozete i razne male pukotine u sobi.

I još više, nema šanse proći sve bedugove jednostavno rukama, posebno s obzirom na malu veličinu ličinki iz najranijih dobi i složenost njihovog otkrivanja. Također je vjerojatno da će pronaći sve jaja od parazita.

Tradicionalna sredstva za borbu protiv kukaca poput terpentina, pelina i octa ne uništavaju insekte, ali samo obeshrabruju. Stoga njihova uporaba daje samo privremeni učinak. Osim toga, njihova uporaba povezana je s ozbiljnim neugodnostima koje proizlaze iz širenja oštrog i neugodnog mirisa u sobi.

Dakle, ako se bed bugovi u stanu ili kući zatvore i unište, odlučite sami, onda je najbolje koristiti pouzdane moderne insekticide.

5 Učinkoviti načini za ubijanje bedževa

Stručni savjeti o pravilnom uništenju bugova