Пазбаўляемся ад рудых прусакоў ў кватэры

Чэрвень 2019

Відэа: Пазбаўляемся ад адзіноты з «Сямейнай праграмай» (Чэрвень 2019).

Anonim

žohar u Rusiji se često naziva „žohar” zbog mišljenje u vrijeme da se ti insekti izašli iz Pruske (danas Njemačka). S druge strane, Nijemci vjeruju da su uvezeni iz Rusije, te ih pozvati Russen. U stvari, crveno žohara uhvaćeni u hladnom klimom Europe iz središnje Azije i Europe, toplinu ljubavi insekti mogli tako široko propagirala u grijanim sobama redovito, da biste dobili osloboditi od njih i danas često postaje veliki problem.

žohar može jesti raznoliku hranu, radije vlažne hrane, a oni ne prestaju jesti papir i ljepilo za tapete. Oni mogu nalaziti ne samo u domovima, ali iu ugostiteljske odjelu poduzeća.

Zbog crveni žohari čest kontakt s otpadom, može postati uzrokom raznih zaraznih bolesti i parazitnih infekcija i prazniti tijekom razdoblja molting pokriva može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije do astmatičnih napadaja.

osoba načina dobivanja osloboditi od žohara

žohar može živjeti bez hrane za dugo vremena, ali s nedostatkom vode, oni umiru u roku od tjedan dana. Dakle, među najpopularnije među ljudima znači uzimajući osloboditi od žohara prvenstvo održava kiseline u prahu Borić, koji, kada se proguta, uzrokuje jaku dehidraciju insekata.

To je vrlo jednostavno napraviti mamac s prahom ili otopinom borne kiseline.Da biste to učinili, pomiješajte sirovo jaje ili kuhanu pire od krumpira s praškom borovom kiselinom u stanje žbuke kako biste premazali loptice. Dalje, oni bi se trebali raspadati u mjestima mogućih zagušenja Prusaka (ispod školjaka, blizu smeće).

Minus ove metode dobivanja osloboditi od žohara je njezino iznimno sporo djelovanje. Osim toga, ako kuća ima maleno dijete puzeći oko stana i povlačenjem u usta sve uzastopno, moramo se sjetiti da lijek može izazvati neugodne posljedice.

načine tuđe rješavanja Prusa vrlo popularne domaće zamke s ljepljivom baze (na teškom papiru mora biti zalijepljen na perimetru dvostranom trakom, staviti mamac u sredini). I vrijedno je spomenuti i zamke u obliku staklenih posuda s unutrašnjom mamcem i podmazane s vazelinom ili rubovima biljnog ulja.

Nažalost, da biste dobili osloboditi od žohara na način da može samo djelomično, jer su jaja kukaca takve zamke neće imati nikakav učinak, a nakon nekog vremena neugodni gosti će se pojaviti.

otjerati žohara često koriste biljke i eteričnih ulja s intenzivnim mirisom, poput lovora, grančice bazge, eukaliptusa, jela, cedra ulje.

Ultrazvučni remteri i električni zamke

Ultrazvučni karakolni sakupljači i električni zamke također su vrlo popularni među ljudima. Ultrazvučni uređaji utječu na Prusaks emitiranjem visokofrekventnih zvukova koji se ne čuju ljudima (ljudsko uho može primati zvukove ne više od 20-22 kHz). Ta su sredstva vrlo skupe, a sami proizvođači kažu da je za veći učinak potrebno nekoliko istodobno uključiti nekoliko ožiljaka.

Općenito, treba napomenuti da kada ozbiljna invazija žohara ultrazvuk nije vrlo učinkovit način rješavanja problema.

U električnim zamkama industrijske proizvodnje, Prusaks se privlače unutar i uništavaju električnim ispuštanjem visokog napona. Uređaj ideja je dobra, ali, akcije perimetra mali, a već položili jaja žohara takve zamke ne rade. Međutim, s malim brojem kukaca u stanu električna zamka će tiho, učinkovito i bez nepotrebne buke i neugodnih mirisa da biste dobili osloboditi od žohara.

Kemikalije za suzbijanje žohara crvena

Jedna od najmanje toksičan za čovjeka kemijskim sredstvima za dobivanje osloboditi od žohara su insekticidni krede (štapići) koji su uzetoga učinak na insekte, iako je znatno slabiji nego kod gelova. Takva mala (npr kreda „Masha”) su dobro pogodna za sprečavanje migracije insekata iz susjednih prostorija, ali da bi se dobili osloboditi od velikog broja žohara, oni nisu prikladni.

Brz uništavanje žohara i jednostavnost korištenja (treba prskati samo na mjestima mogućih staništa kukaca) pružaju insekticida u obliku spreja, kao što su „Global”, „Raid” i drugi. Međutim, njihova upornost je ne tako dugo kao kod gelovi i otrovnih para vrlo su alergijske i nisu u stanju ići na ventilacijskom sustavu u ostalim apartmanima.

Najpopularniji gelovi („Global”, „Raptor”, „Dohloks” i drugi), osim insekticida, tu je i baza masti kako bi se spriječilo isušivanje i posebne supstancama mamila, djelujući kao mamac.

Gelovi „Global” i „Raptor” kao kontakt-crijevne sredstva koja se koriste prilično jak insekticid klorpirifos, što uzrokuje disfunkciju živčanog sustava i smrti kukaca.

Vozilo „Dohloks” osnova je insekticid fipronil. Nakon kontakta s njim kao žohara postoji poremećaj prijenos živčanih impulsa, ali malo drugačiji mehanizam.

U usporedbi s aerosolnim gelovi su više ekonomično koristiti, a, osim toga, ovaj oblik lijeka može ostati na snazi ​​za 1-2 mjeseci. Ovi agenti imaju manje izražen toksične učinke na čovjeka, budući da je reakcija uzrokovana samo jedući ih insekte, a koncentracija insekticida je preniska da uzrokuje štetu osobi ili životinji.

Ipak, proizvođači ukazuju na pakiranju da se sredstva ne bi trebalo biti dopušteno izvan dohvata male djece ili usta na kućne ljubimce. Također je vrijedno razmotriti da morate nanijeti gelove na suhu površinu.

Uzimajući osloboditi od žohara uz pomoć stručnjaka

U potrazi za odgovorom na pitanje koliko dugo se riješiti žohara, trebali biste obratiti pažnju na uslugu, profesionalno bave dezinsekcije prostora. Danas veliki broj privatnih tvrtki za uništavanje žohara, mrava i drugih insekata, koji za naknadu će moći očistiti kuću od uljeza dugoročno, koristeći složene kemikalije visokih performansi.

A za velike prostorije kao što su kuhinje ili na tvrtke uredu u takve usluge će biti božji dar u borbi sa žoharima.

Potrebno je biti spreman za činjenicu da je istrebljivač, vjerojatno će inzistirati na uništavanje pesky insekata u susjednim područjima, jer paraziti prilično brzo premjestiti u cijeloj zgradi, poništava napore njihove lokalne izumiranja.

penetracija Way žohari u kući i potrebne preventivne mjere

za život crvenokosu žohara treba tri obavezne uvjete opstojnosti:

  • topla
  • voda
  • i dovoljne količine hrane. Naravno, oduzimanje ovih insekata topline vrlo je problematično u modernim apartmanima, ali sasvim je moguće otkloniti propuštanje vode i dostupnu hranu sa površina stolova ili podova. Suhi temeljito dovoljno u večernjim sudoper i drugim mjestima visoke vlažnosti, redovito iznijeti smeće i spriječiti nakupljanje ostataka hrane na stolu, u sudoperu i ormarima.

Ponekad crveni žohari mogu ući u sobe, ako često jedu. U tom slučaju je potrebno sanitirati sobu i ne dopustiti zalogaje izvan kuhinje.

Da bi se spriječilo kretanje žohara od susjeda treba kapitalno popraviti letvica, vrata i prozora šavovi i ventilacijski otvori zatvoreni guste mreže.

Sretan insekti mogu sakriti u raznim pukotinama, iza labave u odnosu na zid s tapetama i pločica, drugim kutke u kuhinji i kupaonici, pa budite sigurni da prema tim mjestima prikladnim sredstvima (na primjer, insekticid krede ili gel od žohara),

Koristan videozapis: zašto se žvakanje ne izlazi iz stana

Primjer izrade vlastite zamke od žohara