Знішчэнне насякомых: карысныя парады і важныя нюансы

Чэрвень 2019

Відэа: Baby and Child Care: Benjamin Spock Interview (Чэрвень 2019).

Anonim

samo na prvi pogled nepoduzetan može činiti da je uništavanje insekata u stanu - to je samo prskanje zidova i namještaja posebnim sredstvima iz. Allonchikov ili raspršivači „Popshikal” ih u zraku, na podu - i spremni, leševi mrtvih parazita pokriven pod i stan trajno zaštićen od njihova ponovnog napada …

U praksi, međutim, stvari su mnogo složenije, jer se odmah postavlja niz pitanja:

 • Koji lijek treba koristiti? Hoće li, na primjer, lijek za žohar djelotvoran protiv kukaca, mrava ili buha i obratno?
 • I koliko je određen odabrani lijek siguran za ljudsko zdravlje i kućne ljubimce? I postoje li neki od njih općenito sigurni?
 • A gdje se zapravo treba obrađivati? … Ako se borimo za buhe - znači životinje? No, buhe jesti jaja koji su puni u stanu, tu je crv poput ličinke, koje nisu na životinji. I drugi insekti također imaju svoje biološke karakteristike, koje se moraju uzeti u obzir za njihovo učinkovito uništenje.

Pristup do uništenja insekata uvijek trebaju biti sveobuhvatne i uzeti u obzir nekoliko važnih nijansi, koje ćemo dalje razgovarati.

Savjet

Kompleks mjera za uništavanje insekata zove Dezinsekcija. Ova riječ dolazi od francuskog istrebljenja i latinskog insekata - insekata.

insekata postupak istrebljenja kod kuće obično se sastoji od sljedećih koraka:

 • Identifikacija insekata u stanu, koji je planirao uništiti. Činjenica je da su mnoge pripreme za uništavanje insekata specifične i usredotočene samo na određene štetnike. Na primjer, insekticidni gelovi omogućuju učinkovite i štedljive žohare, ali protiv bed bugova bit će apsolutno beskorisni. Stoga, neprijatelj, kako kažu, moraš znati osobno.
 • Identificiranje mjesta insekata u stanu, kao i glavni načini njihova premještanja.
 • Odabir insekticida.
 • Priprema prostora za obradu.
 • Izvođenje kontrole štetočina.
 • Čišćenje sobe.
 • Provedba preventivnih mjera.

O na istom planu, tu je istovremeno uništavanje insekata i glodavaca u privatnim kućama, podrumima, tavanima, te u industrijskim područjima, uključujući s privlačnost profesionalne usluge dezinsekcije (samo protiv glodavaca koriste druga sredstva, a ne kukci).

Najčešći u stanovima moraju se baviti sljedećim kukcima:

 1. Lopovi - veliki crni i crveni (Prusaki). U rijetkim slučajevima, obje ove vrste mogu "živjeti" u kući, iako obično crveni žohari prije ili kasnije raseljavaju Crnu. Svi se obično drže u kuhinjama, u ormarima, na loggiama iza namještaja i na njemu, iza rešetaka, u blizini kante za smeće.

 2. Domaći mravi (oni su faraoni) su crveni i vrlo mali, duljine samo 2-3 mm. Smješteni mogu biti bilo gdje, čak i izvan prostora. Ponekad kolonije mrava tvore neku vrstu komunikacijske mreže muljeva koji se nalaze u različitim apartmanima - super-košnicu.Prema tome, uništavanje jednog od mravinjaka u jednom stanu neće biti dovoljno da se trajno riješiti tih insekata.

 3. Moljac, koji neke vrste zla i držati odjeću u ormare i ormare (ormara), a drugi se hrane namirnicama i našao u kuhinji i na mjestima gdje su pohranjene žitarice i tjestenina (hrana).

 4. stjenica koje žive često u spavaćim sobama - u namještaj, pod madracima, u noćnom ormariću. Uz značajnu zarazu prostorije mogu biti bilo gdje, čak iu kućnim aparatima. Ovi krvotorni paraziti su posebno neugodni i čak opasni svojim ugrizima.

 5. Bleas, najčešće borave u blizini odmorišta za kućne ljubimce. Njihove ličinke se mogu pojaviti u kutovima stana, u posudom za prašinu. Odrasle buhe su potencijalni nositelji opasnih bolesti i nisu u stanju ugristi ne samo životinje, već i ljudi.

Učinkovito uništavanje svakog od tih insekata zahtijeva upotrebu različitih sredstava i metoda.

Metode rješavanja

Možda je jedan od najsvestranijih i najjednostavnijih načina za ubijanje insekata u sobi je korištenje insekticida raspršuje bilo već spreman za korištenje aerosola može, ili pre-razrjeđivanje koncentrata i sprej iz sprej kućanstva. Mnogi od tih lijekova imaju vrlo širok spektar djelovanja protiv raznih vrsta kukaca, a ako se koristi ispravno dovoljno sigurno za ljude i kućne ljubimce.

Takva sredstva ponekad vam omogućiti da u potpunosti ubiti insekata u stanu za nekoliko sati.

Isto tako, da uništi insekte u stanu mogu biti sljedeće metode:

 • Proširenje otrovano mamac, učinkovit, npr protiv žohara, mrava i pilula greške - insekti koji se hrane različitim ostacima hrane.Ali protiv moljaca, bedbugs i buha ne rade.
 • Postavljanje zamki za insekte. Postoje različite vrste zamki koje se razlikuju po principu djelovanja (ljepilo, električno pražnjenje, insekticid, itd.) I vrstu insekata koje su dizajnirani za ulov. Važno je uzeti u obzir da obično zamke ne dopuštaju uništenje cjelokupne populacije, a njihova se aktivnost proteže na vrijeme.
 • Zamrzavanje ili naprotiv, uništavanje štetnika s toplinom (potrebno je otvoriti sve prozore zimi ili uključiti nekoliko specijalnih generatora topline za stvaranje visoke temperature). Međutim, zamrzavanje cijelog stana dovodi do uništavanja cijevi za grijanje, a izlučivanje pojedinačnog namještaja za mraz često ne dozvoljava uništenje svih insekata u sobi. Za podizanje iste temperature u sobi potrebna je posebna skupe opreme za uništavanje insekata toplinom (koja, usput rečeno, nije uvijek pristupačna i za neke profesionalne usluge kontrole štetočina).
 • Konačno možete pokušati istrijebiti insekte s narodnim lijekovima - alkoholom ili kerozinom, parom ili dekocija različitih vrsta bilja (pelina, tansy). Obično su to nedjelotvorne i radije naporne metode koje gotovo nikada ne daju pouzdani rezultat.

I konačno, najučinkovitija i najjednostavnija metoda za uklanjanje insekata je nazvati posebne timove za kontrolu štetočina. Zbog stalnog širenja parazita i štetnika u gradovima, poslovanje uništavanja insekata cvjeta ne samo u regionalnim središtima već iu velikim gradovima i velikim gradovima. A ako pronađete stvarno savjestan nadzor nad štetočinama, zajamčeno je da uništavaju insekte, a vlasnici prostora samo će morati očistiti stan nakon njihovog rada.

Savjet:

Većina usluga za borbu protiv dezinsekcije insekata ne samo da nude, ali i usluge za dezinsekciju prostora, odnosno, uništavanje glodavaca.

sredstva za uklanjanje insekata iz stana

za samo-uništenje insekata u stanu optimalnim alata su vjerojatno moderna insekticida bez mirisa. Mnogi od njih već su prilagođeni za kućnu upotrebu, pakirani su u male posude i dostupni su u obliku koncentrata. Dovoljno je razrijediti takav koncentrat vodom, sipati u bilo koji sprej za kućanstvo - i proizvod je spreman za upotrebu.

Neki od relativno učinkovite lijekove uključuju, na primjer, sljedeće:. dobiti, Lambda zona, Delta zona, Dobrohim FOS, Vješala, itd, često se ispostavi da se čak i učinkovitiji od formulacije aerosola i, ako je potrebno, kompletan obrada cijelog stana ili kuće su ekonomičniji.

Kad koristite bilo koji insekticid, koliko god to bilo sigurno, važno je koristiti osobnu zaštitnu opremu: gumene rukavice, respirator, sigurnosne naočale.

Savjet

Zaposlenici dezinsekcije usluge često koriste insekticid koncentrati za profesionalnu uporabu:. Tetriks, Sinuzan, Diazinona, itd oni su stvarno vrlo učinkoviti, ali imaju jak i neugodan miris, a vrlo otrovan i za ljude.

Aerosolni pripravci za uništavanje insekata su široko poznati Raptor, Reid, Combat, Dichlophos i razni klonovi. Obično sadrže dodatne mirise koji maskiraju miris aktivnih sastojaka. Ovi alati su jednostavni za upotrebu, ali ako vam je potrebna potpuna obrada stana, vrlo su skupi.

I aerosoli i koncentrati za razrjeđivanje i naknadno prskanje trebaju se koristiti u slučajevima kada se kukci moraju brzo uništiti i odjednom.

Globol, Raptor, Absolute, Brownie, Dohloks, Fas najpoznatiji su od otrovnih mamaca protiv insekata. Vrlo su atraktivni za mrave i žohare, gotovo ne ostavljaju tragove na površinama nakon sušenja i uništavaju insekte, čak i prljave u pripremi.

Insekticidni gelovi su osobito korisni kada insekti u kući nisu vrlo brojni i ne postoji hitna potreba za masovnim uznemiravanje. Uz pomoć žohara i mrava gelovi, na primjer, su odmah prikazani, ali u roku od nekoliko tjedana, ali cijeli proces je transparentan za stanare u kući, u sobi nema neugodan miris, ne postoji opasnost od trovanja sredstvom.

Ovo je zanimljivo

Jedna kap njemačkog gela iz Globol žohara sadrži količinu insekticida dovoljnu da ubije oko 500 odraslih osoba. Iako u praksi, naravno, mnogo manje umiru, jer se većina novca troši u stanju mirovanja (samo se suši).

Sada nekoliko riječi o zamkama za insekte. Zamke su različite vrste:

 1. Sticky vješanje, koristi protiv odrasle hrane moljci i muhe. Vrlo su učinkoviti - sa svojom pomoći možete uhvatiti sve leteće insekte u kući za nekoliko dana. No, ovdje je estetske takvih uređaja, posebno u pridržavajući ovih insekata je vjerojatno da će se zvati …
 2. Konvertibilne ljepljive zamke - oni su smješteni na katu u području kretanja kukaca ili zajedno s jakim mirisom mamac. Ako je mjesto ispravno odabrano, oni mogu biti vrlo učinkoviti protiv bilo kakvih puzavih insekata.
 3. Carbon dioksid zamke koristiti protiv stjenice. U našoj zemlji, oni ne prodaju, kao i inozemstvu samo testiran „na terenu” uvjetima.
 4. Tube zamke, uništavanje moljaca i komaraca. Obično se koristi u dvorištima privatnih kuća, povremeno - u apartmanima.
 5. Električne "kuće" od žohara. O učinkovitosti su usporedivi s sklopivi ljepljive zamke, ali se može ponovno koristiti.

insekticidni puderi i bojice (olovke) na tipu akcije su kontakt otrovi ili se obratite-crijevnih akcija - insekte otrovane jednostavno trčanje preko njih, a zatim struganje noge i brkove, ponekad jede u istim komada novca. U usporedbi s aerosole i sprejevi i prašaka bojicama općenito manje učinkovita.

Ljudi insekticid primijeniti ili, ako je nedostupna, industrijskih lijekova, ili straha od stanodavca otrov „kemija”. Stvarno djelotvoran među njima su boraks i borne kiseline, koja se dodaje u mamaca za žohara i mrava. I odvojeno mogu se spomenuti prah osušen kamilice, pri čemu se uništi i stjenice ant gnijezda.

Korisnički samo uništavanje insekata

Prije uništenja sprejevi insekata i aerosola treba najprije brinuti o sigurnosti sobi putnika. Svi ljudi i kućnih ljubimaca za vrijeme trajanja radova treba ukloniti iz stana. Cijeli postupak traje oko 5-6 sata, tako da ovaj dan treba planirati piknik ili posjet rodbini.

Svi jela u prostoriji i zajamčena nisu zaražene odjeću kukaca pakirane u plastične vrećice. Namještaj se pomiče dalje od zidova, kreveti s posteljinom uklonjena i zidova - tepiha.

Ako se koristi koncentrat, razrijedite je u skladu s uputama u vodi i ulijte u sprej za kućanstvo. U tu svrhu prikladno, na primjer, kontejnere iz kućanskih sredstava za čišćenje.

Zatim se sve površine u stanu (i protiv moljaca uključujući strop) prskaju s lijekom. Posebnu pozornost treba tretirati zadržanih kukce, ugla, pukotine, baseboards, smeće hrpe, linoleum rub, parket, kuhinjski namještaj. Nakon raspršivanja tepiha, trebali bi ih se objesiti i površinu tretirati pod njima.

Nakon toga stan je vrijedno nekoliko sati, a zatim ventilirana, sve površine su oprali u njemu s vlažnom krpom, odjeća i rublje se brišu.

Važno!

Raspršivanje i aerosol može se provoditi samo u osobnoj zaštitnoj opremi - respiratoru, rukavicama i dugim rukavima. Ako postoji simptom trovanja, morate prestati raditi, otići na svježi zrak, ako je potrebno, obratite se liječniku.

Kad koristite otrovne mamce, potrebno ih je postaviti oko mjesta skloništa insekata i na putu kretanja po stanu. Gelovi od žohara i mrava primjenjuju se u točkastim linijama, mamci s bornom kiselinom jednostavno se razgrađuju u kutove. Slično su postavljene zamke. S vremena na vrijeme mamac treba ažurirati, a zamke se mogu očistiti od mrtvih insekata ili zamijeniti novima.

Zovemo profesionalce: što treba učiniti?

Profesionalna kontrola štetočina olakšava kupca od najtežeg posla - zapravo, od liječenja sobe. Ali prije dolaska potrebno je pripremiti:

 • čistiti stvari i posuđe u paketu;
 • gurnite namještaj od zidova;
 • ukloniti posteljinu s kreveta, ponekad - zavjese s prozora;
 • omogućuju pristup zidovima u spremištima i ormarima.

Mnoge tvrtke nude te poslove za dodatnu naknadu. Oni također mogu vratiti red u sobi nakon uništenja insekata.

Važno!

Ako se liječenje provodi nadzor usluga štetočina u okoliš ne smije biti bilo tko, osim vlasnika i vodiča. Potonji je izdan respirator i rukavice.

Zaštita stana od insekata - sastavni dio borbe

nakon uništenja insekata u stanu trebali bi bili sigurni da oni nisu ušli ovdje opet:

 1. Zatvorite guste mreže za provjetravanje.
 2. Redovito podmazati esencije pelina buhač ili kutije od vrata i prozore.
 3. objesiti u ormarima od moljaca dijelu.
 4. Provjerite proizvode kupljene na prisutnost tih moljaca ili larve mrava.

Ako su susjedi u stanu u kojima žive žohari ili stjenica, sljedeće posebne bojice ili barijera sprejevi redovito ažurirati zaštitu oko prozora, dišnih putova i ulazna vrata, a u kupaonici i WC stavio zamke koje će uhvatiti povremene „prebjege”.

Na kraju, iako su metode borbe protiv domaće insekata i glodavaca su dobro razvijene, broj parazita i nametnika u apartmanima, čak iu velikim gradovima raste. A problem je globalno - sa insekata jednako intenzivne borbe u Europi, SAD-u, Rusiji i zemljama jugoistočne Azije. Prema tome, posao uništavanja insekata aktivno razvija, a uz pravi pristup i kupnju insekticida u rasutom stanju je vrlo profitabilno.

Također, naučili proces eliminacije kukaca, imaju odgovarajuću opremu je lako i početi ulagati u takvom slučaju redoslijed 4-5 tisuća.dolara. Nije iznenađujuće da broj tvrtki koje nude uništenje insekata neprekidno raste, a nažalost ponekad to dovodi do pojave malih i vrlo profesionalno radnih tvrtki. Stoga je važno da potrošači mogu odabrati one usluge koje, s razumnim novcem, pouzdano, brzo, kvalitativno i uz jamstvo, pomoći će riješiti insekte.

5 Važna pravila za odabir insekata

Služenje sobom s mamcima insekticida