Падрабязна пра апрацоўку памяшканняў ад розных насякомых: важныя нюансы

Чэрвень 2019

Відэа: Cloud Computing - Computer Science for Business Leaders 2016 (Чэрвень 2019).

Anonim

Potom ćete naučiti:

 • Što trebate uzeti u obzir prilikom naručivanja tretmana u sobi od insekata;
 • Koji su načini obrade i koji bi voljeli;
 • Što znači, obično se proizvodi dezinsection i da je važno unaprijed znati o njima kako bi se izbjegle neugodne situacije;
 • Kako komunicirati s profesionalnim uslugama kontrole štetočina i što treba obratiti posebnu pozornost.

i drugih zanimljivih trenutaka.

Općenito, dobro planirana i kvalitativno provedena obrada soba od insekata može se opisati kao prilično složen i dugotrajan proces. Ako mislite da je dovoljno jednostavno kupiti u lokalnoj trgovini diklorvosa i popshikat ih zajedno letvica soba - dobro, kukci obično vrednuje i dugo užitak stanovnici sa svojim prisustvom, a da pritom nastavi aktivno razmnožavaju i upasti okolice.

Obično dezinsekcije objekata za obradu potrebne u slučajevima gdje je odavno izgubila početni stadij infekcije, tako da nametnici ili paraziti masovno višekratnik, što dovodi do značajnog pogoršanja sanitarnih uvjeta i općenito smanjuju kvalitetu života. Međutim, u nekim slučajevima, u odnosu na novonastale „Gosti” takav tretman je također vrlo popularan, posebno ako se putnici u početku su postavili koristiti usluge stručnjaka i ne pokušati boriti insekti različite nacionalne metode, ili (ne vjerujem u to, ali to se događa), zavjere i molitve.

Najčešći tretman stanova od insekata je uništiti sljedeće artropode:

 • žohari;
 • Mravi;
 • bedbugs;
 • moljac;
 • buhe;
 • Lard.

Tip

strogo govoreći, woodlice, pauci, ili, na primjer, grinje, insekti ne samo (insekti 3 para nogu). Ali u svakodnevnom životu, gotovo uvijek, ti ​​artropodi nazivaju se insekti.

Osim toga, industrijska skladišta, u trgovinama, u različitim prehrambenu industriju i obradu stoke zgrada protiv insekata obavlja uništiti tepih buba, bube, kukci i bube, krpelji, muhe, kao i protiv visoko specijaliziranih štetnika uskladištenih proizvoda.

U ovom slučaju, metode obrade kućanstava i industrijskih (skladišnih) prostorija mogu znatno varirati u vrsti korištene alata i metodama za provođenje kontrole štetočina. U pravilu, vrlo velike sobe se obrađuju metodama fumigacije, ponekad s posebnim dimnim tikvicama od insekata.

u slučaju tretmana prostorijama metoda dezinfekcija varirati, ali obično, glavni oštećenja primjenjuje prskanjem insekata bilo koji učinkoviti insekticid (ili posebno odabranih smjesa) u fino usitnjeni do najveće moguće površine.

Načini liječenja prostora od insekata

Postoji nekoliko načina liječenja s insekticidnim sredstvima. Najčešće dezinsekcije usluge izlazne insekti kako slijedi:

 • Jednostavno aerosola tretman - prskanje insekticid prostora moguće nakupljanje insekata i način na koji se kreću. Priprema u ovom slučaju se raspršuje posebnim prskalicama (raspršivačem).Zamislite običnog kuhinjskog ili vrtnog prskalica, pa ćete shvatiti da se stvara kada takav tretman insekticidna sprej je relativno gruba, i stoga, njegova kolebljivost nije uvijek dovoljno za ulazak u raznim uskim pukotinama i teško dostupnim mjestima. Bolje je kada koristite gotove aerosolne limenke.

 • Prema metodi hladne magle. Ova metoda je slična jednostavnog aerosola tretman, ali postoji insekticid se rasprši se posebnim uređajem tako male kapljice koje su dovoljno dugo da prodre u zračni prostor, pa čak i na onim mjestima i pukotine, što može biti vrlo teško nositi konvencionalno sprej. Na primjer, takav najfiniji aerosola može uništiti utičnica stjenice, prodoran unutar madraca ili divanu kroz mikropore u tkivu, te je također u mogućnosti doći do žohara skrivaju u mikrovalnu pećnicu ili izlazne otvore.

 • Način vruće magle. Ovaj postupak je vrlo sličan postupku hladnom magle, ali uključuje dodatno grijanje insekticidno aerosol na temperaturu od 50-60 ° C, čime se povećava vrijeme zadržavanja u zraku i sredstva protiv insekata njegove učinkovitosti.

 • Pušenje, u kojem se insekticid primjenjuje u plinovitom stanju. Korištenje sumpora i dozrljivača protiv insekata može se pripisati ovoj metodi. Danas postoje insekticidni dame za kućnu upotrebu - od žohara, kukaca, buha i ostalih neželjenih životinja. Ponekad je dovoljno iskoristiti takav provjernik jednom u zatvorenoj sobi kako bi se smanjila većina štetnika i parazita koji su se naselili u njemu.

 • Primjena u prahu insekticida, koji su se raspršili u području kretanja kukaca (tzv praha - naziv je došao iz dug više ne vrijede pesticida DDT).

 • Korištenje insekticidni gel protiv žohara, mrava i pilula greške (profesionalna istrebljivač koristiti ovu metodu osim što kao pomoćno sredstvo, ali iako gelovi su spori, ali pri odabiru kvalitetnog proizvoda dovoljno dobro da bi se smanjio broj, na primjer, žohara na nulu). Zapravo, takvi gelovi rade kao otrovni mamci.

Dakle, ako planirate naručiti obradu industrijskih ili domaćih prostora od insekata i dobiti najbolje rezultate, bolje je da se usredotočite na dezinsekciju hladnom ili toplom magle. Velike usluge borbe protiv insekata obično su uvijek spremne pružiti takvu uslugu - samo ga navedite telefonom.

Ocjena:

„Hot magla, preporučujemo prijatelji naručio tretman u jutarnjim satima (rekli su da će biti dugo vremena nagriza) zaposlenika tvrtke došao pohimichit u stanu negdje na pola sata, je gotovo 5000 i otišao govoreći,.. potrebno je pričekati nekoliko sati, otišli smo u stan u večernjim dojmova -!.. list miris strašno, iako je od vremena tjedan dana spavati u dan je bilo nemoguće u kući, ali su žohari ispod žbuke smrvljenih, oba lišće stabla Pa, zapravo … Cijeli je kat bio razbijen! Hodali su se i bojali se korakati kako ne bi razmazili na podu, sakupljač je sakupljao. "

Kushnaryovs, Moskva regija.

sredstvo koje proizvode dezinsekciju

U velikoj većini suvremenih insekticida za tretiranje prostora protiv insekata sadrže u svom sastavu materije koja se odnosi na piretroidi (permetrina, lambda-cihalotrinom deltametrin i drugi.), ili organofosfornim spojevima (klorpirifos, klorofos, malation, ili karbofos, itd.). Sve te tvari utječu na živčani sustav insekata, što dovodi do paralize, a potom do smrti.

Za osobu većina insekticidi su relativno niske toksičnosti, ali grubo rukovanje može dovesti do trovanja - na primjer, ako se uđe u dišne ​​puteve ili probavnog trakta. Neki od insekticida mogu izazvati iritaciju kože.

Savjet

Permetrin, sasvim bezopasan za ljude, vrlo je opasna za mačke (prvi znaci trovanja su obilno lučenje sline i neprimjereno ponašanje). Dakle, ako u sobi je tretirana s formulirana na temelju ovog insekticida, treba voditi brigu o tim brkovima ljubimac nije u kontaktu s obrađenim površinama do mokro čišćenje. Ne možete dopustiti životinjama da jedu otrovne mrtve ili dezorijentirane insekte.

Treba imati na umu da je istrebljivač je obično njihov glavni cilj je osigurati uništavanje insekata u sobi, ne uvijek brinuti da li je lijek koji se koristi miriše jako i koliko dugo miris će postojati i nakon tretmana. Postoje slučajevi kad su stanari morali jednostavno izbaciti namještaj zbog činjenice da je mjesecima zadržalo postojan kemijski miris insekticida.

Srećom, neke moderne usluge dezinzervacije vode se lijekovima s relativno slabim i brzo erodiranim mirisom. Pored toga, prilikom narudžbe unaprijed možete odrediti ovu točku, navodeći da se slažete samo s tretmanom s blagim mirisnim sredstvom.

Ako ćete provesti obradu stanu na svoje, to je korisno uzeti u obzir sljedeće točke:

 • Formulacije aerosola u limenkama (diklorvos, Reid, Borbene, itd.) Omogućuju vam da brzo uništi insekte, ako znate točno gdje njihovo gomilanje. Samo aerosol raspršivanjem u zrak, na podu ili zidovima često je neučinkovit.

 • insekticidi koncentrati za razrjeđivanje, te potom raspršivanje prskalica (domaćinstva dobiti, Lambda zona Ksulat Micro et al.) Je ekonomičniji od formulacije aerosola u limenkama za prskanje, i prema tome su učinkovitiji, posebno s obzirom na produljeno djelovanje. Takva sredstva se lako mogu kupiti preko Interneta.

 • Jednokratno liječenje sobom nije uvijek dovoljno. Na primjer, kod jajašaca, većina insekticida nema toksični učinak. Prema tome, prva obrada će ubiti odrasle pojedince parazita i njihovih ličinki, a jaja će preživjeti. Nakon nekoliko tjedana, to je poželjno ponoviti tretman jer će to uništiti mladu ličinke, koja je u to vrijeme će se čuti iz preživjeli prve obrade jaja.

 • Ako, na primjer, žohari ili stjenica i dalje redovito prodrijeti u sobu sa susjedima, čak i nakon temeljitog složiti, prije ili kasnije, insekti se mogu podmiriti natrag u svoj stan. Stoga liječenje insekata treba provesti zajedno sa susjedima.

 • Ako susjedi ne idu u kontaktu, možete se obratiti SES i poduzeti zaštitne mjere, korištenje sredstava iz učinak barijere (primjer: liječi vozila prozračivanje potez na obodu, i svaki insekt, prelazeći tretirano područje, što neminovno u kontaktu s insekticidom).

Postupak obrade

Bez obzira na to da li se obrada provodi profesionalni istrebljivač snaga insekata ili sebe predao majstore sobi u najopćenitijem slučaju, sastoji se od sljedećih koraka:

 • Priprema prostora. Ako je to stambeni stan ili privatna kuća, oni omogućuju pristup mjestima gdje se kukci mogu sakriti, namještaj se odmakne od zidova; u slučaju uništenja bedbugs, korisno je ukloniti posteljinu unaprijed. Čista odjeća, posuđe, igračke preklopiti u plastične vrećice i zapečaćene (još uvijek imate povjerenja da nema insekata ili jaja na te stvari). Ljudi su izvađeni iz skladišta i industrijskih objekata, ponekad je potrebno regulirati ventilaciju na način koji se zahtijeva primjenom određenog lijeka.
 • Liječenje prostorije s lijekom. Ako je ovo aerosola (magla sprej), koji se primjenjuje na sve površine, namještaj i opremu, koji se provlače kukce i očekivanim mjestima njihova skloništa. Kada se koriste gelovi ili prašci, primjenjuju se u mjestima kretanja insekata. Dimnjaci se jednostavno otpuštaju u zrak, a zatim se ispunjavaju u svim kutovima prostorije.
 • Čišćenje sobe i dovođenje u stambenu ili radnu vrstu. Obično u ovoj fazi treba provesti pažljivu ventilaciju i mokro čišćenje.

Kad zovete posebne usluge dezinfekcije, upravitelj obično upozorava kako pripremiti sobu, a nakon obrade kontrole štetočina objasnit će kako staviti red u njega. Osim toga, neke tvrtke nude sve ove radove od strane svojih stručnjaka za određeni iznos.

Professional dezinsekciju: određene postupke i interakciju sa stručnjacima

Poziv profesionalnih usluga dezinsekcije za obradu prostora od insekata smisla u sljedećim slučajevima:

 • kada su insekti u sobi jako puno, a istodobno ne žele da ih se bori na vlastitu;
 • kada vam se čini da ste već isprobali sve alate i metode, ali ništa ne pomaže;
 • kada nezavisna borba djeluje samo mjesec ili dva, nakon čega se insekti ponovno pojavljuju;
 • kada tendencija alergije ne pruža mogućnost štrcanja insekticida sam u stanu;
 • i samo u slučaju da želite dobiti zajamčeni rezultat s minimalnim naporom s vaše strane.

U velikim industrijskim zgradama ili skladištima, profesionalna dezinsikacija je jedini način da učinkovito uništi štetnike.

Sudjelovanje vlasnika prostora u takvoj obradi, u pravilu, ograničeno je na pripremu i stavljanje u red. Prisutnost tijekom obrade je obično zabranjena kako bi se izbjegla trovanja. Ako kupac nužno želi promatrati cijeli postupak, trebao bi imati respirator i gumene rukavice s njim.

sve one savjesne tvrtke insekti razaraju bi kupcima potrebne dokumente: a ugovor s pečatom i potpisom, potvrdu o završetku, potvrde o plaćanju prilikom plaćanja. Uvijek u fazi poziv servisu potrebno je odrediti što jamstava od strane tvrtke, u mnogim slučajevima, čak i savršen, a liječenje ne dopušta da uništi insekte u jednom postupku, pa nakon nekoliko tjedana u sobi mogu pojaviti stjenice ili žohara, za uništenje od kojih će zahtijevati ponovno obrada (morate osigurati da se takva obrada, ako je potrebno, vrši besplatno).

Ako niste unaprijed brinuli o jamstvu, onda za vas može postati neugodno iznenađenje kada tvrtka traži više obračuna novca.

Pregled

”… Cijena nije bio mnogo veći nego kod drugih tvrtki, a izvrstan rezultat. Bube mrtav ispred, prije nego što se skriva u svim pukotinama, i odjednom povylazili. Miris u početku bio samo jedan dan liječenje je trajalo oko četrdeset minuta + još tri sata dok je stan bio zatvoren. Kao rezultat, uspjeli smo pola dana i platili samo dvije tisuće kopilima. "

Maxim, Krasnojarsk

Liječenje prostora protiv insekata sa svojim rukama

možda najvažnije, ono što treba zapamtiti kada samostalno rukovanje objektima insekata - je potreba da se pridržavaju strogih propisa o sigurnosti : rukovatelj mora nositi odjeću dugih rukava, koristite respirator, zaštitne naočale i gumene rukavice.Glava treba staviti na glavu.

Čak i ako agent nema gotovo nikakav miris - ne postaje manje opasno od njega. Naprotiv: bez mirisa, lako je izgubiti budnost i udisati inszekticidni sprej. Vjerujte mi, kad su ljudi zanemarili osnovna pravila sigurnosti kada se bave insekticidima, ništa od toga nije bilo, ili bolje - ponekad su bile vrlo loše i opasne situacije.

Tijekom liječenja aerosolima i sprejevima, svi stanari i kućni ljubimci moraju biti uklonjeni iz stana. Na kraju postupka stan ili kuća su zatvoreni. Obično za 2-3 sata stan je mokro čišćenje, a ljudi se mogu vratiti na njega.

Tijekom samog procesiranja, posebna pozornost treba posvetiti onim mjestima u prostoriji u kojoj se mogu nalaziti kukci. U mjeri u kojoj je raspršivanje ključnih površina u kući pažljivo, učinkovitost liječenja uvelike ovisi.

Treba imati na umu da se insekti u sobi mogu ponovno pojaviti. Oni mogu izaći iz već položenih mrtvih predaka jaja, dolaze iz susjeda ili se unose u stan s novim stvarima. Stoga je uvijek nužno biti spremno za potrebu za ponovnom liječenjem, kao i redovito provoditi preventivne mjere za zaštitu objekata od pojedinaca koji se nalaze u njemu.

Što trebate znati prilikom odabira usluga dezinsekciju

Video pokazuje dobar primjer procesa stana insekata metodom hladnog magle