Дезинсекция прусакоў і яе асаблівасці

Ліпеня 2019

Відэа: Как избавиться от тараканов в квартире How-To Kill a Cockroach (Ліпеня 2019).

Anonim

tarakanov- Suzbijanje štetočina je proces ubijanja kukaca koji nasrtati stambene ili industrijske zgrade, ili farme. Školjke su česti gosti u apartmanima i kućama. Stručnjaci su u stanju provesti uništenje insekata što brže i učinkovitije. Međutim, vrijedno je znati nekoliko jednostavnih pravila o tome kako se pripremiti za dolazak tima disinsectors i što učiniti nakon kemijske obrade prostora.

Kockari su najdugičniji insekti na planeti. Trenutno postoji mnogo droga na tržištu za samostalnu dezinsekciju, ali mnogi radije koriste usluge stručnjaka. U arsenalu privatnih tvrtki ili centara za kontrolu štetočina, postoje mnoge brze i učinkovite metode. Kontrola štetočina, koja se obavlja pomoću posebne opreme, daje potpuno jamstvo izumiranja svih pojedinaca u stanu.

Vrsta kontrole štetočina

Usluge stručnjaka se primjenjuju u nekoliko slučajeva. Najčešće, tim kontrolora štetočina se zove u trenutku kada broj insekata postaje maksimalan i počinju ometati stanare. Vlasnici javnih ustanova također koriste usluge takvih tvrtki. U ovom slučaju, uništavanje žohara je odmah nakon pojave.

Mnogi izbjegavaju zovete dezinfektore u svojim stanovima, jer se boje trovanja.Međutim, vrijedno je znati da su svi lijekovi koji se koriste stručnjaci bezopasni za ljude, dok zadovoljavaju sve sigurnosne zahtjeve. Zahvaljujući stručnim sredstvima, uništavanje žohara je moguće u jednom trenutku i uz jamstvo rezultata.

Postoji nekoliko načina za dezinfekciju:

 1. Suhi. Takozvano uništavanje insekata uz pomoć insekticida u obliku praha i granula. Koriste se vrlo rijetko, s obzirom na činjenicu da postoje učinkovitije metode. Prikladno za uporabu unutar stana.
 2. Mokro. Ovo je postupak prskanja aerosola. Najpopularnija sorta. Zbog činjenice da čestice aerosola prodiru u sve pukotine i pukotine, postignuta je potpuna uništavanje svih insekata. Koriste se i unutar stana ili kod kuće, iu malim sobama za proizvodnju, u kuhinjama restorana.
 3. gel. Upotrijebite insekticid u obliku gela koji privlači insekte. One jedu otrovane čestice gela i prenose ih na druge ljude. Pogodno za upotrebu u stanu, iz kojeg stanovnici ne žele odlaziti na neko vrijeme. Smatra se najsigurnijom metodom, jer čestice insekticida ne dolaze u kontakt s osobom.
 4. Aerosol i plin. Najsuvremenija metoda. Obično se primjenjuju u tvornicama ili na velikim površinama. Insekticid u obliku fine disperzije se raspršuje iz specijalnih instalacija - generatori magle.

Najskuplja metoda je aerosol i disinsection plina. Malo jeftinije košta gel. Sušenje se koristi vrlo rijetko, jer su čestice insekticida jako loše i ne sigurne za stanare. Dakle, profesionalci nude nekoliko metoda istodobno, pri korištenju koje uništavanje insekata javlja brzo i učinkovito.

Kada Pozivanje istrebljivač

Kako ćete znati kada je uništavanje insekata može se provesti na vlastitu, ali kad je vrijeme da se konzultirati stručnjake?

Profesionalni dezinsekciju je potrebno u slučaju

 • žohar zarazu velike sobe - veliki stan ili velikom proizvodnom području.
 • S povećanjem broja štetočina.
 • Kad je zajednička borba. Kada su žohari je razumno da se dogovore sa susjedima iz susjednog stana i provesti liječenje u isto vrijeme. Posebno učinkovit tretman nakon cijele zgrade.

U - Prvo, insekticidima može pomiješati s prašinom i stanari bi trebali disati kemikalija.

 • U - Drugo, stručnjaci preporučuju najmanje dva dana nakon tretmana ne treba čistiti na aktivni sastojak ostaje na površini, u slučaju preživjelih će imati neke.
 • Važno je da uklonite posteljinu, tapecirani namještaj poklopac film ili ukloniti iz tretiranog područja. Također se preporučuje da objave više slobodnog prostora kako bi se olakšao rad na uništavanje štetočina. Potrebno je osigurati slobodan pristup letvica i zglobovima zidova, tako da ćete morati premjestiti namještaj. Električni aparati bolje pokriti folijom.

Ako planirate obradu kuhinju, potrebno je pokriti sve jela ili očistiti ga u zatvorenom ormaru. Tijekom obrade svih prehrambenih proizvoda također se moraju ukloniti. Kada Dezinsekcija u kupaonici, potrebno je ukloniti četkice za zube, Ručnike za pranje, kao i gelovi i šamponi.

Pravila za pripremu stana za kontrolu štetočina:

Za vrijeme trajanja postupka, stanari moraju napustiti prostor, uzimajući im kućne ljubimce.

 • Prehrambeni proizvodi i pribor moraju biti zaštićeni od kemikalija.
 • Posteljina, uklonjivi presvlake fotelje i sofe, kao i odjeću se isperu u maksimalnoj toploj vodi. To je neophodno kako bi se uništili tragovi vitalne aktivnosti insekata. Tijekom pranja u toploj vodi uništavaju se jaja žohara. Ako to nije učinjeno, postoji mogućnost ponovljenog uzgoja štetočina.
 • Sve pukotine i pukotine na zidovima i podlozi trebaju biti otvoreni tako da mogu dobiti prskanu drogu.
 • Ovisno o odabranoj metodi, obrada stana može potrajati od pola sata do nekoliko sati. Neposredno nakon postupka potrebno je prozračiti prostorije. Stručnjaci kažu da miris aktivne tvari može ostati nekoliko dana, to također mora biti uzeto u obzir.

Što trebate učiniti nakon kontrole štetočina

Prije svega, soba je temeljito prozračena. Zatim morate napraviti nekoliko jednostavnih koraka:

Operite stolove i druge radne površine posebnim rješenjem. Izrađen je od sode i vode ili koristi bilo koji alkalni deterdžent. Površine se isperu rukavicama. Oni koji su skloni alergijskim reakcijama, preporuča se i da nosi respirator i zaštitne naočale. Posebnu pozornost treba posvetiti kuhinjskom stolu i countertopu jer će ih kontaktirati prehrambeni proizvodi.

 1. Nakon dva do tri dana (ovisno o preporuci stručnjaka) provodi se mokro čišćenje. Ako je moguće, vrijedi obrisati zidove i strop.Preporuča se da ne operete pločastu ploču.
 2. Da bi se izbjegla potreba za pozivanjem na kontrolu štetočina, važno je što prije početi s borbama protiv štetnika. Uz mali broj, uništavanje insekata može se izvesti samostalno, uz pomoć jednostavnih i sigurnih sredstava: zamke, gelovi, prašci i aerosoli.