Кроплі ад блох для сабак і шчанюкоў

Ліпеня 2019

Відэа: REDRUM - ПЕРШЫЯ КРОПЛІ ДАЖДЖУ (Ліпеня 2019).

Anonim

Više od 80% veterinara je propisano za liječenje kapi iz buha za pse. Zašto kapi? Zato što imaju puno prednosti u usporedbi s drugim oblicima doziranja.

Zaštita kućnih ljubimaca od parazita je najvažnija u proljetno-ljetnom razdoblju. U tom razdoblju promatra se maksimalna aktivnost insekata. Veterini preporučuju da uzgajivači psa liječe pse bez obzira koliko često i gdje kućni ljubimac hoda. Nije bitno je li pas posebno dizajniran za park šetnju ili jednostavno šetnje po gradu. U oba slučaja postoji opasnost od infekcije parazitima.

Zaštita životinje bi trebala početi s odmrzavanjem snijega, a u ovom se trenutku i aktivnost svih insekata budi. Buhe donose nelagodu životinjama s konstantnim ugrizama. Osim toga oni nose opasne bolesti:

 • piroplasmosis - bolest koja pogađa pse
 • Dirofilariasis
 • buha dermatitis ili drugim riječima, alergije

Kapi

Prednosti kapi su kako slijedi:

 • Brzo osloboditi kućni ljubimci iz buha. U svom sastavu postoje aktivne komponente koje počinju djelovati od trenutka primjene lijeka.
 • Pazite od grinja i ušiju. Ovo je veliki plus da imaju složen učinak na insekte.
 • Nemojte naštetiti životinjama. U usporedbi s drugim lijekovima oni su štedljiviji.
 • Jednostavan i lagan za korištenje. Primjenjuju se lokalno na određeno područje.

Osim toga, kapi iz buha i grinja za pse čuvaju učinak dulje vrijeme. Jedno trljanje lijeka štedi ljubimca od parazita za 1, 5 - 2 mjeseca. Pravi lijek ne uzrokuje alergijsku reakciju kod pasa.

Budući da je lijek za buhe, nakon svega, lijek, trebao bi biti vrlo pažljivo i pažljivo odabran. Na primjer, kapi iz buha za štence mogu se koristiti samo u dobi od dva do tri mjeseca, ovisno o lijeku. I životinje koje su skrb ili skrbnički psi, općenito, ne možete trljati lijekove u kožu.

Nuspojave

Do danas, postoji veliki broj kapi koji su vrlo učinkoviti u pomaganju da se riješe buha. U pripremanju se koriste nove generacije insekticida, to mogu biti: metopren, fenotrin, permetrin i druge tvari. Sadržaj lijekova relativno je siguran za životinje i ljude, ali je štetan za sam parazite.

Kapi iz buha za pse trebaju se strogo primjenjivati ​​u skladu s preporukom liječnika ili uputama priloženim paketu. Uporaba lijeka koji nije u skladu s uputama može dovesti do nuspojava u životinja.

Negativni učinci nisu tako mnogo, ali oni bi trebali biti navedeni kako bi razumjeli uzrok i pravovremeno o odustajanju od postupka. Ako se lijek primjenjuje prekomjerno na kožu psa, može doći do sljedećih nuspojava:

 1. Prekomjerna sekrecija sline. Preporuča se davati vodu psa.
 2. Alergije. Može se pojaviti u osjetljivoj životinji ili kada se doza lijeka uvelike premašuje.
 3. Pojava ćelavog krpelja na mjestu primjene kapi. To se događa vrlo rijetko, ali još uvijek vrijedi znati o ovoj značajki.
 4. Tremor u mišićima.
 5. Lachrymia.

Prije kupnje vrijedi konzultirajte s veterinarom. Ako cijelo vrijeme vozite istom liječniku, moći će vam reći koji će mu alat odgovarati.

Osnovna pravila uporabe

 • Obično se kapi prodaju u pipetama, što pojednostavljuje primjenu lijeka.
 • Morate upotrebljavati lijek, ovisno o težini životinje, što je manja težina, manje se primjenjuje novac.
 • Ne možete pušiti, piti ili jesti tijekom obrade.
 • Kapi moraju biti naneseni na greben. Prije ovog mjesta pas ne može doprijeti do jezika, a utjecaj na parazite ovdje je naročito učinkovit. Preporučuje se da se neke kapi primjenjuju duž kralježnice pasa.
 • Nakon postupka, vlasniku se savjetuje da temeljito operite ruke s deterdžentom toplom vodom.
 • Nekoliko sati nakon postupka držite psa od male djece i nemojte ga glačati.
 • Kasnije se životinja može oprati šamponom, učinak proizvoda neće biti izgubljen.
 • Budući da su moderni lijekovi otporni na vodu, možete se okupati ili hodati vašem kućnom ljubimcu na kiši u nekoliko sati nakon upotrebe lijeka.
 • Budite pažljivi da ne biste dobili kap u očima ili usta kućnog ljubimca i sebe. U slučaju kontakta s očima odmah isprati toplom vodom. Ako nekako dode kapljice u usta, bolje je da se odmah posavjetujte s liječnikom. Ako ste bili u kontaktnim lećama u trenutku stavljanja lijeka u oči, odmah ih uklonite.
 • Korištene pipete treba odložiti u skladu s pravilima o raspolaganju MSW-om. Zabranjeno je koristiti ih u kućanstvu.

Ne trljajte lijek za buha:

 1. psići ispod tri mjeseca
 2. Trudnice i dojilje psi
 3. stari, slabi i bolesni psi

Osim najčešćih lijekova, postoje posebni preparati koji se može nositi mala štenci i bolesni psi.

Kapi za odrasle pse

Trenutno se proizvodi veliki broj lijekova protiv vanjskih parazita koji se oslobađaju u obliku kapi, ovdje su najčešći:

 • "Hartz Ultra Guard". Ovaj lijek najpopularniji je kod uzgajivača pasa. Aktivni sastojak je fenotrin. Raspon lijekova uključuje proizvode koji se koriste za liječenje domaćih i uličnih, visoko zaraženih životinja. Svi lijekovi su učinkoviti 1 - 1, 5 mjeseci nakon primjene na kožu kućne ljubimce. Glavni minus kapi - ne mogu se koristiti za štenad mlađe od jedne godine.
 • "Stronghold". Smatraju se jednim od najučinkovitijih lijekova za buhe i šuga. Oni su super za osjetljive pse. Također, mogu se koristiti za sprečavanje bolesti štenaca u dobi od 1-5 mjeseci. U liniji sredstava ove marke postoje kapi za minijaturne, male, srednje i velike pasmine. Aktivni sastojak je selamektin. Primjenjuje se jednom mjesečno tijekom cijele sezone parazitske aktivnosti. Već nakon 25 sati nakon nanošenja proizvod uništava odrasle insekte. I štiti od ponovnog pojavljivanja 30 dana. Također uništava jaja insekata. Drugi plus droge je da sustavno liječenje životinje omogućuje potpuno otklanjanje buha kod kuće ili u apartmanu.
 • "Leopard". Domaći lijek, gotovo se ne razlikuje od uvezenih analoga. Aktivne tvari koje čine proizvod štite životinje ne samo od buha i krpelja, već i od helminti. Kada kupujete sigurno će cijeniti cijenu u usporedbi s drugim lijekovima.

Proizvođači kapljica preporučuju unaprijed započinjanje kućnog ljubimca, odnosno mjesec dana prije početka insekata.To će zaštititi vaše kućne ljubimce od infekcije. U roku od 30 dana nakon početka korištenja lijeka dolazi do značajnog smanjenja broja insekata. Također, kapi se mogu koristiti kao dio složene terapije buha dermatitisa, to jest alergija.

Kapi za štence

Gotovo svi proizvođači lijekova protiv buha proizvode individualne lijekove prikladne za štenad, no neke tvrtke se specijalno bave mladim životinjama.

 • "Čistoća". Može se koristiti za štence u dobi od 8 tjedana. Sigurno je za djecu i ne šteti zdravlju pasa koji lizne potomke. Tako da kažem, hipoalergenski lijek za bebe.
 • "Prednost". Namijenjeni su štenci, težine do 5 kg i dojilja, lijek štiti sve legla od parazita.
 • "Dana". Lijek za buhe koristi se za mlade životinje staro od 1, 5 mjeseci. Štenad za kupanje se ne preporučuje tri dana prije početka postupka i tri dana nakon liječenja parazita.

Veterinarski ljekarne imaju velik broj pripravaka protiv parazita. Da ne odaberete sami alat, pokušajem i pogreškom, odvedite psa veterinaru. Savjetovat će vam lijekove koji neće štetiti zdravlju vašeg ljubimca.