Эфектыўная барацьба разам з фенаксином ад прусакоў

Ліпеня 2019

Відэа: Martin Ngatia on Corruption and the Question of Oil Exploitation in Kenya (Ліпеня 2019).

Anonim

Svatko upoznat sa situacijom kada je kuća tu su neugodni susjedi u obliku žohara. Alat se zove Fenaksin poznat po svojoj djelotvornosti u borbi protiv žohara i drugih štetočina za mnogo godina. Kao dio sredstava je tvar koja se zove malatinon, koja djeluje selektivno, to jest, za određene vrste parazita.

Kako ne bi pogriješili u izboru?

Na policama specijaliziranim trgovinama može se naći samo dva sredstva sa sličnim imenima: Fenaksin i Fenaksin Plus. Prisutnost krajnje točke "plus" u drugom lijeku ne ukazuje na jači učinak. U stvari, razlika je u obliku: Fenaksin - praha Fenaksin Plus - kuglica. Prvi je namijenjen tretmanu stana ili kuće, drugi - za poljoprivredne svrhe.

Ako susreli lijek u granulama, ne žurite da ga kupi. Nakon svega, prednost praškastog da je otrovna tvar može pridržavati bika a noge žohara i čvrstih kuglica - br.

Alat za prodaju u malim pakiranjima za jednokratnu uporabu, kao i velikim količinama do 10 kilograma. Vrlo povoljan za kupnju veliki paket za tvrtke, gdje je potrebno obraditi više od desetak kvadratnih metara.

Pro i kontra od

Fenaksina nedvojbenu prednost je njegova razumne cijene.Jedna mala vreća koštat će vam manje od 40 rubalja. Dovoljno težak argument u korist alata, s obzirom na cijenu drugih suvremenih sredstava od žohara.

Druga prednost je relativna sigurnost lijeka. Ako slijedite mjere predostrožnosti i strogo pridržavate upute za uporabu, rizik od trovanja ili alergije jednak je nuli.

Prašak nema neugodan miris, za razliku od mnogih sredstava iz žohara. Oštar miris najčešći je znak mnogih insekticida. Phenaxin nema takvih problema.

Oblik u prahu omogućuje uporabu zaraženih žohara kao sredstvo za borbu protiv drugih ljudi. Otrovna supstanca pridržava šape i trbuh, a imago, bez znanja, parazit prenosi otrov drugima.

Od nedostataka, potrošači se često odnose na njegovu učinkovitost samo u slučaju borbe s malim brojem insekata. Ako apartman ima puno "zakupnika", taj prah će pružiti samo privremenu pomoć.

Također, phenaxine ne može uništiti jaja postavljena od žohara, što dovodi do beskrajne struje štetočina u kući. Pukotine na zidovima i druga skrovita mjesta u kojima se mogu sakriti žohari ne mogu se tretirati ovim sredstvom - to je također veliki nedostatak.

Sastav uključuje borovu kiselinu u obliku praha. To ukazuje da se djelovanje praha izračunava samo za žohare. Kiselina prodire u žohar kroz rupice u kititinous premazu, a umre od dehidracije. Na stražnjici i drugim krvavim bićima, otrov neće raditi. Za njih morate kupiti raznovrsnije lijekove.

Kako ga ispravno koristiti?

Ako ste kupili mali paket phenaxine, onda samo napravite male rupice u njemu i raspršite prašak na mjestima zagušenja i kretanja žohara. Najbolja opcija bit će tretiranje soba oko perimetra. Posebnu pozornost treba posvetiti pozadini sagova te tapeciranim namještajem, prostorom blizu smeće i ostalim površinama na kojima se insekti najčešće izvode.

Prilikom provođenja postupka potrebno je poduzeti mjere predostrožnosti kako biste izbjegli alergijske reakcije i ulazak prašine u oči, usta i druge dijelove tijela. Da biste to učinili, morate koristiti gumene rukavice, zaštitne naočale, respirator ili medicinsku masku, također je prikladna gaza. Djeca i kućni ljubimci moraju biti odvedeni iz stana tijekom trajanja liječenja. Nakon kraja, skinite odjeću i pošaljite ga na pranje, ruke i lice kako biste dobro operirali sapunom.

Soba treba ostaviti oko jedan dan, a zatim ukloniti prašak sa svih dostupnih mjesta. Sve površine koje treba obrađivati ​​moraju se temeljito oprati otopinom sapuna / sode. Stan mora biti ventiliran. Trajanje lijeka je oko 4 tjedna. Ako prvi pokušaj nije imao značajne rezultate, najbolje je ponoviti postupak mjesec dana kasnije ili kombinirati fazu s drugim insekticidima. Na primjer, s aerosolima ili gelovima.

U borbi protiv tih štetnika, potreban je čitav kompleks mjera usmjerenih na njihovo istrebljenje. Prije svega potrebno je mokro čišćenje kako bi se osiguralo da nema mrvica na podu i druge površine koje služe kao hrana za parazite. Posteljina se mora isprati u toploj vodi.

Važno je zapamtiti da bi prehrambeni proizvodi trebali biti pohranjeni u zapečaćenoj ambalaži i izbjegavajte curenje cijevi. Kućice mogu živjeti bez hrane otprilike mjesec dana, ali bez vode, ne više od tjedan dana.