Асаблівасці земляны пацукі і як з ёй змагацца?

Ліпеня 2019

Відэа: Укрепрайоны Европы. Рейтинг ТОП 3 (Ліпеня 2019).

Anonim

Kvarner je opasna šteta za vrt i vrt. Zemlja je štakor opasna šteta za vrt i vrt. Životinja pripada rodu miševa, ali s običnim štakorima nema sličnosti, osim veličine i oblika tijela. Takav štak s kopčom kopa u tlu ne gori od krtice. Kao rezultat toga, postoji hrpa labavog tla. Osim toga, zemljani štakor osjeća se dobro iu vodi.

Ovaj miš može znatno roniti, plivati, kretati se u tlu. Glodavci prolaze u vrt i vrt obično u kasno ljeto i jesen. U roku od godinu dana, jedna osoba može roditi još 5 potomaka i 1 put - od 2 do 14 mladunaca. Seksualna zrelost žene dolazi samo 2 mjeseca nakon rođenja. To je plodnost zemaljskog štakora koji je glavni problem. Kao rezultat toga, zbog povoljnih uvjeta za njih, broj parazita u vrtu se značajno povećava pa je vrlo važno spriječiti njihovo pojavljivanje na mjestu i odabrati ispravne mjere za borbu protiv tog problema.

Karte štakora Zemlje

Poljski štakor smatra se najvećim među svim predstavnicima volova. Je duljina oko 25 cm, pri čemu je duljina rep je od 6 do 13 cm teži 500 g na pojedine ton mogu biti različiti. - od crne sive i smeđe. Neki pojedinci imaju bijelih pruga na prtljažniku (leđima i stranama). Sama životinja je atraktivna, poput miša ili štakora.

Obično se prehrana sastoji od korijena, sjemena, korijenja, lišća i grana biljaka, kore drveća. Zemlja štakora voli jesti školjke, žabe i razne stanovnike rijeke. Za zimu, štakori daju odredbe. Ljeti se više želi riješiti uz rijeke, ribnjake. Čim počinje hladnoća, približava se ljudskom stanu. Ovo biće možete vidjeti u vrtu, u vrtu, u stajama i starim zgradama. Zemaljski štakor je vrlo spretan, može se popeti stablima i uništiti gnijezda ptica, jer može hraniti male piliće i jaja.

Životinja pripada obitelji miševa, ali s normalnih štakora nije imala mogućnosti zajedničkog, osim o veličini i obliku tijela

Nora odijelo na mjestima koja su pretrpana s puno lišća, grana. Zemaljski štakor ne samo da se kreće drugačije nego i zatvara skladište bliže zimi. Općenito, gnijezdo se sastoji od samog vina, puno poteza, mjesta s gnijezdom, spremište. U posljednjoj sobi životinja nosi sve, može također ležati zimi. To je luk, krumpir, repa, žitarice, grah, grašak, itd. Obično se ostava ne nalazi dublje od 20 cm od površine. Ako na nekom mjestu još uvijek postoje potezi mola, štakori polja ne rade sami, već koriste već pripremljene ceste.

Ako više ljudi živi u istom vrtu, brzo će se roditi, tako da će žetva patiti. Maleni štetnici krumpira vole skupljati i nositi se u vlastitoj jazbini. Isto vrijedi i za repa i mrkve. Osim toga, sa svojim potezima, štakori ozbiljno nanose štetu biljkama, jer štete njihovom korijenu. Usput, ove glodavci ne preziru ništa, pa se čak koriste i korov. Grob nakon kopanja rupa i rupe ometa sakupljanje, štete različitim kulturama.Pored toga, na mladim stablima, štetoči grizu koru. Zbog toga se stablo počinje osušiti. Zato je vrlo važno primijetiti naočale vinskog stanovnika na vrijeme i izvući takve štetnike.

Glodavci na ležaju (video)

Osnovne metode borbe

Možete se boriti sa štakorom na različite načine. Na primjer, štetnik može biti uhvaćen, izbačen, ugraviran. Izbor najpovoljnije metode ovisi o broju parazita, kao io osobnim sklonostima vlasnika zemljišta. Glavne metode su kemijski, mehanički i biološki. Glavna prednost ovih metoda je da su svi pojedinci potpuno uništeni, a rezultat je brz. Međutim, ponekad je puno lakše izbaciti glodavce.

Takav štak digao rupe u tlu nije gore od mole

Biološke metode

Metode suzbijanja zemljanih štakora su vrlo raznolike. Njihovi glavni neprijatelji u prirodi su psi i mačke. U ovom slučaju, najbolje je upravo započeti kućni ljubimac koji će loviti u vrtu, vrtu, proliti. Ali morate uzeti u obzir da glodavac može doseći velike veličine i težiti do 0,5 kg, tako da se ne može svladati svaka mačka. Osim toga, mnoge domaće mačke čak ne žele početi loviti, jer njihovi instinkti jednostavno spavaju. Posebne vrste pasa - učinkovitija opcija. Na primjer, to je savršeno za ovu naknadu.

U stvari, takve biološke metode borbe protiv glodavaca u vrtu su najoptimalnija opcija jer su vrlo prikladne, a od osobe uopće nije potreban nikakav trud. Čak i mrtva tijela glodavaca ne moraju biti pronađena, budući da kućne životinje s lovačkim instinktima jednostavno jedu ili ih odvedu na jedno mjesto.

Tijekom godine, jedna osoba je u mogućnosti da rodi potomstvo 5 i 1 puta - od 2 do 14 štenaca

Mehanički metode

Još jedan odličan način - to zamki i zamke. Sada su vrlo popularni. Zamke trebaju biti tipa lukova. Treba ih pokopati u tlu na 20 cm. Ne stavljajte zemlju na vrh. Najbolje je staviti takve strukture u mjesto gdje se nalazi ulaz u jaz. Također se koriste zamke, ali moraju biti cilindričnog tipa. Ipak postoje elektroničke zamke - to je profesionalno sredstvo protiv parazita u vrtu. U takve aparate dobiva se električna struja. Zbog svojih učinaka, pojedinac umre.

Takva borba sa zemljanim štakorima smatra se učinkovita, ali zamke i zamke ne pomažu uvijek, jer štakori su prilično pametne životinje, koje su također lukavi. Oni samo trebaju vidjeti jednom, kako se roditelj pati u zamku ili zamci, a ostali jednostavno zaobilaze uređaj s bočnim stranama. Zbog toga se učinak ne opaža. Osim toga, također treba uzeti u obzir da se ljubimac može ući u zamku.

Možete se boriti protiv štakora na različite načine. Na primjer, štetnik može biti uhvaćen, izbačen, urezan

Kemijske metode

Možete se boriti s zemljom štakora pomoću kemijskih sredstava. Jednom kad vlasnik vrtnog centra vidi parazit koji može naštetiti biljkama, prvo mjesto na ljetovanju misli o tome kako otrovati sve pojedince. Sada su stvoreni mnogi alati koji mogu proizvesti takav učinak. A neki od njih uzrokuju paralizu, drugi - gušenja, a drugi još glume glupane. Ali u svakom slučaju, umirući štakor.

Ali budite oprezni s takvim alatima.Otrovne tvari trebaju biti razasute na mjestima gdje glodavci pohranjuju hranu. Potrebno je prethodno hraniti životinju nekoliko dana s ukusnim ukusom, tako da se koristi i nije tako sumnjivo. Ipak, trebate uzeti u obzir tjelesne otrove i kućne ljubimce. Ovo je glavni nedostatak ove metode. Još jedan nedostatak je da otrovne tvari ostanu u tlu gdje rastu povrće. Zbog toga osoba se može otrovati. Osim toga, u vrtu će biti raspršena trupla mrtvih glodavaca, što je također neugodno.

Vodeni štakor (video)

Ostale metode suzbijanja zemljinog štakora

Ponekad je puno lakše jednostavno udariti štetnika s teritorija zemlje. To se može učiniti na nekoliko načina. Prvo, postoje posebni profesionalni uređaji. Drugo, ljudski recepti uvijek pomažu.

Zemljišni štakori su vrlo osjetljivi na okuse, toliko mnogo mirisnih tvari brzo ih uplašuje. Na primjer, možete gnjaviti gumu, a zatim ga skliznuti u rupu dok je dio pušenja. Izvrsna koža zeca, ako je također gurnuta u miniku. To možete učiniti s krpom koja je impregnirana benzinom, kerozinom, motornim uljem. Također je moguće uhvatiti jednog pojedinca, ubiti i spaliti tijelo, te ostaviti ostatke u rupu. To će uplašiti ostale.

Možete koristiti druge metode. Na primjer, dovoljno je miješati vodu s čađom i napuniti ovu šipku mlin s ovom tekućinom. Izvrsne biljke. Na primjer, možete upotrijebiti kamilicu, pelin, glog, samozardicu, tansy, mentu. Ovi mirisi su dobar način da se uplašite glodavaca. Dovoljno je samo staviti mentu ili kamilicu. Ovo je izvrsna prevencija.

Profesionalna oprema također se koristi.Na primjer, elektromagnetski izmjenjivači su vrlo popularni. Oni utječu na psihu štetnika. Odabrana je određena frekvencija zvuka, koju osoba ne percipira, ali učinkovito djeluje na glodavce. Zemljani štakori počinju poludjeti. U nekoliko dana neprekidnog rada takvog ureaja, jednostavno su obrišili teritorij.

Ako u vrtu postoji vodeni štakor, kako se riješiti toga postaje najvažnije pitanje, budući da je to biće stvorilo velike štete na usjevu. Ona kopa poteze i tako šteti biljkama. Možete koristiti različite metode kako biste dobili osloboditi od ove stranice od ovog smeta.