Даведайцеся, дзе прадаюць сродкі ад прусакоў

Чэрвень 2019

Відэа: Finance for cultural organisations: Honing a budget (Чэрвень 2019).

Anonim

Još prije 20 godina zemlja je mnogo patila od jednog problema. Ovaj problem je žohar. Budući da je vrlo uporan, domaći žohari uvijek su bili i ostali mrzili gosti u kući. Da biste se riješili, trebate znati što i gdje prodavati sredstva od žohara. Oni su distributeri brojnih infekcija, zagađivača i jednostavno neugodnih insekata u svim njihovim manifestacijama.

Home žohari kao trn u oku

postoje već nekoliko stoljeća, domaći žohari prilično smetaju ljudi čiji domovi su izabrali kao svoje prebivalište. Kukci su iznimno uporni i lako prilagodljivi različitim uvjetima. Stoga se borba protiv njih odvija već nekoliko stotina godina.

Glavne vrste domaćih žohara mogu se pripisati crvenom i crnom. Oni mogu dugo živjeti bez hrane, gladno razdoblje može biti više od mjesec dana. Bez vode, žive mnogo manje - oko tjedan dana. Ali stvar je da za život moraju jesti vlažnu hranu ili otpad. Ono što ih čini izuzetno izdržljivima.

Jedina značajna slabost domaćih žohara je njihova termofilna. Osjećaju se ugodno na sobnoj temperaturi i iznad. Niske temperature za njih su kobne. Ništa za ništa u Rusiji nije se oslobodio žohara jednostavan, ali vrlo učinkovit način. Kolibe su se jednostavno zamrznuli.Zimi su vrata i prozori bili široko otvoreni u vikendicama i ostavili su ih otvoreni cijeli dan. Ne preživljavajući oštru rusku zimu, ovi insekti su nestali. Metoda je bila teška, ali vrlo učinkovita.

U suvremenom svijetu proizvodi se ogroman broj različitih sredstava i prodaju protiv tih insekata različitog spektra djelovanja. Neki su dizajnirani za izolaciju žohara, drugi ih ubijaju na licu mjesta, a drugi ostaju dugo, što vam omogućuje da zarazite više otrovnih tvari s žoharima. Razgovarajmo o njima detaljnije.

Moderna kontrola štetočina

Postoji mnogo načina za borbu. Sredstva su razvrstana prema:

 • Stupanj opasnosti.
 • Trajanje izloženosti.
 • Otpustiti obrazac.
 • kućanstvo i profesionalno.

Kućanski i profesionalni uređaji

Stručni alat obično koriste stručnjaci za obradu prostorija. U pravilu, oni sadrže kemikalije, a treba poduzeti mjere opreza za rad s njima. Nepropisno se mogu negativno utjecati na zdravlje ljudi.

Resursi kućanstva su folklorne metode. Oni su uključeni u uporabu lijekova, na primjer amonijaka. I također u pripremi "napitaka" iz različitih dijelova. Osim toga, to uključuje i zamke koje su načinile same. Dijelovi za njih mogu se kupiti u bilo kojoj trgovini i ljekarni. Ova metoda nije osobito učinkovita.

Insekticidi

Najučinkovitiji način borbe protiv Prusaka je kemijska priprema. Oni nanose smrtnu štetu na insekte. Prilikom korištenja takvih lijekova treba biti oprezan.Soba za liječenje mora biti izolirana od djece i domaćih životinja.

Sigurne mjere uključuju zamke. Moguće ih je napraviti od improviziranih sredstava. Da biste izgradili jednostavnu zamku, potrebna vam je banka, komad papira, suncokretovo ulje i mala količina neugodnog mirisa hrane ili hrane. Oni će moći namamiti insekt koji više ne može pobjeći. Namijenjeni su malom broju insekata i lokalizirani su. Od svih žohara u stanu riješiti ovaj put vjerojatno neće uspjeti. Ali možete smanjiti njihov broj.

Bubune imaju sposobnost da se množe brzo. U jednom trenutku žena je sposobna proizvoditi nekoliko desetaka potomaka. Stoga, zamke neće biti tako učinkovite koliko bismo željeli.

Trajanje izloženosti otrovu

Sva sredstva su podijeljena u dvije vrste:

 1. Instant action.
 2. Produljeno izlaganje.

Razni aerosoli stvaraju trenutačni učinak. To jest, u kontaktu s otrovom, kukac odmah umire. Nakon osvjetljavanja prostorije, uticaj otrova nestaje.

Gelovi, olovke i zamke daju dugotrajnu akciju. Obrađeno područje može biti opasno za insekte do nekoliko tjedana.

Oblik ispuštanja pripravaka

Trenutno, na policama specijaliziranih trgovina možete pronaći širok spektar lijekova protiv žohara. Ovisno o proizvođaču, njihova cijena varira. Razmotrite glavne sorte:

 1. Aerosoli, sprejevi.
 2. Gelovi, olovke.
 3. Zamke su ljepljive i električne.
 4. Ultrazvučni ožiljci.
 5. Dimne bombe.
 6. Prašci.
 7. Koncentrati.
 8. Mikrokapsule.

Kao što možete vidjeti, mnogo je lijekova izmišljeno. No, koji od njih su najučinkovitiji i ne udaraju na novčanik?

Aerosoli

Jesu li pripreme stare generacije. Da, zbog prskanja, oni dobro prodiru u teško dostupna mjesta. Ali nakon prvog prozračivanja prostorije, neće ostati trag od njih. Je li to mrlje na papiru i drugim površinama. Osim toga, uporaba aerosola je ispunjena štetnim tvarima koje ulaze u pluća. Kada ih koristite, nosite masku koja pokriva dišne ​​putove. Ali ne daje 100% zaštitu. Nikad ne koristite aerosole u sobi s malom djecom ili kućnim ljubimcima.

Gelovi i olovke

Nisu opasni kao sprejevi. Činjenica je da je sadržaj toksičnih tvari za insekte premalen da bi naškodio ljudskom zdravlju. A ako je mali broj Prusaka vidio u kući, onda je to najbolja metoda postupanja s njima.

Zamke

Također je učinkovit s malim brojem insekata. Ljepljiva zamka može trajati dok se ne uzme sva ljepljiva traka. Električni se može ažurirati dok se napuni. Minus električna je da radi iz mreže. To jest, mjesto zamke će izravno ovisiti o mjestu utičnica u vašem stanu. Zamke se mogu obaviti vlastitim rukama. Na taj način možete uštedjeti mnogo novca, budući da su materijali za njihovu proizvodnju sigurni da su kod kuće.

Ultrasonic scarers

Relativno nova metoda kontrole štetočina. Na temelju imena, možete shvatiti da mogu samo ukloniti insekte, ali ne i ubiti. Jednostavno izbacivanje žohara iz vašeg područja, ne možete ih se potpuno riješiti.Oni će se definitivno vratiti. Osim toga, ovaj proizvod ponekad je skuplji od drugih sredstava. Za to je potrebno dati redoslijed od tisuću rubalja.

Provjere dima

To su radikalne mjere u borbi protiv Prusaka. Budući da se u difuziji plinova događa puno brže i učinkovitije, dimna bomba štetna je za žohare. Jedan provjeritelj može neutralizirati cijelo područje stanova do 300 m 2 . Za obradu prostorije potrebno je zatvoriti sve prozore i vrata, tako da se dim ravnomjerno širi kroz prostoriju i stiže do teško dostupnih mjesta. Ima dim odmah. Nakon obrade stana ostaje samo uklanjanje mrtvih insekata. Budući da je ova metoda prilično "spektakularna", nisu svi odlučeni o njegovoj primjeni.

Prašci

Oni su davno davali put modernim metodama. Nisu praktične i opasne za ljudsko zdravlje.

Mikrokapsule

predstavlja male polimerne granule u kojima se nalazi aktivna tvar. Oni su dugo djelujući pripravci, budući da se tvar otpušta postupno tijekom nekoliko mjeseci. Ljepljive granule drže se na bilo kojoj površini. U trenutku kada insekti prolaze kroz obrađenu površinu, granule se drže do nje. I zajedno s njim pada na najneposrednija mjesta, opljačkana od njegove braće. Oni utječu na tijelo žohara i iznutra. Načelo djelovanja mikrokapsule može se usporediti s epidemijom.

Koncentrat

Koncentrat se mora pripremiti slijedeći upute. Rješenje je opasno za ljude. Pri korištenju osobna zaštitna oprema treba koristiti.

Svi ovi pripravci mogu se naći u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini.Oni su predstavljeni u velikom izboru i za svaki ukus. Također su u prodaji u hortikulturnim trgovinama. Imaju sredstva za borbu protiv svih vrsta štetnika. Neki lijekovi se prodaju u redovitim supermarketima. Osim toga, oni se mogu kupiti putem Interneta. Tamo možete pronaći detaljan opis svake od njih, prednosti i troškove. Naručivanje otrova preko Interneta je vrlo jednostavan, a ne morate napustiti kuću.

Pri odabiru mjera kontrole insekata treba uzeti u obzir sljedeće čimbenike:

 • Koliko je velika količina u vašem domu.
 • Kakav proračun imate?
 • Koliko brzo želite postići rezultat.

Važno je zapamtiti jednu jednostavnu stvar: ponekad brzo, ne znači učinkovito. Trebalo bi se potrošiti na borbu neko vrijeme, može biti nekoliko tjedana ili mjesec dana da trajno zaboravite na taj problem.

Ako sami ne možete nadvladati taj problem, bolje je primijeniti na certificirane stručnjake koji će ga sigurno eliminirati.