Отпугиватели блох: міф ці рэальнасць?

Ліпеня 2019

Відэа: Проверка работы детского ультразвукового отпугивателя клещей Tickless Baby (Ліпеня 2019).

Anonim

Mali medaljon je vrlo jednostavan za korištenje paraziti uvijek izazvati jednu želju - da biste dobili osloboditi od njih što je brže moguće jednom i za sve. No, u isto vrijeme ne žele otrovati tijelo s otrovima - sigurno ne parazit, i njegove ili svoje omiljene kućne ljubimce. Traži bezopasan znači da je uvijek - nije slučajno svi vole eksperimentirati s listovima pelina, buhač, češnjak i narančine kore. Osiguravanje da sredstva ljudi ne rade jako dobro, čovječanstvo je okrenulo oči modernim znanstvenim tehnologijama. I upotrijebio je tešku artiljeriju - ultrazvuk. Znatiželjno, ali zapravo, je li sredstva za sprečavanje ultrazvukom buha ili je to jednostavna marketinška priprema?

Ultrazvučna svojstva

Ultrazvuk je dugo bio zainteresiran za čovječanstvo u smislu utjecaja na žive organizme. Od otkrića ultrazvučnih valova, znanstvenici su primijetili da djeluje na žive stvari, iako se ne osjeća njihova osjetila.

Ultrazvučne oscilacije određene frekvencije i sile sposobne su vrlo brzo ubiti različite protozoe i mikrobe. Eksperimenti su pokazali da čak i male ribe ubijaju ultrazvučni valovi.

Naši čitatelji preporučuju!

Da biste dobili osloboditi od insekata, naši čitatelji savjetuju Pest-Odbija repelere. Rad uređaja temelji se na tehnologiji elektromagnetskih pulseva i ultrazvučnih valova!Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce.

Pročitajte više ovdje …

Ultrazvuk - zvučni valovi imaju frekvenciju iznad čujnog, obično pod ultrazvukom razumiju frekvencije iznad 20.000 Hz

ultrazvuk također djeluje na većim stvorenja. Naravno, kad osoba ili životinja od njega ne umre. Ali njegovo zdravlje s produljenom izloženošću visokofrekventnim valovima može se značajno pogoršati. Izvana, bez ikakvog razloga su glavobolje, pospanost ili razdražljivost, depresija, panični poremećaj, poremećaji spavanja, umor, pospanost, vrtoglavica.

Pod utjecajem ultrazvučnih valova, mnogi vitalni procesi u tijelu usporavaju. Negativni učinak ultrazvuka na živa bića s obzirom na činjenicu da je bio u određene frekvencije uzrokuje nastanak karijesa u tkivu, što dovodi do njihove smrti.

Nije iznenađujuće postojala želja za ultrazvukom u borbi protiv različitih parazita, osobito buha, žohara i mrava.

Učinak

Ultrazvuk je korišten u raznim kućnim i životinjskim uređajima za zastrašivanje životinja. U isto vrijeme, ultrazvuk emitiran u današnjim repelentima nije jak, tako da uređaj ne postaje razarač za velike životinje i ljude. Danas je zastrašujući razne puzeći kukci u kući, od miševa i madeža, komarci i paraziti, kao što su krpelji i stjenice.

Naši čitatelji preporučuju!

Da biste dobili osloboditi od insekata, naši čitatelji savjetuju Pest-Odbija repelere. Rad uređaja temelji se na tehnologiji elektromagnetskih pulseva i ultrazvučnih valova!Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce.

Pročitajte više ovdje …

Ultrazvučni repeller insekata stan

Ultrazvučno repelent za buhe je posebno dizajniran kako bi zaštitili životinja od neugodnih bloodsuckers, što uvelike otežava život i može izazvati niz ozbiljnih bolesti.

Podrazumijevani učinak je da će ultrazvučni valovi utjecati na buhe, uzrokujući mu nelagodu i uništavajući njihova tkiva. To će uzrokovati buha da se ne približe životinji.

Treba napomenuti da ultrazvuk ne ubije buhe. Barem, odmah ili čak nekoliko dana. Njegova zadaća nije dopustiti da buha skoči na životinju, ništa više.

Što je

Suvremeni otpada buha je privjesak minijaturnih medaljona koji je suspendiran iz ovratnika životinje. Izgleda prilično estetski.

Ultrazvučni privjesci za buha

Uređaj radi apsolutno tiho, stoga ne uzrokuje nikakve neugodnosti psu ili njegovim vlasnicima.

Možda će vas zanimati i članak o elektroničkim uređajima za uništavanje komaraca.

Profesionalni uređaj

Zašto je ultrazvučni remler postao sve popularniji kod vlasnika kućnih ljubimaca? Stvar je u tome što kombinira svojstva koja osoba smatra idealnim:

 • ne zahtijeva osobnu uključenost u proces borbe;
 • ne zahtijeva skrb.

Ovaj alat iz kategorije "staviti na i zaboraviti", što je kao doslovce sve bez iznimke.

Ultrazvučni ovratnik od krpelja i buha

Prednosti uređaja:

 • nema potrebe za podešavanjem uređaja;
 • nema potrebe za dodatnim tretmanom životinje;
 • ne sadrži otrove, dakle teoretski apsolutno sigurno i bezopasno;
 • se može koristiti u kućama gdje je malo dijete;
 • jednostavan za korištenje;
 • ne zahtijeva skrb;
 • dugo služi;
 • pogodan za pacijente i trudne životinje;
 • nije potrebno naplatiti mrežno napajanje.

Osim toga, proizvođači tvrde da se uređaj istovremeno bori s krpeljima, što samo povećava atraktivnost.

Nedostaci

Ima li uređaj nedostatke? Vjerujem da ne. Ali svi smo savršeno shvatili da nema idealnih stvari.

Ovdje postoji mnogo ograničenja:

 • životinja se ne može okupati u uređaju;
 • uređaj se ne može ukloniti, mora se neprestano hodati;
 • Akcija počinje, prema proizvođačima, u roku od 2 do 4 tjedna.

Potonji je najveći nedostatak. Ako uređaj počne djelovati tek nakon tako dugo vremena, životinja ostaje bez zaštite od buha. Prema tome, potrebna je upotreba drugih sredstava - kapi, suspenzije, protuoklopne ovratnike. Ovo je dodatni otpad, koji je samo vlasnik psa i pokušao izbjeći.

Pod utjecajem ultrazvuka životinje mogu postati letargičan

S točke gledišta zdravlja, također, sve je dvosmisleno. Neke životinje pod utjecajem ultrazvuka počinju se ponašati nemirno ili, naprotiv, postati apatične, prestaju igrati. Ako se sjetimo da je produljena izloženost ultrazvuku je štetna za živi organizam, preporuka za nošenje, a ne ukloniti, počinje se brinuti vlasnici pasa.

Posljednji nedostatak je trošak. Uređaj iz buha s ultrazvukom je puno skuplji od kapljica.

Učinkovitost

Sudeći prema pregledima, učinkovitost uređaja je dosta upitna.

Učinak nošenja medaljona je zabilježen - vlasnici psa primjećuju da se buhe ne pojavljuju. Međutim, gotovo sve u isto vrijeme koristeći kapi iz buha i anti-blok šamponi za kupanje kućnih ljubimaca. U tom slučaju, može se pretpostaviti da je učinak nije došlo zbog nošenja medaljon, a kroz korištenje insekticida, jer su kapi uvijek pouzdano zaštititi kućne ljubimce od buha i krpelja.

Učinkovitost repelenata još nije dokazana

Slično tome, kumulativni učinak ultrazvuka nije jasan. Ako se ultrazvuk boji buha, onda bi učinak u ovom slučaju odmah trebao biti logičan, a ne nakon nekoliko tjedana.

Djelotvornost ožiljaka nije dokazana, jer vlasnici životinja koriste skup alata za borbu protiv buha. Međutim, nema dokaza da uređaj uopće ne radi. Stoga se može koristiti zajedno s drugim metodama kontrole ili kao neovisni alat nakon što se buhe povuku uz pomoć kemijskih sredstava.

Ultrazvučna bušilica (video)