Як хутка і бяспечна вывесці блох у ката

Ліпеня 2019

Відэа: очищение кишечника семенами льна: 9 способов как очистить кишечник семенами льна дома! (Ліпеня 2019).

Anonim

Borba protiv buha kod mačaka - problem je obično složeniji nego u istom procesu u mačke ili mačiće. Glavni problem ovdje leži u sklonosti mačaka na stalno višednevnih ljubavnih veza, što je posebno važno za životinja koje žive u privatnim kućama i stanovima na nižim katovima.

Takve mačke privlače parazite s zavidnom pravilnošću i bez manje nježnosti ih vode u kuću. Stoga, razmišljati o tome kako dobiti buhe iz mačke, vlasnici takvih ljubitelja često su. Srećom, danas znači za životinje da biste dobili osloboditi od buha jako puno, i, zapravo, uklanjanje buha je pravi izbor učinkovitih i sigurnih sredstava, a onda - u pravilnom korištenju njega.

U svakom slučaju ne smijemo liječiti prisustvo buha u mačkama kao što je naravno i govoriti da još uvijek vise. Buhe nisu samo stalno paraziti koji grize i uznemiravaju kućne ljubimce, nego i nositelji mnogih opasnih bolesti. I ljubavni vlasnik nikada neće dopustiti da njegov ljubimac bude u opasnosti da podiže opasnu bolest zbog neodobravanja da ga ponovno obradi od parazita.

Dakle, ako su se paraziti mačaka pojavili, moraju se boriti. Ali prije uklanjanja buha iz mačke, trebate odabrati pravi lijek koji će sigurno uništiti ove buhe. Uz to započnimo …

Alati za buha za mačke

Sve sredstva koja bi se mogla primijeniti za uklanjanje buha od mačke, su podijeljeni u nekoliko vrsta:

  • Kapi buha na grebenu - jednostavan za korištenje, ali dok je dostatno djelotvorna i sigurna sredstva.Uništiti buhe na samoj životinji, kao i za određeno razdoblje (od nekoliko dana do nekoliko tjedana) pružaju zaštitu od ponovne infekcije. Najrazumljivije je ukloniti takve buhe iz mačke koja rijetko posjećuje ulicu i samo se slučajno zarazi s buvama. Važno je pratiti sigurnost: princip djelovanja kapljica temelji se na prodiranju insekticida u krvne žile pod kožom, a kod životinja s visokom osjetljivošću zbog toga mogu nastati alergije. Najpoznatije kapljice su iz buha Advantage, Frontline, Hartz, Barovi i Blochnet.

  • Sprejovi iz buha - sredstva za brzo i potpuno uklanjanje parazita. Za životinju, oni su relativno sigurni, ali malo složenije za upotrebu od kapi. Sfera njihove uporabe je snažno zaražena parazitima, ali inače zdrave mačke (prisutnost bolesti u kućanstvu može pogoršati toksični učinak insekticida na samu životinju). Sprejovi imaju slab rezidualni učinak i štite životinju od parazita u najboljem slučaju samo nekoliko dana. Najpoznatiji su buha sprejevi, na primjer, Frontline, Hartz, Bolfo.

  • Šamponi za buha - posebno pogodni za uzgoj parazita u mačkama s vrlo osjetljivom kožom i dobrom krznom. Šamponi protiv blokiranja su dobri za čistokrvne životinje, ali za njihovu uspješnu primjenu mačka treba barem tolerirati kupanje. Šampon marke su mnogi, dobro dokazani gospodin Bruno, Beaphar, Rolf Club, Phytoelita i Doctor Zoo.

  • Bolni ovratnici - prikladniji su za zaštitu od ponovne infekcije nego za uzgoj buha iz mačke. Međutim, s blagom zarazom kućne ljubimce, odjeveni ovratnik dovoljan je da dopusti buhe da napuste životinjski krzno. Ovaj lijek nije pogodan za mačke s osjetljivom kožom i izložbenim primjercima - zbog ovratnika, vuna na vratu često se briše.Međutim, ovratnici doslovce su neophodni za životinje koje većinu svog vremena provode na ulici. Često se koriste kao dodatno sredstvo prevencije. Posebno učinkovite, ali i skuplje su Kiltix ovratnici - oni pružaju zaštitu do šest mjeseci. Lakše, ali i brže iscrpljuju Hartz i Beaphar.

Postoje i posebni prah od buha, ali za mačke se koriste vrlo rijetko. Takvi lijekovi zahtijevaju naporno primjenu i obično nisu učinkoviti kao, na primjer, kapi ili sprejevi.

Na bilješku

Trebao bi biti spreman za činjenicu da će do potpunog uklanjanja buha morati kupiti nekoliko sredstava. Uostalom, prije uklanjanja buha iz mačke, ne možete predvidjeti hoće li imati alergiju na lijek ili će li buhe biti otporne na određeni insekticid u kapljicama ili spreju. No, najčešće zbrinjavanje životinje od parazita događa se brzo i ne zahtijeva dodatne napore.

Folk lijekovi za buhe su uglavnom neučinkoviti i mogu se koristiti samo kao dodatne lijekove koji poboljšavaju učinak glavnog lijeka.

Poredak buha u mačiću

Za povlačenje buha iz mačke treba biti strogo prema uputama za određeni lijek. Prije postupka, životinja treba izliječiti, pranje se prati i mjesto gdje se kućni ljubimac odmara, pažljivo se liječi insekticidima i oprani.

Kapi iz buha naneseni su na kožu na grebenu i protrljani prstima dok se potpuno apsorbiraju. Neke kapi trebaju se širiti na nekoliko mjesta duž kralježnice. Važno je to učiniti ako mačka ne može lizati drogu s vune.

Prilikom prskanja mačke, morate stalno gurati kosu i prskati proizvod izravno na kožu.Ovisno o uputama iz priručnika, životinja se ne može okupati i dopustiti da se opere za 0, 5 - 3 sata nakon tretmana. Zatim je poželjno kupati se pod tekućom vodom.

S protupješačkim šamponom, mačka je okupana baš kao i kod bilo koje druge. Preporučljivo je nakon ispiranja insekticidnog šampona za pranje životinjske kose jednostavnim šamponom.

Nakon primjene bilo kojeg lijeka na mačku, poželjno je nositi protuoklopni ovratnik kako bi ga zaštitili od ponovne infekcije. Ako stalno nosite ovratnik životinji, trebali biste ga nositi barem za vrijeme šetnje na ulici (i, na primjer, za iste ljubavne poslove).

Sigurnost i mjere predostrožnosti za kontrolu buha

Većina modernih buha lijekova za mačke i mačke su dovoljno sigurni i ne zahtijevaju posebne mjere predostrožnosti prilikom njihova korištenja. Ipak:

  • prilikom korištenja kapljica na grebenu treba pratiti tako da mačka ne lizati;
  • Prvih nekoliko dana nošenja buha ovratnik treba kontrolirati tako da mačka nema rane na vratu - insekticid iz ovratnika može uzrokovati alergije i nadražaje kože;
  • Prilikom upotrebe spreja potrebno je zaštititi oči i usta životinje, ali istodobno se njezina glava treba tretirati na isti način kao i drugi dijelovi tijela.

Uz primjenu antiblokih lijekova, neprestano je potrebno provjeriti jesu li se pojavile nuspojave u mačkoj mučnini, povraćanju, otežano disanje, groznici. Ako se pronađu takvi znakovi, treba ih pokazati veterinari.

Idite na bilješku

Ne brinite ako imate malo povećanje salivacije u životinja nakon primjene spreja. Većina od njih uključuje alkohol, a slina je normalna reakcija životinje na njezin ulazak u tijelo.

Nakon uspješnog predstavljanja mačka buha treba liječiti tih parazita cijelu kuću: ako insekti su ispod tepiha, u pukotinama ili iza letvica, oni će opet grizu mačku, nakon što je droga nosi off od njih.

Sprječavanje buha zaraze

I na kraju, uvijek imajte na umu da je bolje spriječiti mačka buha zaraze nego kasnije da se s njima. Da biste to učinili na početku sezone proljeće na životinju, stalno hodanje na ulici, odjeveni buha ovratnika, a pod njegovim kauču u kući stavlja pelina grede ili buhač, poseban dio s mirisom lavande (na primjer, možete uzeti dio moljca). Poželjno je da češalj vaš ljubimac redovito i provjerite svoje krzno ako buhe pojavljuju čak iu malim količinama, oni će biti vidljiv i možete započeti borbu s njima prije nego ozbiljne infekcije.

Vrlo je važno da se mačka ne dopusti da stupi u interakciju sa životinjskim životinjama na ulici. Ali zbog toga on i mačka, pola života huliganice i ostalo odmarati. Stoga svaki vlasnik takvog brkobranog razbojnika mora biti spreman da bude u mogućnosti brzo ukloniti buhe iz svoje mačke pri prvom otkrivanju parazita.

Korisni video: Kako ispravno obrađivati ​​mačku iz buha kod kuće

Blitve od kućnog ljubimca: što učiniti? Savjeti za veterinarske savjete