Выводны блох у котак і сабак народнымі сродкамі

Ліпеня 2019

Відэа: Многослойные керамические конденсаторы К10-17б ... (Ліпеня 2019).

Anonim

Sa svim svojim različitim narodnih lijekova za buha u pasa i mačaka - to je u velikoj većini stvari, dopuštajući samo prestrašiti štetočine. Vrlo male količine tih sredstava koriste se ubiti buhe, a među spojeva koji se koriste za izravno tretiranje životinja, otrovna droga uopće nije.

Međutim, mnogi narodni lijekovi za buhe i može se učinkovito bave problemom ljubimca da biste dobili osloboditi od parazita, i dalje bi ga zaštitili od ponovne infekcije. Bitno je samo znati kako primijeniti odgovarajući lijek …

Opća pravila narodnih lijekova

kako bi dobili osloboditi od buha narodnih lijekova, morate slijediti dva glavna pravila: sustavan i uredan. Ispis buhe kod pasa i mačaka takvim sredstvima može biti samo stalno i pažljivo liječenje kosa joj odgovara sastavu, pa čak i blagi kršenje režima, a prema brze parazita povratka.

Ne treba zaboraviti da neki folk lijekovi za buhe mogu biti vrlo toksični za životinje i mnogo opasniji od većine sintetičkih insekticida. To bi trebao biti vrlo oprezni da spasi mačku ili psa od buha i narodnih lijekova ne uzrokuju štetu zdravlju ljubimca.

Vrlo je važno ukloniti životinju od parazita kako bi se obratila pozornost na preradu njezinih stelja, stalka i toaletnih predmeta.Ličinke buha ne razvijaju se na samom ljubimcu, već na mjestu gdje životinja najčešće živi. I zato je čak i nakon što su uspjeli dobiti buhe iz mačke ili psa s narodnim lijekovima, možete dobiti novi krug borbe nakon nekoliko tjedana, kada će odrasli insekti koji se otpuštaju od ličinki opet početi ugriza životinju.

Na bilješku

Koristeći narodne lijekove, na primjer, mačke protiv buha, potrebno je voditi brigu o parazitima iz cijelog stana, gdje su već položili jaja. Treba imati na umu da su sredstva buha u sobi značajno različita od onih za obradu samih životinja.

Osim toga, ako u jednom stanu žive više mačaka ili pasa, neprestano međusobno komunicirajući, potrebno je istovremeno uzeti buhe s narodnim sredstvima.

Dimnjača iz buha

Miris pelina prestraši se većine parazita insekata. I buhe nisu iznimka. Za borbu protiv njih koristite izvarak ove biljke: u dvije čaše vode, kuhajte 20 grama suhog ili 40 grama svježeg lišća pelina, a zatim ohladite i kapnite tekućinu obrisanu životinjsku kosu na sve dijelove tijela.

U procesu obrade kućnih ljubimaca, buha će aktivno skočiti iz nje, potrebno je predvidjeti i spriječiti širenje buha oko stana.

Wormwood je dobar narodni lijek za buhe i za mačiće. Bezopasno je i za mačića i za mačku, koja će nakon postupka lizati djecu. Međutim, preporučljivo je zadržati otopinu na kaputu mačića što je duže moguće: što će se miris pelina upiti u kaput i kožu životinje, to će se više pouzdano zaštititi od parazita.

Pregledaj

U Dmitrovki nitko nikad nije kupio ove balone iz buha i krpelja.I općenito, čini mi se, ja sam jedan od takvih abnormalnih parazita u mačkoj koju iznesem. Nekad sam naviknula psu na stari način, vlažila ga krpom, razmazila mačku - i tako svaka dva tjedna. Stvari za pola sata, ali onda ga sigurno izvoditi u kuću i ne bojim se da će buha doći na nju.

Tamara, Dmitrovka

Češalj i redovito češljanje

Ovo su najočitije, ali i najviše radno intenzivne narodne lijekove protiv buha kod mačaka i pasa. Fini crest pouzdano izbacuje iz životinjskog krzna svi paraziti i njihovi izmet.

Međutim, ista metoda ne pruža dodatnu zaštitu za kućnog ljubimca. Kopiranje se smatra najboljim narodnim načinom kada morate ukloniti buhe od mačića ili štene. Ne mogu ih se namazati oštrim mirisnim sredstvima, a mnogi kemijski insekticidi bit će opasni za njih.

Češnjak i pravila njegove uporabe

Češnjak i njezin miris imaju zastrašujući učinak na parazite. Poznato je da ljudi koji redovito konzumiraju češnjak za hranu praktički nisu izloženi napadima buha: paraziti osjete neugodne sastojke češnjaka koji su ušli u krv.

Na sličan način, češnjak, kao narodni lijek za buhe, može se koristiti protiv mačaka i pasa. Jedina je razlika u tome što životinje ne moraju jesti.

Za borbu protiv buha s češnjakom, potrebno je razbiti nekoliko zuba u češnjak, a zatim uzeti žličicu da se napuni s tri ili četiri čaše vode i inzistirati na jednu noć. Sutradan se ova voda može izbrisati s kućnog kaputa, uglavnom na grebenu i leđima, gdje će životinja doći s velikim teškoćama.

Važno!

Češnjak je otrovan za pse. Neki hrvači s parazitima savjetuje se dodati male količine hrane, ali to može dovesti do poremećaja probavnog trakta, trovanja, pa čak i smrti životinje.Stoga lijekovi koji se temelje na češnjaku trebaju se primjenjivati ​​samo na vunu iu takvim količinama da čak i kada su lizali, ne uzrokuju štetu za psa ili mačku.

Borova piljevina

Mnogi narodni lijekovi od mačjih i pasnih buha nisu usmjereni na uklanjanje parazita samih životinja, već na uklanjanje insekata iz predmeta kućanstva.

Najpoznatiji od tih alata je pilanska piljevina - buhe ne dopuštaju miris i pokušavaju se držati podalje od nje. Stoga je vrlo prikladno staviti tanak jastuk punjen borovom piljevinom u mačkome krevetu ili ispod posteljine za psa. U najmanju ruku, to će dovesti do činjenice da buhe ne mogu postavljati jaja ovdje.

Ostali korisni recepti

Još pouzdaniji narodni lijekovi za uklanjanje buha od mačaka i pasa su mješavine različitih biljnih i prehrambenih sastojaka.

Na primjer:

  • U tinkturi češnjaka, morate dodati malu količinu pivskog kvasca. Takva mješavina će pouzdano odvratiti parazite od ljubimca.
  • Izgaranje mješavine bilja: tansy, eukaliptus i pelina. Zajedno, takav buket daje izražen učinak zastrašivanja ne samo na buhe, već i na druge parazite (kukci, komarci).

  • Decocija ili tinktura lišća geranija i lavande pružit će ljubimcu ugodan miris, a buhe su nepodnošljivi uvjeti za postojanje.

Pregledaj

Usporedio sam različite strme insekticide i domaće narodne lijekove. Po mom mišljenju, nema ništa učinkovitije od tansy with wormwood. Nakon što kupite mačku u takvom rješenju, i za mjesec dana je zaštićen od buha. Ali koliko je lako i jeftino! To nisu kemijski aerosoli, od kojih se pas razbolio nakon tjedan dana.

Anna, Kirov

Cedarovo ulje, citronela i ružmarin također su vrlo učinkoviti, na temelju kojih se pripremaju posebni šamponi za mačke i pse.

, međutim, cijena tih sredstava će biti nepotrebno visoka, i boriti se s njima protiv buha radije samo posebno gorljivi obožavatelji sve prirodno.

Folk lijekovi za sprječavanje zaraze buhe kućne ljubimce

Čak i ako nema potrebe da se bore protiv buha kod mačaka i pasa narodnih lijekova, potrebno je provoditi prevenciju infekcije s tim parazita kućne ljubimce. S obzirom na zastrašujući učinak većine narodnih lijekova, svaki od njih može redovito nositi krzno s ljubimca, bez obzira na to je li buha ili ne. Zahvaljujući tome, paraziti na ulici neće napasti životinju i neće se pojaviti na vašem domu.

Uz to, kao preventivnu mjeru, potrebno je štititi životinju od komunikacije s braćom bez krova nad glavom. Od njih je čista i gladna kućni ljubimci najčešće zaražena buhama.

Jasni primjer djelovanja posebnog insekticidnog ovratnika protiv buha