Мучных моль: як пазбавіцца ад непажаданага суседства раз і назаўсёды

Ліпеня 2019

Відэа: Как избавиться от жучков и моли в крупах (Ліпеня 2019).

Anonim

Najbolji način da biste dobili osloboditi od brašna moljac - nisu upoznati s njezina dobra domaćica uživa dolaze u vašoj kuhinji. Ali ova radost može biti zasjenjena od moljca brašna koja leprša posvuda. Ovo nije neškodljiva moljac - znak ozbiljnih gubitaka. Njegov izgled - signal da vaše brašna i žitarica Trgovine rana nepozvanih gostiju, što jesti i pokvari pola pojeden.

Zbog onoga što je dobio mol

Nažalost, spriječiti pojavu kuće brašna moljac vođenja kuhinju savršeno čisti nemoguće. Ne počinje od prljavštine ili vlage.

Glavni prilika da se ušuljati u kuću i pasmine - je sakriti u trgovini kupili ili prodali proizvoda. Brašno, mahunarke, žitarice, orašasti plodovi, sušeno voće, proizvedena u kršeći pravila pohranjenih u pogrešnim uvjetima ili dulje od razdoblja valjanosti može sadržavati mikroskopske jaja brašno moljca.

Ako neprijatelj uvukao u kuću - poduzeti odmah

Osim toga, brašno moljac može letjeti u stan kroz prozor ili kroz zrak. Odrasla moljac ne jede hranu, ona ih koristi kao "gnijezdo" za razvoj potomaka. Glavnu štetu donose rastuće generacije brašna.

Šteta brašno moljac

Jedina dobra vijest je da je brašno moljac ne mogu nas zaraziti s bilo koje bolesti - to ih ne može opstati.Ali još se morate riješiti, jer se larve pojavljuju uskoro iz jaja. Oni se hrane brašnom, ostavljaju mrtve čestice tkiva, izmet i druge rezultate vitalne aktivnosti u njoj. Jedući takve proizvode malo je vjerojatno da to netko želi, oni su izuzetno nenametljivi i nisu sigurni za zdravlje. Takve će se zalihe morati bezobzirno odbaciti.

To je odavno poznato prirodnih lijekova koji će vam pomoći dobili osloboditi od brašna moljac

I molim možemo samo da je, zajedno s pokvarenoj hrani, možemo riješiti pohlepne „mladi” brašna moljac. Ali, nažalost, to nije dovoljno da ga potpuno iskorijeni. Što učiniti?

Asortiman insekticida je različit. Ova zamka, mamac krtica, te razne tablete, perle, ploča

Kako da biste dobili osloboditi od brašna moljac

Kao što smo saznali da uhvatiti leteći moljca, iako čini razne slobodno vrijeme, ali da biste dobili osloboditi od problema insekata nije riješen. Stoga ćemo sustavno postupati.

 1. Pregledavamo sve dionice "dugačke igre". Konkretno, paketi i limenke brašna, žitarica, sušenog voća, šećera. Znakovi prisutnosti moljca brašna: male sive pelete; ljepljene kukuruznog zrna; siva boja na proizvodima; leti i moljac sjedi na zidovima; gusjenice i pupae na zidovima, stropu, u pukotinama, "delikatno" sušeno voće; spiderweb u grah; twisty poteze u zrnima. Ako se pronađu znakovi, bolje je riješiti se cijelog paketa.
 2. Moj unutarnji dio svih ormara i ormara, gdje se nalazi brašno od brašna, koriste deterdžente ili pranje rublja. Obrišite i osušite na otvorenom. Najprije obrišite površinu sa stolnim ocatom.
 3. Rezanje preživjele nakon provjere ostatke žitarica. Optimalno - u pećnici, izlivena na suhu pečenje. Dva sata na temperaturi od 60 stupnjeva. Također možete koristiti u mikrovalnoj pećnici.
 4. Osušeni i pakirani u cijeli paket proizvoda mogu se zamrznuti za par dana u zamrzivaču da biste dobili osloboditi od tragova brašna moljac prisutnosti i dezinficirati proizvoda.
 5. Nakon zagrijavanja ili zamrzavanje morate sipati hranu u čistim i suhim staklenke. Pogodan metal, staklo, plastika. Važno je imati čvrsto zatvaranje poklopaca. Može se staviti u bankama i na policama od češnjaka klinčića, oni emitiraju hlapljive i imaju opor miris. Češnjak - pučka brašno moljac odbijajući. Postoje i druge narodnih lijekova kako bi se dobili osloboditi od štetnika.

To temeljita revizija često završava otkrićem i ostalih nepozvanih „susjeda” - mravi. Te mrvice može izazvati mnogo problema vlasnike stanova, tako da također predlažem da pročitate članak na pregled učinkovitih metoda suzbijanja mrava.

Dobili osloboditi od odraslih moljac zamke umjetne pomoć, na primjer, čičak

Vi svibanj također žele znati što je krumpir moljac.

Kako se zaštititi hranu od nametnika (video)

Učinkoviti narodni lijekovi protiv brašna moljac

To je odavno poznato prirodnih lijekova kako bi se dobili osloboditi od brašna moljac.

Ovdje su neke od njih:

 • Češnjak
 • ocat
 • lavande
 • jele i lavande eterična ulja
 • Karanfil
 • kore citrusa
 • uživo geranija

Svi ti znači jak miris, odrasla osoba moljac odbijajući, ali ne otklanja ličinke. Ako je štetnik je rana, jedini narodni lijekovi ne mogu učiniti.Bit će korisno i članak o tome kako se boriti protiv moljaca uz pomoć kestena.

Ako se štetočina ukloni, samo narodni lijekovi ne mogu

Da biste se riješili jaja brašna moljaca i ličinki, trebalo bi upotrijebiti suvremena kemijska sredstva.

Kupljena sredstva od moljaca

Raspon insekticida je raznolik. To su zamke koje mami moljac, i razne pilule, kuglice, tanjure. Ali morate biti oprezni, strogo se pridržavati preporuka navedenih u uputama priloženim uz proizvod. Da biste spriječili neugodne situacije, preporučujemo da saznate više o bed bugovima.

Umjetne zamke pomažu da se riješe odraslih moljaca, na primjer, čičak.

Za uklanjanje jaja od moljaca brašna i ličinki potrebno je upotrijebiti suvremena kemijska sredstva.

Preventivne mjere

Postoje pravila koja ne dopuštaju da brašno brašno stavimo u kuću.

 • Kupujte proizvode po potrebi, nemojte dugoročne zalihe.
 • Provjerite i nedavno kupljene proizvode i dostupne zalihe za prisutnost insekata u njima. Oznake njihove prisutnosti su gore opisane.
 • Nikada nemojte ostavljati hranu u plastičnim vrećicama, brašno brašno lako ih guta kroz njih.
 • Prozori i otvori mogu se zaštititi mrežom.
 • Apartman se mora periodično provjetravati.

Najbolji način da se riješite floury moljaca nije se susresti s njom. Stoga je izuzetno važno pridržavanje pravila prevencije. A ako je neprijatelj uletio u kuću, odmah ćemo se baviti. Preporučujemo da naučite o kestenima.