Гелі ад мурашак: віды і дзеянне

Чэрвень 2019

Відэа: Как избавиться от насекомых (муравьи, тараканы) (Чэрвень 2019).

Anonim

različiti gelovi Pčelica mrav koriste za ubijanje mrava uzrokuje domaćice osobito iritacija: mali kukci nalaze u hrani, šećer, čaj, sušenog voća. Oni puze preko jela i stvaraju neugodno mišljenje o kući kao nerazumno mjesto. Borba protiv njih vodi na mnogo načina. Koliko su učinkoviti gelovi za uništavanje domaćih mrava?

Metode kontrole mravica

Cijeli spektar sredstava se koristi protiv domaćih mrava. U pravilu, oni se suzbijaju na sveobuhvatan način, koristeći i kemijske i narodne metode. Folk metode uključuju mehaničko uklanjanje insekata žetvom i korištenje biljnih pripravaka i borne kiseline.

Kemikalije uključuju:

 • aerosole;
 • bojice;
 • prašci;
 • zamke;
 • gelovi i suspenzije.

Svaki alat ima svoje prednosti i nedostatke i njegova područja primjene.

protiv kućanstvu mravi koriste različite načine

Prednosti gelovi

gela protiv mrava nakon aerosol se smatra jednim od najčešće korištenih alata. On ima fundamentalnu razliku od spreja ili krede, iako je u tim i drugim medijima mogu se koristiti istu aktivnu kemijsko sredstvo.

Pripravci za gel su namijenjeni samo za unutarnju upotrebu. Za razliku od aerosola, oni ne djeluju trenutačno, ali imaju produljeni učinak. U to glavna prednost to znači - kukci ne odmah umrijeti, i imati vremena da donese otrov u gnijezdu, gdje otrov kraljice kraljice.Upravo je ova metoda borbe koja omogućuje da se riješite domaćih mrava.

Pripravci konzistencije gel traju dugo - obično nekoliko tjedana. Smatraju se učinkovitijima i zato što imaju okus i miris, atraktivan za insekte. Mrave sa zadovoljstvom i zajamčeno jesti. Dakle, gel znači ciljano djelovanje, za razliku od ostalih sredstava.

Gelovi traju dugo - obično nekoliko tjedana

Minusovi gelova

Mogu se širiti, mrviti pozadinu i ostaviti mrlje na podu: laminat, linoleum. Stoga se lijek najbolje primjenjuje na karton ili papir.

Kako se primjenjuju gelovi

Gel se nanosi stazama na mjestima zagušenja i kretanja insekata. Put se sastoji od primijenjenih kapi.

Lijevo je najbolje primjenjivati ​​iza ormarića, duž obloge, na području vodovodne cijevi, smeće.

Gel se nanosi na stazama na mjestima zagušenja i kretanja insekata

Vrste gelova

Postoje mnoge vrste gel preparata koje proizvode različiti proizvođači. To uključuje:

 • "Brownie";
 • Raptor;
 • "Global";
 • "Izrezan";
 • "Oluja";
 • "Veliki ratnik".

Gel "Brownie"

"Brownie" je dostupan u kapacitetu od 30 ml. Glavni aktivni sastojak u njoj je & minus; fipronil. Za razliku od mnogih insekticida, proizvod nema miris i ne osjeća ga osoba. Fipronil - crijevni kontaktni otrov.

Fipronil se odnosi na tvari s produljenim djelovanjem. Postupno se nakuplja u tijelu insekata i polako ih otrovi. Njegov učinak počinje se osjećati nakon 1-2 dana. Tijekom tog vremena kolonija je potpuno kontaminirana s dijelovima koji su dobili gel.Otrov traje gotovo 3 mjeseca, stoga je koloniju zajamčeno uništenje.

Gel «Brownie»

Prednosti lijeka uključuju nisku cijenu i učinkovitost. Za nedostatke - ona se širi i može ostaviti mjesta.

Jedan paket je dovoljan za obradu stana do 50 četvornih metara. m.

gel "Raptor"

"Raptor" sadrži pripravak u nervni otrov cipermetrin, lambda-cihalotrin. Ona paralizira i uništava insekte. Takvi otrovi djeluju brzo. U gela otrovi vozila nalaze u manjim koncentracijama nego u aerosola, posebno mrav je bio u mogućnosti da dođe u koloniji.

Efekt „Raptor” u roku od tjedan dana, a insekti u potpunosti nestati u roku od mjesec dana. Da bi se pojačao učinak gela koji je savjetovan da istovremeno koristi sprej.

gel „Raptor” sadrži pripravak u nervne otrova

Gel „Global”

Proizvod izrađen Njemačka „Global” ima sličan efekt. Aktivna tvar u njemu je klorpirifos. Učinak dolazi nakon tjedan dana. Ali u potpunosti, mravi nestaju puno kasnije. Pluses uključuju ugodan miris čokolade. "Global" po cijeni usporedivoj s sredstvima "Raptora".

Gel za "Global"

Ostale gelovi

"kotleta" može uništiti sve skokove i puzeći kukaca. "Sturm" ima u sastavu otrov s crijevnim kontaktom. Ovo je moćan lijek. Smrt insekata nakon primjene preparata gela "Veliki ratnik" počinje dan kasnije.

Bilo koji način konzistentnosti gela zahtijeva ponovnu obradu nakon mjesec dana.

Kako da biste dobili osloboditi od mravi u stanu (video)

U gela mogu se koristiti za uništiti koloniju kukaca, što je najvrednije kvaliteta ove vrste insekticida.