Як выглядаюць мурашы: фота галерэя

Чэрвень 2019

Відэа: When ideas have sex | Matt Ridley (Чэрвень 2019).

Anonim

mrav može nositi težinu do 100 puta veće od vlastitih mravi su se raspršili diljem svijeta. Insekti su vrlo zanimljivi, jer mogu prenijeti šifrirane podatke jedni drugima i postavljati tajne staze. Mrav je u stanju prevesti težinu 100 puta veću od vlastite. Istodobno, troši ogromnu količinu hrane i kreće se vrlo dugim razmakom.

Postojeće vrste

Mravi su jedan od najčešćih štetnika. Različite vrste mogu se razlikovati po boji i veličini.

 • Faraoni mravi. Domovina je afrički kontinent. Insekti žive u svim toplim sobama - školama, bolnicama i apartmanima. Boja - od žućkaste do crvene boje. Vrstu karakterizira prisutnost peteljke s 2 čvora, 12-segmentnih antena, odsutnost šiljaka na prsima.
 • Lopovi mravi. Najmanji insekti. Nalaze se blizu gnijezda velikih primjeraka. Boja - od žućkastog do smeđe. Veličina je do 1/20 inča. Imaju 10-člana antena i male oči.
 • Sod mravovi. Boja od crvenkastog do crnobijela. Duljina odrasle osobe doseže 1/8 inča. Vrstu se odlikuje glava s vertikalnim linijama, prisutnost par spina na stražnjem dijelu prsa.
 • Mršavih vrtnih mrava. Nalaze se uglavnom izvan prostora. Boja - svijetlo smeđa, dugo odrasla osoba može narasti do 1/10 inča. Ako pogledate profil, prsa radne vrste će biti neujednačena. Prvi segment antene nešto je veći od glave.

Postoje i druge vrste mrava koje ne samo da su redovi šume, već također štete poljoprivrednom zemljištu i opskrbi domaćim odredbama.

Osobitosti reprodukcije

Reprodukcija mrava je zanimljiva u tome što u nekim vrstama jajašaca položena ženama može biti podvrgnuta agresiji drugih stanovnika kolonije. Sve je u vezi s posebnim funkcioniranjem mravinjaka. Dakle, sve ženke mogu istovremeno postavljati jaja. Ali oni bi trebali zabilježiti činjenicu razmnožavanja enzima. Ako insekti to nisu učinili, svi njihovi potomci nadilaze tragična sudbina. Red je u koloniji za mrave nadasve.

Značajke hrane

Mravi hrane ovisno o vrsti. Faraoni mravi jedu hranu koja sadrži masti. Pri tome su stalno u potrazi za vodom. Kućni insekti konzumiraju masnu i protein hranu, kao i slatkiše. Zdrave su navikle jesti hranu za životinje, meso, kruh i insekte. Mravi divljeg nogu jesti nektar od kukaca koji parazitiziraju na zatvorenim biljkama, mrtvim i živim insekata.

Habitat

Mravi se mogu naći u kući, u vrtu, na zemljištu, u vrtu iu šumi. Neke vrste insekata žive u džungli. Nomadski mravi kreću se od mjesta do mjesta u cjelokupnim kolonijama.

Insekti ulaze u kuću kroz utore i pukotine. U stanu možete otkriti mravi čak i na tipkovnici za prijenosno računalo. U vrtu iu vrtu nalaze se u malim udubinama u tlu i u staklenicima.

Opasnost za čovjeka

Mravi, pored čisto estetskih neugodnosti, nose opasnost za čovjeka. Oni mogu nositi jaja bjelančevina i zaraznih bolesti.Tako Formica mrav može postati vlasnik lanceta nalik brkati. Obično su njezini majstori lisice, koze i majmuni. No, pojedinac se može zaraziti mravom.

Zanimljivosti

 • Pronađena mrav ne jede hranu, već ga stavlja u mravinjak. Kraljica distribuira hranu.
 • Insekti pažljivo štite svoje potomstvo, ali postoje vrste, "drakule", hranjene krvlju vlastitih ličinki.
 • Mravi hrane maimed bake, ali ubiti one pojedince koji prestati hraniti.
 • Insekti idu u red i nepogrešivo se kreću prema mravlju prema starom enzimu.
 • Mravi su najstariji tip insekata. Imaju više od 100 milijuna godina.
 • Na svijetu ima oko 8.800 vrsta mrava.
 • Postoji stroga hijerarhija u mraku. Najvažnije u njoj je kraljica, kontrolira cijeli gnijezdo.
 • Prema društvenom sustavu, mravi su najbliži ljudskim bićima na planeti.

Mravi su jedan od najzanimljivijih društvenih insekata na planeti. Njihov način života još nije u potpunosti proučen. Međutim, za ljude predstavljaju izravnu prijetnju, stoga ih trebate čuvati.