Як размнажаюцца прусакі: этапы працэсу

Ліпеня 2019

Відэа: как готовить-заваривать семена льна правильно, очистить кишечник, вылечить гастрит, запор, геморрой? (Ліпеня 2019).

Anonim

Mnogi vjeruju da domaći štetnici insekata proliferiraju vrlo brzo. I djelomično to je točno. Da biste saznali zanimljive značajke tog procesa, saznajte kako se žvakanje množe.

vrijeme puberteta

pubertet nastaje praktički odmah čim uzorak nimfe faze (koja odgovara larva) ide u odraslih korak, tj odraslog insekta. Obično se to događa kroz nekoliko redaka, čiji broj dosegne šest. Od tog trenutka ženka postaje sposobna oploditi i nositi jaja.

Parenje

Prije oplodnje žohara može dogovoriti jedinstveni udvaranje. I inicijator, u pravilu, je žena. U njenom tijelu postoje posebne žlijezde koje izlučuju tajnu, a njegov miris potiče privlačnost muškaraca. Ali i ženska osoba može pokazati prednosti različito, na primjer, širiti krila i potresti ih.

Proces reprodukcije

Uzgajanje žohari je gotovo isti kao i kod drugih vrsta insekata. Muški primijetio ženku i odgovoriti na njegove metode privlačenja, kroz genitalni ploča se nalazi između crkve na kraju trbuha, kreće sjemene tekućine u tijelo partnera. Tada ponovno počinje voditi uobičajeni način života, a žena se priprema za roditeljstvo.

Nakon oplodnje ženke polaže 8 - 9 i 30 - 40 jaja (točan iznos ovisit će o specifičnom obliku).Oni se kreću u ootheca - posebna kapsula, koja se nalazi na kraju trbuha, štiti buduće potomstvo i osigurati svoj puni razvoj. Kada se ličinke su spremni da se oplođena, ženka ootheca resetirati i početi rasplodnih nimfama, slične odraslim žohara, no razlikuju se od njih u hladu i veličine.

Kad dođe do reprodukcije

Nema žestokih sezona za žvakanje. Domaća vrsta, tj. Tzv. Prusaks može se reproducirati tijekom cijele godine. A samo povoljni uvjeti potrebni za to, uključujući prihvatljivu temperaturu (nije ispod 15 - 20 ° C), prisutnost uskim i tamne prostora, kao i vodu i hranu.

Brzina uzgoja Vjeruje se da se kućni žohari množe vrlo brzo. I to je nešto istina.

Činjenica je da u mojoj životnog žena može proizvesti nekoliko spojke, štoviše nakon prvog muškarca nije potrebna pomoć, jer drži muški sjemene tekućine u posebno određenim dijelovima tijela. u pravo vrijeme samo materijal prodire u jajnu stanicu, čime oplodnju. Ukupan broj spojki može doseći 10 (au nekim vrstama 50 - 60). To jest, za redovitu reprodukciju potomka ženki žohara, dovoljna je samo jedna gnojidba. A ako uzmete u obzir da se odjednom može odgoditi na 30 do 40 jaja, brzina se stvarno može smatrati prilično visoka.

Zanimljivosti

Na kraju nekoliko zanimljivosti o uzgoju žohara:

Razdoblje gestacije jaja može varirati i dosegnuti 60 - 90 dana (ponekad i „trudnoća” rasteže do šest mjeseci).To utječe na uvjete ženske navike: što su povoljniji, to će brže napredovati.

  1. Mužjaci nekih vrsta žohara mogu dogovoriti stvarne "bitke" za voljenu ženu: "ugristi" jedni druge, objavljivati ​​strašne glasne zvukove. A neki čak pokušavaju letjeti kako bi privukli pozornost potencijalnog partnera.
  2. Američki žohari i neke druge sorte za uzgoj ne trebaju partnere. Gnojidba jaja provodi se nehotice bez sudjelovanja muškarca, a to se naziva partenogeneza.
  3. Neke vrste žohara vode brigu o novorođenim larve i štite ih već neko vrijeme. Ovo je svojevrsni instinkt majke koji je rijedak među insektima.
  4. Bubnjevi su noćni, tijekom dana praktički ne napuštaju skloništa. I reprodukcija se također odvija na tamnim mjestima, prisustvo svjetla može ometati.
  5. Mužjaci i ženke se mogu razlikovati po izgledu. Dakle, mužjaci su manji u veličini, ali njihova krilca su razvijenija. A između cercija na kraju trbuha nalazi se genitalna ploča (gnijezda), s kojom se provodi oplodnja.
  6. Ooteca je vrsta jamstva za nastavak roda, jer vam omogućuje održavanje određene temperature jaja, kao i zaštitu od izloženosti vlagi i otrovnim tvarima.
  7. Domaće crvene žohariće se reproduciraju brže od, na primjer, američkih žohara. I to je povezano s nekim razlikama u životnom ciklusu: kod crvenih insekata pubertet se javlja ranije.
  8. Sada znaš sve kako se crvenokose i druge žohari množe.