Як выглядаюць адзежныя вошы і ў чым іх небяспека

Ліпеня 2019

Відэа: Данбас: Як выглядаюць варонкі ад мін | Донбасс: Как выглядят воронки от мин (Ліпеня 2019).

Anonim

Uski miš vrste ima neke razlike s onim vrste koje žive u kosi Kako se riješiti odjeće uši? Postoji nekoliko metoda za borbu protiv parazita. Prikazana vrsta insekata ima neke razlike s vrstama koje žive u kosi.

Opis parazita

Uši obučene vrste su opasni paraziti. U nekim slučajevima može tolerirati tako ozbiljnu bolest kao tifus.

Ime je dobio kukac jer živi na odjeći. U tom slučaju, štetočina je položena na hrpu i na naborima odjeće. Hrana insekata javlja se u vrijeme kada se mijenjaju od odjeće do kože. Onda se uši vraćaju.

Odjeljeni insekti su mlađa evolucijska vrsta od glave. To je zbog činjenice da je odjeća kao objekt za život, pojavila kasnije, a kosa na ljudskom tijelu bila je uvijek.

Uši imaju poseban usmeni uređaj u obliku igle. Ograđen je u mekoj cjevčici koja izlazi iz usta. U slini parazita, postoji poseban enzim koji sprječava koagulaciju krvi.

Uši vole nehigijenskim uvjetima i pamučne tkanine

Simptomi prisutnosti uši

Natelnye uši su deke, posteljina, madraci i šavova odjeće. Određivanje prisutnosti parazita je jednostavnije od parazita, budući da ima veliku veličinu. Duljina, odrasla osoba doseže 5 milimetara. Uši vole nehigijenske uvjete i pamučne tkanine.Potraga za insekata preporučuje se u naborima odjeće osobe. Rast gnjida stimulira toplinu ljudskog tijela.

U praksi, uši su često zbunjeni s bedbug. Glavni simptomi prisutnosti:

 • svrbež ili osjećaj da vas netko ugriza;
 • prisutnost gnjida i kitinskih pokrova u nabore odjeće.

Načini detekcije

Nije lako pronaći uši. Obično se skriva u naborima odjeće i šavova posteljine. Niti vrijedi potražiti na vilusovom tkivu. Jaja se mogu nalaziti na ljudskom tijelu (na topovskoj kosi).

Uši uši mogu se staviti na ljudsko tijelo (na topovskoj kosi)

Uši su vrlo plodne. Žena može postaviti do 300 jaja. U jednom trenutku uši mogu piti do 2 miligrama krvi. U potrazi za objektom za hranjenje, parazit može kretati brzinom od 30 milimetara po minuti.

Načini borbe

Ako djelujete ispravno, uši će nestati za jedan dan. Najlakši način za kontakt s posebnom uslugom. Ona nudi najsnažnije metode. Kao rezultat toga, uši se odlaze za nekoliko sati.

Kod kuće liječenje se provodi sljedećim metodama.

 • Temeljito operite, koristite poseban šampon ili vrhnje. Pričekajte neko vrijeme i isprati tvar.
 • Uklonite odjeću, stavite je u perilicu i dodajte lijek za uši. Ako to nije pri ruci, upotrijebite katranski sapun ili ocat. Zatim oprati odjeću na najvišoj mogućoj temperaturi. Idealna opcija - kemijsko čišćenje ili vrenje.
 • Ako vidite simptome parazita, promijenite odjeću na čistoću. Također, trebali biste pogledati ormare i prozračivati ​​zastarjele stvari na ulici.

Uši ne vole čistoću pa je poželjno mijenjati posteljinu posvuda.Nakon infekcije staru odjeću ne smije se nositi.

Razlozi za pojavu uši (video)

Liječenje ugriza je liječenje lezija kože s balsamima "Asterisk" ili otopinom alkohola. Ako postoje alergijske reakcije, potrebno je obaviti simptomatsko liječenje, uzimati anti-edem, analgetike i sredstva za glavobolju. Također, pacijentu treba dati antihistaminike.

Važno je znati da je liječenje posljedica ugriza parazita vrlo složeno. Stoga je poželjno poduzeti preventivne mjere:

 • pokušajte ne biti na mjestima velike gomile ljudi;
 • ne stupaju u vezu s neurednim ljudima;
 • koristiti samo odjeću i proizvode za osobnu higijenu;
 • ne provodite noć na sumnjivim mjestima;
 • ako imate djecu, naučite ih o pravilima higijene i sanitaciji.

Ako slijedite ova pravila, vjerojatno se neće pojaviti uši. Tada se potreba borbe eliminira pedikulozom.

Općenito, paraziti se prenose s bliskim kontaktom

Kako zaraza

Uši nisu aktivne, no to ih ne sprječava da se brzo šire među ljudima. Općenito, prijenos parazita dolazi s bliskim kontaktom. Drugi način za dobivanje kukca je korištenje tuđe odjeće. Infekcija se često javlja na sljedećim mjestima:

 • šatori, rovovi;
 • ustanove za djecu;
 • javni prijevoz;
 • u turističkim izletima;
 • dječji kampovi;
 • hoteli;
 • mjesta na kojima spavaše beskućnici;
 • izbjeglički logori;
 • javne kupelji.

Važno! Simptomi infekcije mogu se vidjeti čak i nakon posjeta otvorenom vodenom tijelu. Paraziti mogu živjeti u vodi 2 dana. U Bangladešu i Indiji obično se vide slučajevi infekcije s vodenih tijela.

Dakle, pojava simptoma odjeće insekata mogu se pojaviti nakon posjeta bilo kojem mjestu gdje se nalazi velika koncentracija ljudi. Ali najlakši način prijenosa parazita je putem odjeće.

uši su opasni i nositelji brojnih opasnih bolesti, kao što su tifus i rekurentnim

Nudimo također uče o načinima zaraze i kako se postupa stidne uši, pročitajte relevantne članak na našoj stranici.

Štetnost od parazita

Liječenje uši mora biti učinjeno odmah. Paraziti su opasni i nositelji brojnih opasnih bolesti, kao što tifusa i ciklične.

Insekt se hrani 3 puta dnevno. U tom slučaju osoba doživljava vrlo neugodne osjete. Ako paraziti su mnogi, domaćin će se osjećati svrbež, a ponekad je jednostavno nemoguće tolerirati.

Štetnik ne živi izravno na koži. on skriva često u naborima odjeće, a muškarac skače samo za kratko vrijeme kako bi dobili hranu.

Pored zaraznih bolesti, paraziti nepovoljno utječu na stanje ljudske kože. Često ljudi češljaju ugore. Kao rezultat toga, stvaraju se apscesi, apscesi i furuncles. To često dovodi do teških oblika kožnih bolesti, derme mogu postati gušće, pukotine, formirane pigmentirane točke.

Kako grizu uši (video)

Prisutnost uši na odjeću nije samo neugodan, ali i opasno. Ako smatrate neugodnim gostima, trebali biste odmah početi s liječenjem.