Як выглядаюць гніды вошай

Ліпеня 2019

Відэа: Как бороться с тлей (Ліпеня 2019).

Anonim

Gnjide - jaja s posebnim ljepljivim premazom Što izgledaju gnjide? Nakon što vrijeme idu na pozornicu larve?

Gnjide - jaja, koja imaju posebnu ljepljivu prevlaku, učinkovito suzdržavajući parazit na kosi. Na prvi pogled lako se zbunjuju s prhuti. Ako uzmemo u obzir jaja pod mikroskopom, možete vidjeti da je ovaj mali okrugli kapsule s posebnom prilogu na kosi na dnu. U gornjem dijelu nalazi se poseban poklopac. Nakon sazrijevanja, larva otvara poklopac i izlazi u svjetlost.

Ako paraziti su na kosi duže vrijeme, svakako krenuti na gnjide će i puno praznih školjki iz njih. Prepoznajte da ispred vas: žive nit ili njihove ljuske nisu lako; čini se da su živa jaja uši više nego što doista jesu. Suhe ličinke ušiju teško je otkloniti s dna kose, uglavnom su uklonjene zajedno s kosom.

Također možete naučiti kako se riješiti tetiva s katranskim sapunom.

Gnjide - mali okrugli kapsule s posebnom prilogu za kosu u dnu

Kako je razvoj gnjida

  • Ženski uši, dostizanje spolne zrelosti, muškarci počinju tražiti i polažu jaja.
  • Svaka žena prosječno iznosi 10 jaja dnevno. Parazit, kreće na kosu, polaže jaje da se prolazi kroz anus, podmazani s posebnom tvari.
  • Užba prekriva jaje s tajnom. Odozgo se formira poklopac. Nakon nekoliko minuta, ljepljiva tvar se stvrdne i pričvršćuje larve na kosu.

Grli se razvijaju ovisno o temperaturi okoliša. Optimalna opcija za njih je 32 stupnja. Na temperaturama ispod 22 ili više od 40 stupnjeva, potomstvo parazita se ne razvija. Larve propadaju na temperaturi iznad 45 stupnjeva.

Ako su uši na dulje vrijeme duge, gnijezda će nužno biti na glavi i puno praznih školjaka od njih nakon tjedan dana. U mnogim aspektima, razvojni ciklus određen je temperaturom zraka i vlagom.

  • Ripe ličinke se razvijaju tijekom dana, a zatim postaju nimfama prvog reda.
  • Nimfije uši prvog poretka razvijaju se 5 dana, nimfama drugog reda postaju odrasle nakon 8 dana.
  • Odrasli pojedinci mogu gotovo odmah ubrizgavati i piti krv. Nakon zasićenja, paraziti postaju sposobni za reprodukciju.
  • Drugi dan nakon što postane odrasla osoba, uši se počnu pariti. Polaganje jaja žene može već dan nakon oplodnje.
  • U mnogim aspektima, razvojni ciklus grla određen je temperaturom zraka i vlagom

Uši žive za manje od 46 dana, ali unatoč kratkom životu mogu odgoditi do 140 jaja.

Kako razlikovati žive i mrtve grliće

Kako razumjeti jesu li živa jaja ostala nakon izvršenog liječenja? Prije svega, trebali biste odmah odabrati učinkovit lijek za parazite u različitim fazama razvoja. Najbolja opcija - lijekovi koji se temelje na permetrinu i alkoholu.

Kako se riješiti gnjida (video)

Nakon obrade, mrtve larve ostaju na kosi. Da biste razumjeli da li su ličinke ušiju žive ili ne, trebali biste ih pritisnuti pomoću noktiju. Ako čujete karakterističnu škrinju, onda su budući paraziti preživjeli.Mrtve gnjide mogu se prepoznati po obliku: nisu konveksne, već ravne.