Як размнажаецца вош розных відаў

Ліпеня 2019

Відэа: что будет если не есть мясо? как избавиться от вздутия живота, кишечника? как вылечить дисбактериоз? (Ліпеня 2019).

Anonim

Reprodukcija uši uši je brza reprodukcija događa brzo. Cijeli životni ciklus je 16 dana. Ako su uvjeti za parazite povoljni, mogu preživjeti mjesec dana.

Značajke za različite vrste

U kratkom razdoblju života, uši prolaze kroz nekoliko faza. Reprodukcija u različitim vrstama parazita nastavlja se slično. Trajanje stupnjeva i karakteristika u odjelu, glavi ili stidnim ušima razlikuju se samo u najmanjim detaljima.

Uši - oblik koji je uobičajen kod ljudi. Pojedinac boje mesa je parazit koji je nastao iz ljudske civilizacije. Insekata je prilagođena da živi od odjeće i prehrane na koži osobe koja oblači kontaminiranim stvarima. Stidne uši su sasvim drugačija vrsta. U ciklusu života sličan je razvoju glave pojedinaca.

U kratkom životnim vijekom uši kroz nekoliko faza

Razlike su u područjima lokalizaciju parazita. Dakle, stidne uši se nalazi na glavi kod djece, a glava ne pomiče ni bradu.

Način na koji se glavni mišić reproducira ne utječe na borbu protiv njega. Kukci otrov šampon, a ako obrijao ćelavu glavu, paraziti u potpunosti nestati, kao što se ne može nositi jaja.

Faze razvoja ušiju

Uši - paraziti s nepotpunom transformacijom. Ovo ukazuje da je faza standardne larve odsutna. Parenje odraslog uzorka traje nekoliko dana, nakon posljednjeg molt. Nakon nekoliko sati, jaha već peku jaja.Budući da je izvor hrane, u kojem osoba djeluje, "pri ruci", paraziti ne gladuju, pa nema odgađanja u njihovom razvoju.

Uši ne mogu izgladnjeti. Parazit se hrani svakih nekoliko sati

Uši ne mogu izgladnjeti. Parazit se hrani svakih nekoliko sati. Ako ne dobije hranu za nekoliko sati, samo umire. Maksimalno vrijeme koje stomak uši može izdržati bez hrane je 600 minuta.

Insekti se brzo reproduciraju. Jaja su pričvršćena na kosu na različitoj udaljenosti od korijena. Jaje se drži na kosi posebnim ljepljivim poklopcem. Ovo je nit. Ako ga gledate golim okom, ona izgleda kao konvencionalna crtica bijele boje. Ako promatrate pod mikroskopom, nit izgleda kao torbica koja pokriva kosu.

Larva prve reda pojavljuje se brzo iz gnjida. Ono izgleda kao obični uši, ali ima male dimenzije i nerazvijeni reproduktivni sustav. Prikazane pojedinačne masti nakon prvog obroka i pretvorene u nimfe.

Reprodukcija stidnih uši (video)

Razvoj ušiju ide brzo i uključuje držanje tri reda. Sukladno tome, postoje 3 doba nimfama. To masira parazit zbog razloga da kititin ne može rasti s mekim tkivom insekata. Perićano, usta mijenja svoje "odijelo". Nakon 3 molta iz nimfe, dobiva se odrasli insekti. Može stajati oko 3 jaja. Za život jednog pojedinca proizvedeno je 140 jaja.

Možda će vas zanimati i članak u kojem govorimo o tome kako postupati s stvarima iz ušiju.

Brzina razvoja

Insekti se množe vrlo zanimljivo. Kada larva izlazi iz jajeta, ona gura čvorove. Ipak, napori su obično uzaludni, parazit ne može izaći sam.Larva ostaje aktivno disanje, tako da zrak ulazi u probavni sustav i prolazi kroz anus. Zrak koji se akumulira u donjem dijelu nita gura ga prema van. Ona je izabrana iz jaja i odmah dobiva na vlasište, gdje živi.

Iz gnijezda pojavljuje se larva prve narudžbe

za različite faze razvoja:

  • Nitus se razvija u roku od 7 dana.
  • Potrebno je 2 dana da se formira nimfa prve dobi.
  • Zatim se razvija 5 dana.
  • Nimf drugog doba razvija se 8 dana.

Odrasla osoba živi 30-42 dana. Maksimalni broj dana u kojima može živjeti je 46.

Parenje mužjaka i ženki obavlja se u prvim satima nakon što napuste nimfe. Glavni uši odgode oko 3 jaja dnevno, beba uši - do 10, stidnica - na 2.

Tijekom života parazit postavlja slijedeći broj jaja:

  • oblačić - do 300 komada;
  • glavu - do 140;
  • stidne - oko 50.

Jaja pričvršćena za kosu na različitim udaljenostima od korijena. Jaje se zadržava na kosi posebnim ljepljivim poklopcem

Optimalni uvjeti

Paraziti se razvijaju u ograničenim uvjetima temperature. Dakle, gnjide ne mogu rasti na temperaturi nižoj od 22 stupnja i iznad 45. Optimalna opcija za uši je temperatura od 30 stupnjeva.

Stopa reprodukcije ovisi o broju parazita na glavi. Što više njih, to brže proces odlazi. Glavni insekti su specifični za vrstu. Oni mogu proći samo od osobe do osobe ili od osobe do majmuna i obrnuto.

Postoji mišljenje da je reprodukcija različitih vrsta uši brža, gdje postoji veliki broj ljudi.Dakle, za vrijeme ratova i kada ljudi žive u barakama, problem je vrlo hitan.

Preporučujemo vam da saznate kakve šampone postoje od pedikuloze i kako ih pravilno koristiti.

Kako se riješiti ušiju (video)

Uši se brzo reproduciraju. Međutim, to ga ne sprječava da prođe kroz nekoliko faza razvoja. U svim vrstama parazita, faze su iste. Razlike su zabilježene samo u detalje. Na stopu rasta utječe količina parazita na glavi osobe, kao i temperatura okoline i prisutnost dlake na koži. Ako svi ovi sastojci zadovoljavaju insekte, ona počinje brzo proliferirati. Optimalna temperatura za uši je 30 stupnjeva. Ako uvjeti parazita ne odgovaraju, oni jednostavno propadaju.