Як выглядае матка ў хатніх мурашак і як пазбавіцца ад яе

Ліпеня 2019

Відэа: The Long Way Home / Heaven Is in the Sky / I Have Three Heads / Epitaph's Spoon River Anthology (Ліпеня 2019).

Anonim

Domaći crveni mravi žive u kolonijama, koje se sastoje od više od milijun primjeraka. Na čelu svake od tih kolonija treba kraljica, i njegova glavna djelatnost je jaje-polaganje - rađanje. Radnici snažno mravi brinu o svojim štićenicima, pravovremeno vađenje hrane i pića s kraljicom ličinki. Da biste to učinili, oni često putuju dug put i pronaći izvor napajanja, označen put ostalim članovima obitelji.

Insekti uvijek vrti oko maternice, jer je integritet i rast kolonija vrsta izravno ovisnih o njegovoj dostupnosti. Ona je najvažnija veza u gnijezdu kućnih mrava.

NAŠI ČITANJI RECOMMEND! U borbi protiv mrava, našim čitateljima savjetuje Pest-Reject repeller. Elektromagnetska i ultrazvučna tehnologija s 100% učinkovitom obradom mrava, žohara, kukaca i drugih insekata. Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Pročitajte više ovdje …

U ovom članku ćete naći mnoge korisne savjete o tome kako da biste dobili osloboditi od nametljivih posjetitelja, što oni izgledaju, koliko će trebati vremena i morate znati kako bi uništiti štetočine zauvijek.

Kako uništiti maternicu mrava u kući, prva stvar za učiniti je da ide u potragu za mrava gnijezda. Neće biti tako jednostavno i brzo to učiniti, ali to je stvarno. Važno je pratiti kretanje malih crvenih štetnika, jer oni su u mogućnosti da žive u većini nepredvidljivim mjestima.Prije otvaranja mamurluka, bolje je staviti jedan od visoko-brzih insekticidnih lijekova (aerosola) i odmah rukovati svim puzavim pojedincima u panici.

Najučinkovitije aerosolni pripravci za borbu protiv domaćih crvenih mrava su:

 • Raptor;
 • Zapovjednik borbene komande;
 • Raid;
 • Dobijte.

Ako postoji dobar pristup kući murashin, može se sipati terpentinom, denaturiranom vodom, kipućom vodom, u nekim slučajevima dovoljno je da se usisava. Sve će to pomoći da se riješite gnijezda.

Također, razne gelove, prašine, otrovne mamce, ultrazvučni repeleri i još više brzo će se riješiti napada.

Gelovi uključuju takve pripravke:

 • Anteater;
 • Globol;
 • Raptor;
 • Brownie;
 • Fas;
 • Assault;
 • Dohloks.

Kako bi se spriječili ova sredstva, preporučljivo je liječiti mjesta penetracije crvenih štetnika dvaput godišnje.

Mogu li se domaći mravi bez uterusa reproducirati?

Insekti bez njihove kraljice ne mogu jedinstveno umnožiti. To je kraljica mrava, koja postavlja nova jaja i daje život mlađoj generaciji. Tijekom života, radni pojedinci pažljivo se brinu i zaštićuju, ali u slučaju smrti, kolonija je odmah pronađena vrijedna zamjena. Osim toga, obitelj uvijek ima snažne, mlade ženke u rezervi, spremne za nastavak "jaje transportera". Stoga je mravinjak bez maternice dugo ostao.

Za trajno uklanjanje štetnika potrebno je sveobuhvatan pristup problemu: korištenje zamki, sprejeva i otrovnih mamaca. Tako će čak i oni pojedinci koji bi mogli pobjeći u vrijeme aerosolnog raspršivanja propasti jedući otrovni gel.