Як выглядаюць казуркі-шкоднікі: фотагалерэя

Ліпеня 2019

Відэа: Данбас: Як выглядаюць варонкі ад мін | Донбасс: Как выглядят воронки от мин (Ліпеня 2019).

Anonim

Postoji veliki broj različitih vrsta insekata koje utječu na ljudski život postoji mnogo različitih vrsta insekata koje utječu na ljudski život. Muhe i, komarce i cvrčci, stonoge i pauci, Colorado krumpirova zlatica i kriket - to je nepotpun popis štetnika koji predstavljaju opasnost za ljude. Neki kukci nose infekcije, drugi uzrokuju oštećenje usjeva, drugi šteti zdravlju kućnih ljubimaca.

Postojeće vrste

 • Muhe. Crne muhe žive u sjevernim šumama, koje predstavljaju opasnost za ljude, jer njihov ugriz je smrtonosan. U Africi postoji mnoštvo "tsetse", koji nosi opasne mikrobe spavanja. U Australiji živi mlinac koji jede druge vrste insekata. Najpopularnija vrsta je domaća muha, pronađena je posvuda.
 • Komarci. Ukupno ima oko 2, 5 tisuće vrsta komaraca. I nisu svi hranjeni krvlju. Boje insekata također se razlikuju. Najljepši komarac je Sabetes. On pripada obitelji "True komarci". Kukac ima boju smaragdno-plave boje, a na nogama su mekane četke. U Rusiji postoji 120 vrsta komaraca. U ovom slučaju, razne Anopheles uglavnom se distribuiraju.
 • Moss. Postoji oko 1, 5 tisuća vrsta sredstava na svijetu. Oni su posvuda osim Antarktike. Neke vrste su opasne za ljude, druge za biljke. Često vidimo bjelog lišća ili stakleniku.Oštećuje vrtne plantaže. Za čovjeka najbeznija je babica najneugodnija. Njezin ugriz može izazvati impresivnu veličinu svrbež tumora.

 • Centipedes - štetnici, čije ime prevodi kao "sto stopa". U ovom slučaju, zapravo, noge insekata mnogo su manja. Tijelo štetočina podijeljeno je na nekoliko segmenata, od kojih svaki ima svoje parove nogu. Obično stonoga ima 15 do 23 segmenata, noge od 30 do 46.
 • Spiders pripadaju odvojenosti artropoda. Trenutačno se raspoređuju oko 42 tisuće njihovih vrsta. Insekti su sveprisutni. Uglavnom se hrane za male životinje ili druge insekte. Međutim, postoji i vrsta pauka, poput konja. On jede zelene dijelove akacija.
 • Kriketi - zajedno s skakavcima, skakavcima, štapovima i žoharima pripadaju ekipi "Straightwing". Poznati širom svijeta zbog njihovog cvršavanja. Već postoje oko 300 milijuna godina. Razlikuju se u nepotpunoj metamorfozi - jaja, larva, nimfa i imago.

 • Apovi su kukci koji pripadaju obitelji polusvijeta. Postoji oko 4 tisuće vrsta, od kojih najveći dio živi u Europi. Hrana insekata je zbog biljnih sokova. Opasnost od štetnika leži u sposobnosti toleriranja biljnih bolesti.
 • Zlatni pogled pripadaju obitelji net-krilati. Većina insekata ima svijetlo zelenu ili smeđu boju. Aktivno u sumrak. Oni se hrane peludom ili nektarom.
 • Drosophila - voćne muhe koje hrane ostatke ili soka biljaka. Odnose se na redoslijed Diptera. Uglavnom žive u stanovima ljudi.

 • Colorado beetle pripada obitelji lišća žohara.Kukac se hrani na listovima Solanaceae: patlidžan, rajčica, krumpir. Dakle, donosi nepopravljivu štetu usjevima.
 • Medvedka je orthopteran insekt s tijelom od 5 cm i modificiranim forelimbs prilagođenim kopanju. Kukci se grize korijenje biljaka, ali postoji jedna prednost - pronalaženje rovci u tlo poboljšava aeraciju tla.
 • Prigušnica je obitelj kornjaša s izduženim tijelom i mekim kutikulama. Uglavnom, osobe s hladnom klimom. Jedite softballs jaja i ličinke malih insekata.

Osobitosti reprodukcije

Svi dipterozni insekti reproduciraju približno jednako - oni leže jaja. Spolne žlijezde muha se nalaze u abdomenu. U polaganju muha može se naći i do jedne i pol tisuće jaja. Gnojiva jaja postupno se pretvaraju u larve, koja tada postaju pupa, i nakon i odrasle osobe.

Komarci mogu odgoditi do 280 jaja. U ovom slučaju, polaganje jaja javlja se svaka 3 dana. Odrasla osoba se javlja iz jaja unutar tjedan dana. Ciklus razvoja insekata izravno ovisi o tome koliko komaraca prima krv.

Štenci se zavijaju u tlu. Generacija larve traje 3 godine. Ličinke medvjeda također se razvijaju dugo. Colorado beetle postavlja jaja izravno na listove biljaka.

Značajke snaga

jedu muhe, komarci i komarce uglavnom na ljudske krvi ili kralježnjaka. Ali postoje vrste koje vole konzumirati biljke. Bites of Diptera insekti su vrlo bolni ljudi. Mnogi pojedinci pate od zaraznih bolesti.

Habitat

Komore se često mogu naći u blizini vodenih tijela.Moss su stanovnici taige, ali mogu živjeti iu drugim uvjetima. Komarci su široko rasprostranjeni u Kavkazu i središnjoj Aziji. Muhe vole da se smjeste u blizini ljudskog stana. Muhe žive u blizini stoke, poput gadflija. Vukovi žive u tlu, cvrčci u travi, pauci posvuda.

Opasnost za ljude

 • Muhe nisu same opasne, već mogu tolerirati prilično teške zarazne bolesti. Ugriz uglavnom leti i nestaje i samo bliži padu.
 • Stalkers ugristi i ljude i životinje. Pojavljuju se sredinom ljeta. Zanimljivo je da ritmični zvukovi privlače insekti.
 • Komarci manje znoje, ali mogu podnijeti različite bolesti, uključujući malariju.
 • Moss, usprkos njihovoj maloj veličini, vrlo je bolno ugriza. Iz njega se pojavljuju veliki blisteri, koji se svrbe tijekom 3 dana. Colorado kukci i medvjedi nanose znatnu štetu na usjevima raznih poljoprivrednih usjeva.

Zanimljivosti

 • Veliki komarci s malo tijelo pokriveno gustim dlačicama, zove tolstonozhkami ožujku ili muha. Prezime su imali jer su početkom proljeća počeli skupljati i kružiti u zraku.
 • Oko poveznica je tako nazvana zbog kratkovidnosti. Na velikim udaljenostima, on je u mogućnosti uzeti pokretni automobil za konja i dugo nastaviti objekt.
 • Voćna mušica pravi je trag za genetičarima. U svojim je genima zabilježio sve upute za razvoj bilo koje životinje i biljke.
 • Muhe vole gnoj, jer to je izvrsna hrana za larve insekata.
 • Najopasniji kukci na Zemlji su komarci.

Opustošeni insekti i drugi štetnici predstavljaju stvarnu prijetnju ljudima. Brojni su, često prikupljeni rojevima i nose različite teške infekcije.Ulja mnogih muha su vrlo bolna. Mnoge vrste insekata štetne su za usjeve.