Як хутка размнажаюцца прусакі

Ліпеня 2019

Відэа: как вылечить гастрит эрозивный быстро в домашних условиях натуральными препаратами! (Ліпеня 2019).

Anonim

Ženski žohar na ootheca

Najčešći ljudska susjedi su dvije vrste žohara: crna (podrum) i crvena žohara. Reprodukcija žohara obje vrste događa se na isti način, osim u nekim nijansama. Važno je samo da su žohari prve i druge vrste vrlo brzo. Proučavanje procesa reprodukcije parazita pomoći će da se zaustavi njihovo brzo širenje oko kuće.

Opis procesa reprodukcije

Kada su došli u završnu fazu razvoja, domaći žohari su sposobni za reprodukciju. Postupak započinje pronalaženjem partnera za uparivanje. Da bi pronašli i privukli prikladan partner, ženke daju posebnu mirisnu tajnu. To je bilo moguće zahvaljujući žlijezdama koje se nalaze u stražnjem dijelu tijela. Osim toga, također mogu koristiti svoje krilo privući muškarca, lagano ih mašući.

NAŠI ČITANJI RECOMMEND! U borbi protiv žohara, naši čitatelji savjetuju otpornik Pest-Reject. Elektromagnetska i ultrazvučna tehnologija s 100% učinkovite kopče s žoharima, kukcima i drugim insekata. Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Pročitajte više ovdje …

Nakon što je partnera pronađena, žena i muškarac počinju se družiti. Gnojidba žene se javlja uz pomoć genitalne ploče, koja se nalazi na samom kraju tijela.Nakon završetka uparivanja, partneri sudjeluju: muškarac i dalje aktivno, a žena se priprema za roditeljstvo.

Ženski žohar s ointec

Nakon nekog vremena ženke leže jaja. U jednom uobičajenom položaju, može postojati 20 do 60 ličinki. Za nošenje malih insekata, ženka ima poseban odjeljak u obliku kožne torbe - okej. Pohranit će embrije sve dok im ne treba zaštita. Važno je napomenuti da se ova vrećica u obliku čahure u obliku kapsule dulje vrijeme nosi sa sobom - dok se embriji ne formiraju dovoljno. Jasno je vidljivo golim okom, jer se većina proteže izvan abdomena žene. Čim su djeca rasla i ojačala, ženka odlaže okeanu na tamno, osamljeno mjesto i lišće, dajući im embrijima.

Činjenica! Američki i neke vrste tropskih žohara ne moraju nužno tražiti partnera, jer ih je reprodukcija - aseksualno. Takvom metodom reprodukcije - partenogenezom - prisustvo mužjaka nije potrebno.

Značajke reprodukcije žohara

  • Veličina ointegs

    Proces reprodukcije i sazrijevanja zahtijeva posebne uvjete: toplinu, tamu, prisutnost hrane i vode. Za uspješnu reprodukciju domaćih žohara uvijek je potrebna plus temperatura, a negativni paraziti umiru. Tama nije ništa manje važno, jer kukci više vole izvršiti bilo kakve akcije samo u mraku. Nedostatak prehrane može obustaviti procese reprodukcije potomaka.

  • Bubnjevi se reproduciraju tijekom cijele godine. Koliko je doba godine izvan prozora, insekti apsolutno nisu važni. Oni su spremni reproducirati potomstvo u bilo koje vrijeme, što je najvažnije - dostupnost odgovarajućih uvjeta.
  • Za višestruku reprodukciju žene, dovoljno joj je da se udaju za muškarca. Nakon toga sjeme se skuplja u posebno određenim područjima unutar ženskog tijela, te u pravom trenutku dostavlja se jaje da ga oploditi. Drugim riječima, jedan parenje je dovoljno za ženu da bi donio plod tijekom života.
  • Larve žohara izašao iz ootheca

    graviditeta žena može trajati u periodu od 2 mjeseca do šest mjeseci. Trajanje trudnoće ovisi o tome kako dobro vanjski uvjeti su prikladni za reprodukciju.

  • Važno je napomenuti da se populacija crvenih žohara značajno povećava od crnih žohara. To je zbog razlike u životnom ciklusu insekata - žohari Red postaju spolno zreli u oko 4 mjeseca (ovisno o životnim uvjetima), dok je crni žohari mogu uzeti 2 do 4 godine. Upravo zbog toga, kao i činjenica da su crveni žohari rado jedu jaja crne - žohara može se naći češće nego crne žohara.