Як хутка вывесці ў ката блох?

Ліпеня 2019

Відэа: Авианосцы в World of Warships. Дневники разработчиков № 3 (Ліпеня 2019).

Anonim

Buhe imaju mačića ili mačka - problem s kojima se suočavaju, možda, svaki vlasnik, pogotovo ako je ljubimac je u kontaktu s drugim životinjama ili redovito ide van. A sigurno mnogi ljubimac vlasnici žele saznati kako dobiti buhe od mačke ne samo da biste dobili osloboditi od štetnika, ali i zadržati ljubimac zdravlje. I sasvim je moguće, ako koristite sigurno i učinkovito sredstvo.

Kako razumjeti što mačka ima buhe?

Za otkrivanje buha iz mačke ili mačića prilično je jednostavno, dovoljno je samo pažljivo promatrati ponašanje životinje i pažljivo ispitati kaput.

Sljedeći simptomi trebaju biti oprezni:

 • Anksioznost. Bites parazita daju životinji snažnu nelagodu, tako da će se sigurno ponašati nemirno ili uzbuđeno. Također, postoje slučajevi agresije, uključujući u odnosu na vlasnike (čak i ako je ljubimac oduvijek bio mirno).
 • Stalno grebanje mačke ili mačića. I svrbež će biti na različitim mjestima, jer se buhe aktivno kreću na površini tijela i brzo razvijaju nove teritorije.
 • Pažljivo pregledajte kućnog ljubimca kako biste sami pregledali parazite. Vrlo su mali, imaju obodni trbuh, kao i tri para šapa (stražnji su dulji i moćniji, njihovi insekti se koriste za skakanje). Da biste vidjeli parazite, dobro češljajte kosu i podlogu, koristite češalj s čestim zubima.
 • Ako navedete simptome infekcije mačke ili mačića buhama, valja istaknuti da se tragovi ugriza mogu naći na koži. Izgledaju poput crvenih mrlja. A ako ih ljubimac aktivno češlja, onda može dovesti do pojave abrazije ili rana. Primijetiti takve manifestacije, širiti kosu dobro, to će omogućiti da dođete do kože i procijeniti njegovo stanje.

Kako se boriti?

Što trebam učiniti ako mačka ili mačić mahaju? Počnite s njihovim povlačenjem, a odmah, kako manje ljudi stanu na površini tijela, lakše će ih uništiti. Također, to će izbjeći brzu proliferaciju štetnika (oni mogu postaviti nekoliko jaja dnevno).

Da bi bila učinkovita i sigurna za kućne ljubimce, trebali biste koristiti samo dokazane, učinkovite i visoko kvalitetne alate. Djelovanje gotovo svih antiparazitskih lijekova temelji se na svojstvima insekticida, ali neke su vrlo otrovne, što može biti opasno za njegu ili trudnu mačku ili mačića.

Sva sredstva protiv buha mogu se uvjetno podijeliti u nekoliko grupa, a svaka od njih treba razmotriti odvojeno i detaljno.

Sprays

Sprejovi su najprikladniji i učinkovitiji oblik. Koncentracija aktivnih komponenti je prilično visoka, tako da se brzo možete riješiti buha. No, ova prednost je zbog glavnih nedostataka - značajne toksičnosti. A ako uzmete u obzir da se raspršivač raspršuje na cijelu površinu tijela, prvo, tvari će aktivno prodrijeti u kožu, što može dovesti do alergije ili. Drugo, čestice tijekom primjene mogu doći do sluznice, respiratornog trakta ili probavnog trakta.I treće, nakon rukovanja ljubimac zasigurno će početi lizati svoje usne, što može izazvati trovanje, a to je osobito opasno za mačiće ili trudnice.

Što trebam učiniti kako bi osigurali učinkovito i sigurno rukovanje kućnim ljubimcima? Prije svega, nemojte dopustiti da sastav ulazi u oči i usta. Osim toga, nekoliko sati, ne dopustite da se ljubimac opere, to jest, lizati kaput. Akcija traje nekoliko tjedana.

Najčešći i popularni lijekovi u obliku sprejeva: "Buha & Tick", "Barovi", "Deliks", "Front Line", "Hartz", "Bolfo" i "rusa".

Šamponi

Šamponi sigurnije za životinje, uključujući i medicinske sestre ili trudne mačke, kao i za mačića. Koncentracija insekticida je manji, a nakon obrade smjese potpuno ispere od vune, koja bi se spriječilo slučajno pripremu slizyvanie.

Najučinkovitije šamponi: "demo-Lux", "B šampon", "Buha & Tick Mačka šampon", "Deliks", "Rolf klub", "odvjetnik" i "Advantix".

Kapi

Kapi protiv buha su najučinkovitije, ali su najotrovnija, tako da taj oblik nije baš pogodan za mačića ili mačka trudna, ali to će nam pomoći da sve parazite brzo. Fluid (obično je u pipetu ili mali flakonchike) primjenuje na grebenu i učinkovit je za nekoliko tjedana.

Najpopularniji Kapi buha. - To „Hartz”, „Bayer odvjetnik,” Front Line „” Beaphar „

Tablete i injekcije

Takvi lijekovi se propisuju u rijetkim slučajevima, ako su buhe toliko i druga sredstva nedjelotvornim. Oni mogu biti opasni, posebno za mlade ili oslabljenih kućne ljubimce.

Ogrlice

Ovratnik ne ubijaju buhe, ali samo ih panika i nositi ih dugo traje, što može izazvati alergijsku reakciju.Najpopularniji uređaj ovog tipa: „Kiltiks”, „Bolfo”, „Hartz”, „Diaz” i neki drugi.

Važni pravila i savjeta

Neke od preporuka i važnih pravila:

 1. Prije nego liječiti vašeg ljubimca, trebali provesti alergijsku test, koji će vam pomoći procijeniti reakciju kože na komponente agenta. Mala količina pripravka nanosi se na područje kože i pričekajte dan. Ako je sve u redu, onda započnite punopravnu prijavu.
 2. Prije obrade kućnog ljubimca prije postupka pažljivo proučite način uporabe proizvoda i slijedite sve upute.
 3. Uočite dobna ograničenja lijeka, navedeni su u uputama. Nisu svi alati pogodni za mačiće.
 4. Saznajte kontraindikacije lijeka, jer to ne može biti prikladno ukloniti buhe iz trudnice i dojilje mačkama, kao i kućne ljubimce koji pate od neke bolesti.
 5. Preporučljivo je konzultirati veterinar prije početka liječenja kako bi pronašli najprikladniji lijek i izbjegli neželjene posljedice.
 6. Što znači da ne bi koristili, steći svoju vrijednost samo u veterinarskim ljekarnama ili specijaliziranim trgovinama za kućne ljubimce, samo u ovom slučaju, ne možete sumnjati u kvalitetu lijeka.
 7. Kako bi se postigao trajan učinak, preporuča se izvršiti dva ili tri tretmana u razmacima od jednog do dva tjedna.
 8. Ne zaboravi kompletan prevencija: Redovito provjeravajte i kupati svog ljubimca, ne dopuštaju kontakt sa zalutalim životinjama.

Sada znate što učiniti kad primijetite simptome zaraze buha u vašem ljubimcu. Pokušajte odabrati pravi lijek i ispravno postupati sa životinjom.