Як выглядаюць кляшчы: фотагалерэя

Ліпеня 2019

Відэа: Week 8, continued (Ліпеня 2019).

Anonim

Svake godine znanstvenici otkrivaju sve više vrsta grinja. Krpelji pripadaju grupi Acarina, klase Arachnida. Ukupno postoji oko 40 tisuća vrsta parazita, mnoge skupine nisu potpuno proučavane. Svake godine znanstvenici otkrivaju sve više vrsta krpelja.

Velike sorte

Nekoliko glavnih vrsta novčića ističe se.

Iksodovye - najveći predstavnici. Duljina tijela doseže 2, 5 centimetara. Ženke su plodne. Oni su u stanju odgoditi do 17 tisuća jaja. Grupa uključuje agrass i ixodid novčiće. Agrarni insekti imaju mekanu integraciju. Iksodovye - držači čvrstih štitova.

Kliješta za oklop - insekti tla. Oni se hrane biljnim ostacima.

Amber grinje su mali paraziti s cherolerae koji gnuwing. Žive u tlu i poljoprivrednim proizvodima.

Crvene stanice. Larve su paraziti, odrasli kukci su grabežljivci. Predstavljena vrsta često utječe na sisavce, gmazove i ptice.

Osobitosti reprodukcije

Redovitost reprodukcije grinja izravno ovisi o vanjskim uvjetima. Mužjak može oploditi nekoliko žena, a onda umre. Gnojidba krpelja ide dok ne počne sisati krv od životinja i ljudi, ali nakon gnojidbe paraziti počinju aktivno hraniti krv. Proces traje 7 dana.

Žena može postaviti nekoliko tisuća jaja. Larve traže vlastiti gospodar, a zatim, apsorbirajući krv, pada na zemlju. Tamo se moli i pretvori u nimfama. Onda opet moraju sisati životinju da postanu odrasle osobe.

Načela prehrane

U pravilu, krpelji se hrane krvlju malih životinja - miševa, štapića, volova. Neke vrste parazita vole jesti ostatke biljaka.

Od 48.000 krpelja, mali je broj parazita. Mnogi insekti preferiraju krv na propadajućim biljkama ili životinjskim ostacima. Brojni krpelji su grabežljivci.

Habitat

Krpelji vole vlagu, pa se često pojavljuju u vlažnim šumama s umjerenom sjenom. Možete se susresti s insekata na dnu luda, u vrbama, na obalama potoka.

U brojnim slučajevima paraziti se koncentriraju na staze, šumske staze. Na ovom mjestu privlači miris životinja. Ponekad insekti skočiti na ljude s breze, vrbe, topole, hrastove i maple.

Opasnost za ljude

Glavna opasnost od krpelja za osobu je bolest koju nose. Govorimo o takvim tegobama, kao što su:

  • encefalitis koji uzrokuje krpelj;
  • ku-groznica;
  • tifus;
  • erilikoza;
  • Tularemija i drugi.
  • Prikazane bolesti su vrlo opasne. U nekim slučajevima, grinje mogu uzrokovati oštećenja poljoprivrednih kamiona i poljoprivrede.

Zanimljivosti

  • Krpelji imaju slučajeve omovampirizma. Istodobno, gladni pojedinac hrani krv dobrog hranitelja.
  • Veličina najmanjeg kruga je samo 0. 08 milimetara.
  • Žena je sposobna odgoditi od 1.000 do 3.000 jaja. Nakon sedam tjedana ličinke se popne do stabljike biljke i ostanu tamo dok se domaćin ne pronađe. Onda skočiti na nju i sisati krv za 4 dana. Nadalje, larva napušta domaćina, mamurne i pretvara se u nimfe. Nymph također traži vlasnika, ona se hrani krvlju 6 dana. Onda je nimfa pada na zemlju i postaje imago.
  • Ženka ixodal parazita jede puno više od muškog.Veličina punog parazita mnogo je impresivnija od one gladne. Punina žena je 150 puta veća od one gladne.

Krpelji žive pored nas i lako ih pokupimo. Ali, svi insekti nisu opasni kao što se na prvi pogled čini. U svakom slučaju, nije parazit grize u kožu odmah, a ako se provesti redovito i temeljit pregled tijela, problem se može izbjeći. Omiljena mjesta za ugode parazita su nježna koža na području pazuha, prepona i vrata. Predstavljena mjesta treba posvetiti veću pažnju prilikom ispitivanja prisutnosti parazita.