Як ўжываць борную кіслату ад прусакоў (рецепты)

Ліпеня 2019

Відэа: Как применять тепловой ковер после лечения рака? (Ліпеня 2019).

Anonim

Moderni insekticidi protiv žohara postupno zamjenjujući borne kiseline, jer su brži i ne zahtijevaju prethodno pripremu. No, mnogi od njih može imati negativan utjecaj na ljude ili imaju oštar neugodan miris, pa nije pogodan za koji pate od alergija i vlasnike kućnih ljubimaca. Takvim se ljudima preporučuje višenamjenski način da se riješe žohara borovom kiselinom.

Borna kiselina protiv žohara ima dvije neosporne plus:

Izbor naših čitatelja! U borbi protiv žohara, naši čitatelji savjetuju otpornik Pest-Reject. Elektromagnetska i ultrazvučna tehnologija s 100% učinkovite kopče s žoharima, kukcima i drugim insekata. Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Pročitajte više ovdje …

  1. 1Kut je siguran za ljude, ali smrtonosan za žohare.
  2. 2 Nemogućnost prilagođavanja žohara na učinke agensa. Dobivanje tijela ili udova insekata, proizvod uzrokuje svrbež i dehidraciju koja dovodi do smrti.

borne kiseline žohara ima još jednu prednost u odnosu na insekticida - to je javno dostupan. Možete ga pronaći u bilo kojoj ljekarni, se prodaje u papirnatim vrećicama od 10 g, 5-10 rubalja po 1 vrećicu.

Upotreba borne kiseline

Glavni uvjet za učinkovito kontroli žohara borne kiseline završeno izolacija izvora vode (osim varijante tekuće otopine koja će biti opisan u nastavku).Soba treba temeljito očistiti: bacati smeće, oprati podove, izolirati sve izvore hrane kako bi lišili Prusake druge hrane, osim baits.

Poznato je nekoliko primjena:

    širenje praška u staništima i sve moguće načine premještanja žohara. Kukci su zaprljani u prahu i otići će do njihovih koncentracijskih mjesta, gdje će biti uklonjeni iz sredstava koja se drže šape. Tako će kiselina pasti u usta.
  • Kuglice za kuhanje, recept: Uzmite 2-3 jaja i biljno ulje. Jaja treba biti teško kuhana i uzeti žumanjke. Posljednji je pritisnut viljuškom, nakon čega se dodaje prašak u omjeru 35-40 g za jedan žumanjak i malo ulja. Iz rezultirajućeg pireg krumpira izrađuju se male kuglice promjera 5-8 mm. Mamci se raširuju na komadiće papira na mjestima zagušenja žohara. Također možete pomiješati prašak sa sirovih žumanjaka i širiti kapljice kaše na isti način kao i lopte. Recept lopte dokazano je kao najučinkovitiji način da se riješite žohara s bornom kiselinom.
  • Smjesa borne kiseline u prahu s šećerom. Recept: šećer pomiješan s prahom u omjeru od 3: 1. Rezultirajuća smjesa se sruši u gniježđenju i kretanju insekata.
  • Tekuća otopina. 200 ml tople vode uzima 20-25 g kiseline i žličicu šećera, sve se miješa sve dok se sastojci potpuno ne otopi. Ulijte otopinu u tanjure i stavite u staništa žohara. Rezultat će se osjetiti sljedećeg dana.
  • Posebno možete ostaviti izvore vode, obrađujući ih u prahu sve pristupe. A ako je to izvor otopine borne kiseline, dvostruki efekt je moguć.
  • Luk ima jak miris koji savršeno privlači žohare.Ako ga rezati na komade i stavi ga u zdjelu, nakon nekog vremena, mnogi žohari će već puzati duž njega. Kiselinu možete tretirati s posudom ili je posipati lukom.

Većina žohara će umrijeti, a ostatak će biti poslani iz stana, gdje su malo privatizirani, svojim susjedima. Treba upozoriti susjeda o mogućem pojavljivanju insekata i boriti se zajedno. Poznati slučajevi borbe, kada su Prusaks potpuno nestali nekoliko dana nakon primjene borne kiseline, ostavljajući čak i leševe.

Naravno, nemojte zaboraviti na prevenciju. Da bi se izbjegla ponovljena invazija štetnika, s vremena na vrijeme potrebno je zamijeniti suhe kuglice svježim. Za bolji učinak, borna kiselina se može koristiti zajedno s drugim sredstvima, na primjer, s kredom. Primjena linije u blizini lajsne u uglovima zidova i stropa u tragovima otvori osiguravaju pouzdan „granice”, sjecište što bi bilo pogubno i za žohara.