Як выбраць і прымяняць гель ад прусакоў

Ліпеня 2019

Відэа: МАНИКЮР 2017: основные тренды и технологии (Ліпеня 2019).

Anonim

Gelovi žohara - oblik insekticida je žele kao tvar namijenjena za kontrolu insekata. Gel od žohara zgodan za korištenje jer je dostupan u špricu ili cijevi s praktičnom žlijeb koji vam omogućuje da usmjerite i primijeniti ga u malim količinama, čak i na teško dostupnim mjestima. Gel protiv žohara često je manje toksičan od tekućine, što ni na koji način ne utječe na njegovu učinkovitost.

U radu s gelom od žohara, bez obzira na niske toksičnosti, potrebno je slijediti pravila sigurnosti i koristiti osobnu zaštitnu opremu (gumene rukavice, maske za prašinu ili gaze).

NAŠI ČITANJI RECOMMEND! U borbi protiv žohara, naši čitatelji savjetuju otpornik Pest-Reject. Elektromagnetska i ultrazvučna tehnologija s 100% učinkovite kopče s žoharima, kukcima i drugim insekata. Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Pročitajte više ovdje …

Princip rada žohara gelovi

Glavne komponente uključene u formulaciji je insekticid - crijevni otrov ili kontakt akcija. Njezina količina u ukupnoj masi lijeka nije veća od 2%. Da bi privukle insekte otrovu, dodaje se privlačnost hrane koja privlači insekte.Gotovo su svi gelovi proizvedeni na osnovi masti, zbog čega se oni ne osuše i zadržavaju svoj učinak dugo vremena.

Dodatni sastojci mogu biti uključeni, na primjer, neki proizvođači dodaju gorke tvari. Dakle, tvrtke koje proizvode gelu od žohara, štite životinje i malu djecu od jedenja otrovnih tvari.

Načelo djelovanja je kako slijedi: žohari privlače miris mamca, koriste otrovnu tvar i uzimaju čestice na šape. Otrovani žohar umire i postaje plijenom svojih kolega plemena, koji zauzvrat dobivaju dozu otrovne tvari. Dakle, kolonija insekata postupno odumire. Insekticidni gel odnosi se na lijekove koji su produženi, tj. Dugo djeluju.

Važno! Spremite cijev ili špricu s neiskorištenim proizvodom na tamnom mjestu, zaštićenoj od djece i životinja, na sobnoj temperaturi.

Prednosti i nedostaci gela od žohara

Žoharski gel ima mnoge prednosti koje ga razlikuju od drugih oblika insekticida:

 • Prikladna uporaba. Lijek je gotov proizvod koji se treba nanositi na površinu duž perimetra prostorije. Prikladan oblik pakiranja (štrcaljke, mekane cijevi s dugim, uskim nozima) omogućuje vam to što brže i učinkovitije. Sredstvo se lako uklanja vlažnom krpom.
 • Dugotrajna akcija. Rok valjanosti je od 45 do 60 dana.
 • Niska toksičnost. Insekticidni gelovi imaju manje štetnih učinaka na ljudsko tijelo nego, na primjer, aerosol.Proizvođači postavljaju visoke zahtjeve na sigurnost takvog otrovnog lijeka.
 • Gospodarstvo. Zbog primjene malih doza, takav pripravak je vrlo ekonomičan način u borbi protiv insekata.
 • Visoka učinkovitost. Gel od žohara je jedan od najučinkovitijih sredstava u borbi protiv štetnika.

Važno! Za učinkovitije zbrinjavanje žohara, preporuča se da nakon potpunog nanošenja gela izolirajte insekte potpuno od kontakta s vodom.

NAŠI ČITANJI RECOMMEND! U borbi protiv žohara, naši čitatelji savjetuju otpornik Pest-Reject. Elektromagnetska i ultrazvučna tehnologija s 100% učinkovite kopče s žoharima, kukcima i drugim insekata. Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Više ovdje …

Nedostatci se mogu pripisati nesposobnosti lijeka za trenutnu akciju.

Najpopularnije štrcaljke od žohara

Pažljivo proučavanje insekticidnih proizvoda koji se nude na policama pomoći će napraviti pravi izbor.

 1. 1

  Raptor. Učinkovite borbe protiv insekata zbog aktivnog sastojka u svom sastavu - klorpirifos, koji uništava živčani sustav insekata i posjeduje kontaktno-intestinalno djelovanje. Proizvod je dostupan u prikladnom pakiranju - meka cijev s izljevom. Jedna cijev koja sadrži 75 mg lijeka dovoljna je za obradu prostorije do 40 četvornih metara. m.
 2. 2Dohloks. Sadrži otrovnu tvar, poput fipronila, koja uništava izravni kontakt insekata s njihovim živčanim stanicama. Zbog visokog stupnja sigurnosti ovaj insekticid se može koristiti u medicinskim i dječjim ustanovama, u javnim ugostiteljskim objektima.Djelotvorni lijek se proizvodi u štrcaljki i ima volumen od 30 ml. Zgodan oblik bočice omogućuje primjenu lijeka čak i na mjestima koja se teško dostupna te ga trošite rijetko. Šprica od žohara Dohloks namijenjena je za obradu prostorija do 30 četvornih metara. m.
 3. 3

  Globalna. U Njemačkoj se proizvodi lijek za uvoz. Kao mast baze u ovom proizvodu se koristi kakao maslac, koji ima specifičan čokoladni miris, koji privlači insekte. Proizvođači su osigurali dodatne sigurnosne mjere - gorke tvari koje štite životinje i djecu od prehrane. Global se proizvodi u cijevi s oštrim vrhovima u volumenu od 75 ml. Ova je količina dovoljna za obradu 80 četvornih metara. m.
 4. 4 Čišćenje kuće. To je insekticidna šprica protiv žohara. Glavni otrov je klorpirifos. Uništavanje insekata počinje 2. dan nakon primjene i traje 7-10 dana. Kao bočica, koristi se šprica s izljevom za doziranje. Špricanja od žohara dopuštaju najisplativiju upotrebu sredstava za otrovanje. Značajka ovog alata je prilično niska cijena. Proizvodi se u malim količinama svaka po 35 ml, što omogućuje obradu površine ne više od 30 četvornih metara. m
 5. 5

  Apsolutno. Učinkovito sredstvo sadrži klorpirifos aktivne tvari. Namijenjen je za obradu velikih površina (do 150 m2) i proizvodi se u cijevi s volumenom od 125 ml. Smrt žohara započinje od 2. dana nakon primjene, a cjelovita odlaganja proizvođača jamče 25-30 dana. Absolut-gel praktički je bezopasan i može se koristiti na javnim mjestima: školama, vrtićima, medicinskim ustanovama.

Gelovi žohara, a istodobno ispunjava sanitarne pravila (pravovremeno čišćenje, žohara ograničen pristup hrani, mrežice na ventilacijskih kanala) omogućuju dugo vremena da biste dobili osloboditi od štetnika.