Як змагацца з прусамі ў кватэры самастойна

Ліпеня 2019

Відэа: Як змагацца з пасьляродавай дэпрэсіяй | Как бороться с послеродовой депрессией (Ліпеня 2019).

Anonim

Kacige su ozbiljan problem koji se neće riješiti sam. Kako se nositi s žoharima u stanu? To se može učiniti na mnogo različitih načina. Ali prije početka bitke s insekata, vrijedi saznati odakle su došli i otkriti njihove slabosti. Tada će borba protiv štetnika biti uspješna.

Morate znati da su sva sredstva i metode borbe protiv žohara podijeljeni na profesionalne i narodne. Prva skupina kombinira izazov kontrolu štetočina i trgovina drogama. I narodni lijekovi su obično jeftiniji i mogu se nositi s problemom u prvim fazama infekcije. Ako u kući postoje insekti, potrebno je započeti dezinfekciju u najkraćem mogućem roku. Bubnjevi se reproduciraju vrlo visokom stopom. Ako vam nedostaje trenutak njihova pojavljivanja, ostat će u kući dugo vremena i trebat će složenije i skuplje sredstvo.

Priprema za dezinsekciju

Prije nego nazovete stručnjake ili pokrenuti neovisnu kontrolu štetnika, morate se pripremiti stan.

 1. Prva stvar u kući pronaći sva mjesta u kojima žoharci jedu. Potrebno je čistiti apartman hrane što je više moguće. Kukci mogu jesti čak i papirnati ili kožni proizvodi, tako da su cipele i knjige također bolje odnijeti. Ova će mjera pomoći usporiti reprodukciju insekata. Uostalom, u uvjetima nedostatka hrane, žohari se ne mijenjaju tako brzo.
 2. Zatim provode proljetno čišćenje. Što više u uglovima nečistoće i prašine, cozier osjeti žohare.Čistoća i red mora se održavati stalno.
 3. Osim toga, potrebno je zaštititi izvore vode od insekata. To mogu biti slavine, baterije kondenzacije, puddles vode u kuhinji, pa čak i WC. Najlakši način da posipati izvore vode s bornom kiselinom. Onda se kukci ne mogu približiti njima, a dezinsekcija će biti učinkovitija.
 4. Još jedna važna preliminarna mjera je saznati odakle žohari dolaze. Ako bježe iz svojih susjeda, tada se borba protiv žohara mora provesti zajedno. Inače, nakon uništenja, insekti će opet doći u stan.

Definiranje prikaza

Za učinkovito uništavanje trebate saznati kakav je žohar smješten u stanu. Domaći žohari mogu biti crni ili crveni, ostale vrste rijetko su u domovima. Crni žohari su veći, obično se razvijaju duže i stoga su osjetljiviji na otrove. Crveni žohari manji su, tvrde i vrlo se brzo razmnožavaju.

Pravila dezinsekcije

Borba protiv žohara u stanu može se održati uspješno, ali ako slijedite nekoliko jednostavnih pravila:

 • Shop oprema (posebno koncentrirani ili aerosol) bi trebao biti korišten isključivo prema uputama. Također je potrebno opskrbiti opremu, rukavice i respirator.
 • Potrebno je znati da su sva sredstva podijeljena u dvije kategorije: brzina i odgođeno djelovanje. Aerosoli, sprejevi, koncentrati i mikrokapsulirani pripravci dozvoljavaju većinu insekata već nekoliko sati. A gelovi, zamke i pastile pogodni su za prevenciju i doradu preživjelih pojedinaca.
 • Najvažniji savjet: strpljivo se nositi s insektima. Čak i nakon ozbiljnog liječenja, nekoliko pojedinaca može preživjeti, potrebno je strpljivo i sustavno uništiti žohare sve dok posljednji ne umre.
 • Ako se kukci bježe od susjeda, morate ih blokirati u stan, zatvorite otvore za provjetravanje i zapečite pukotine na pločama i na zglobovima zidova.

Učinkovita borba protiv insekata zahtijeva sveobuhvatan pristup. Uz dokazane alate za pohranu, možete koristiti popularne metode. Posebno, među njima postoje vrlo pristupačni i radni načini. Folk metode lakše se koriste kod kuće, ne zahtijevaju posebnu obuku i izvrsne su za sprečavanje ili uklanjanje insekata u prvoj fazi infekcije.

Pregled narodnih načina

Kako uništiti štetnike s narodnim lijekovima? Kako se nositi s žoharima bez posebnih sredstava? Dalje, navodimo glavne metode uništavanja insekata, koji se uspješno koriste i ne zahtijevaju kupnju skupe droge. Važno je da su najučinkovitije metode prikladne ne samo protiv domaćih žohara, već i protiv bedugova i drugih štetnika.

Popularne metode dezinficijencije

 • Najjednostavniji način za to. Krpa je impregnirana pivo ili topla soda (ako u kući nema alkohola), a zatim ostavite noć na mjestu gdje se žohari najčešće vide. Tijekom noći ispod krpe, većina žohara okupit će se. Ako ustaneš u zoru, bit će lako sastaviti i uništiti.
 • Još jedan recept je trovanje s bornom kiselinom. Pomiješajte pire krumpir, nekoliko kokošjih jaja i nekoliko vrećica bornih kiselina. Točna komponenta doza za ovaj recept nije osigurana. Budući da je sama borna kiselina snažan insekticid, potrebni su krumpir za vezanje sastojaka, a nekoliko jaja pomoći će ubiti miris otrova.Postoje dvije opcije za uništavanje insekata ovim otrovom. Mozete okretati dobivenu masu u kugle i širiti ih po stanu. A samo se primjenjuje borna kiselina na jedan žohar. On će postati nosilac otrova. Vjeruje se da na taj način možete konačno ukloniti insekte, ali to će potrajati više od mjesec dana.
 • Još jedan recept koji se temelji na borovoj kiselini. U sastavu: kiselina, kolofonij i šećer. Pogodno za uništenje žohara u gnijezdima. Da bi recept dobio maksimalan učinak, potrebno je prvo odrediti mjesta gnjezdenja štetnika. Tada morate napraviti otrov miješanjem svih komponenti otrova. Dobivena smjesa se tretira s gnijezda žohara. Učinak se pojavljuje drugi - treći dan.
 • Najjednostavniji recept koji se temelji na borovoj kiselini. Komadići kruha su natopljeni otopinom borne kiseline (1 čajna žličica po čaši vruće vode). Kruh ostaje na šumskim stazama.
 • Preventivna sredstva mogu napraviti svoj brašno i alabastu. Potrebno je uzeti komponente u omjeru od 1: 1. Prašci su prekriveni pukotinama u plutonima, pukotinama i drugim teško dostupnim mjestima. Bubnjevi loše podnose tu mješavinu, i najvjerojatnije se neće smjestiti u stan.

Folk metode su jednostavne. Međutim, kada se primjenjuje, važno je čuvati kuću u svakom trenutku, kao i blokirati štetnike od pristupa vodi. Ako je žohar otrovan borovom kiselinom, piti će dovoljno vode, a tijelo će neutralizirati otrov.

Ostali načini

Postoje i druge folijske metode kontrole štetočina. Oni su manje popularni, jer nema pouzdanih podataka o učinkovitosti s obzirom na ove metode. Ipak, oni se mogu testirati kod kuće.

Vjeruje se da je učinkovit lijek za insekte valerijanac. To treba uliti na mjesta na kojima se štetnici pojavljuju najčešće. Obično obrađuju kuhinju i mjesta oko baterija i cijevi. I da se nosite s velikim populacijama štetnika, potreban vam je sapun. Morate napraviti vodenu otopinu sapuna, sipati je u pištolj za raspršivanje i posipati gnijezda. Insekti imaju analogni pluća, ali razmjena plinova se provodi i kroz kožu. Stoga će sapunski film učiniti žvakama manje aktivnim i zaustaviti njihovo raspršivanje. Naravno, ovo je vrlo kontroverzna metoda. Najvjerojatnije, insekti će se jednostavno isprati otopine i popiti se. Ali postoje plusi: žohari će biti barem čisti.

Postoje također vrlo specifične metode borbe. Možete imati stotnik ili gecko kod kuće. Te životinje jedu žohare i vrlo su učinkovite u borbi protiv domaćih štetnika. Istina, morat ćete gladovati svoje kućne ljubimce kako bi ih lovili.

Kontrola migracije štetnika

Tijekom borbe, morate spriječiti ponovnu infekciju. Najjednostavniji i najučinkovitiji način je nazvati centre za kontrolu štetočina. To se posebno odnosi na stambene zgrade u kojima se kukci migriraju od apartmana do stanova u krugu. Ako nema mogućnosti za suradnju sa susjedima, možete učiniti sljedeće:

 • Zatvoriti ventilaciju (prikladna je mrežasta mreža).
 • Kao preventivna mjera, postavite zamke ili nanesite gel.
 • Držite limunove narezane kuće i operite podove lijekom s mirisom limuna (vjeruje se da kukci ne vole taj miris).
 • Pažljivo zatvorite hranu, nemojte ostavljati hranu u javnoj domeni.
 • Popravite sve pukotine i pukotine.
 • Izvršite proljeće čišćenje.

Možete se boriti protiv nametnika na različite načine: od narodnih do modernih.Važno je zapamtiti da ako jedna metoda ne funkcionira, vrijedi pokušati još jedan. I tako dalje sve dok žohari ne nestanu zauvijek. A ako nezavisna borba nije uspješna, mudro je nazvati disinektora.