Як выявіць блох у кошкі

Ліпеня 2019

Відэа: Calling All Cars: Missing Messenger / Body, Body, Who's Got the Body / All That Glitters (Ліпеня 2019).

Anonim

Blitve izgledaju poput sjajnog malog zrna biljaka Kako izgledaju buhe u mačaka, a ne svatko zna. Malo je ljudi svjesno da parazit ne živi samo na mačjim, već i na štakorima, psima i zečevima. Insekt se također hrani ljudskom krvlju.

Kako izgledaju mačji paraziti

Ako mačka svrbi, onda, najvjerojatnije, razlog za ovu buha. Izgledaju poput sjajnih malih zrna. Ako se nisu kretali, mnogi ne bi razumjeli da su im kukci pred njima. Šape i glava teško je razmotriti čak i uz povećanje.

Duljina tijela parazita iznosi 2-3 milimetra. Vrste se razlikuju u broju čekinja na nogama, u strukturi glave. Razmotriti detaljnu strukturu buha može biti pod mikroskopom. Svaki kukac ima sljedeće značajke:

 • tijelo je izduženo, obloženo sa strane;
 • boja - crna, tamno smeđa;
 • nema krila, teško je slomiti parazit;
 • Stražnje noge su duge, potrebne za skakanje.

Ako je mačka je ogreban, to je najvjerojatnije uzrok ovog buhe

Provjeri da prije nego što buha će imati sljedeće karakteristike:

 • male veličine,
 • dobra mobilnost;
 • tamne boje.

Kako otkriti buhe na kućnom ljubimcu

Što mačka ima buhe može se prepoznati po znakovima. Životinja postaje nemirna, stalno svrab. Mačka ujeda insekte, liju vunu. Mačke buha postaju vidljive ako ljubim životinje protiv kaputa.

Naši čitatelji preporučuju!

Da biste dobili osloboditi od buha, naši čitatelji savjetuju Pest-Odbiti repeller. Rad uređaja temelji se na tehnologiji elektromagnetskih pulseva i ultrazvučnih valova! Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce.

Pročitajte više ovdje …

Gdje su ektoparaziti

Kako je mačka dolazi od nametnika? Insekti mogu dugo ostati bez hrane, ali još uvijek trebaju. Lobovi i jaja dobro se razvijaju u okolišu. Paraziti mogu dugo živjeti bez mačke. Do određene točke, ne trebaju krv.

Paraziti mačaka uzeti su s ulice

Paraziti mačaka uzeti su s ulice. Dovoljno je započeti ciklus infekcije. Insekti se aktivno množe. Jaja pada na namještaj, tepih, legla. Nakon što buha odraste, traže mačku. Osoba može postati nosač parazita. Mačići često dobivaju zaražene od odrasle mačke. Drugi prijevoznik je glodavac.

Preporučujemo da naučite o značajkama liječenja malih mačaka buha tako što ćete pročitati prethodno objavljeni članak na našoj web stranici.

Razmnožavanje buhe

Ako je mačka je ogreban, to bi trebao biti da se bori protiv parazita, ali potrebno je znati da buhe množe brzo. Oni su insekti s potpunom transformacijom. Tako larva i parazit odrasli nemaju gotovo ništa zajedničko. Larva razlikuje se od načina života, izgleda, načina hranjenja.

Postoji još jedna značajka. Vrsta predstavljenog razvoja ima evolucijske prednosti. Budući da se prehrana larvi i odraslih razlikuje, nema natjecanja za hranu. Paraziti se razmnožavaju neprimjetno za životinje i ljude.

Cat buhe vidljivi ako se udara životinje protiv zrna

Umnožavanje nije na životinjama.Insekti jednostavno piju krv i nastavljaju roditi na osamljenim mjestima.

Koliko brzo dolazi do razmnožavanja

Mačke buha proliferiraju brzo. Ciklus potpune transformacije je 10 dana. Kompletna promjena generacija može se provesti u razdoblju od otprilike tjedan dana, ali ta situacija je rijetka. Češće ciklus ide za 3 tjedna. Gdje god se održava ugodna temperatura, buha su gotovo uvijek tu.

NAPOMENA!

Za brzo odlaganje buha, postoje samo tri učinkovite opcije:

 • Pozivanje službe za dezinfekciju (skupo);
 • Kupnja elektroničkog remenja (1390 rubalja);
 • Kemikalije (sumnjivi učinak).

  Više ovdje …

  Buhe mačka pod mikroskopom (video)

  Paraziti mogu biti u bilo kojem dijelu stana, ali češće preferiraju mjesta gdje se osjećaju potpuno sigurno. Larve se nalaze ispod namještaja, iza rešetaka, ormara, smeća, gdje se nalazi nakupina prljavštine.

  Od kuda dolaze paraziti u privatnim kućama? Mogu se razviti na ulici, dolaze u prostorije za hranjenje. Prilikom istrebljenja treba poštovati pravila:

  • Obraditi insekticide životinja, ormara, podova, tepiha.
  • Mokro čišćenje, po mogućnosti svaki tjedan.
  • Nakon 2 tjedna nakon prvog zavarivanja ponovite postupak. Možda buha su nestala, ali pupa je definitivno ostala.

  Potpuna promjena generacija može se provesti u razdoblju od otprilike tjedan dana, ali ta je situacija rijetko zabilježena. Češće ciklus traje 3 tjedna

  Uzroci svrbeža u odsutnosti buha

  Što učiniti ako ljubimac svrbi, ali nema parazita? Bolje je dovesti životinju veterinaru. Neke bolesti daju slične simptome.

  Ostali paraziti

  • Ixodes tick. Ako ljubimac koji itches, ima ixodid krpelja. Teško je otkriti dok se ne napije. Česta lokacija - brada, natrag.
  • Suh svrab. Ako je ljubimac zabrinut zbog nečega, ali nema buha, to je svrbež. Može se naći pod mikroskopom. Parazit je aktivan noću.
  • Ušna grla. Odakle insekti dolaze? Često su njegove životinje odvedene s ulice. Kada grinja napada zarazu, trese glavu, češlja uši. Predlažemo da saznate što učiniti ako mačka ima krpelja, nakon što pročitate odgovarajući članak o našem resursu.
  • Larva muha. Ako postoji šuga, ali buha su odsutne, može biti larva muha. Oni ne dopuštaju životinji da spava, izazivaju povećanje temperature.

  Ako ljubimac koji itches, ima ixodid mite

  Bolesti

  Svrbež može izazvati bolest.

  • Dermatomycosis. Prikazana bolest može dovesti do ćelavosti mačke.
  • Alergije u mačiću. To može biti uzrokovano neishranjenostima, parazitima ili vanjskim podražajima.
  • Ekcem. Uzrok pojave je metabolički poremećaj.
  • Povećana sekrecija žlijezda. Gubitak kose u ovom slučaju je u području repa.

  Kako da biste dobili osloboditi od buha u mačiću (video)

  Možete prepoznati buhe po osebujnim značajkama. Oni nalikuju finim glatkim zrnima biljaka koje se neprestano kreću. Parazite možete otkriti ponašanjem kućnog ljubimca. Većina insekata je preuzet s ulice. Reprodukcija je brza. Ako postoji svrbež, a buhe su odsutne, to su drugi paraziti ili bolesti.