Як пазбавіцца ад мурашак пры дапамозе борнай кіслаты

Чэрвень 2019

Відэа: Calling All Cars: The Flaming Tick of Death / The Crimson Riddle / The Cockeyed Killer (Чэрвень 2019).

Anonim

To je važno ne staviti u mamac previše kiselina, ili mravi neće moći otrovati maternicu, a to će dovesti do novog stanovništva domaćinstvo mrava isporučiti mnogo neugodnosti - zaraziti i pokvariti proizvode, a isto tako i muhe su nosači bolesti. Jedan od najpoznatijih i najstarijih sredstava u borbi protiv njih je borna kiselina.

Opis proizvoda

Borna kiselina je prah koji je bez mirisa i bez arome bijele. To se otapa u vodi, ali ne baš dobro.

Ova kemikalija za osobu nije opasna, pa je tako široko korištena. Trošak praha je izuzetno nizak, možete ga kupiti u bilo kojoj ljekarni ili kućanstvu kemijskih proizvoda. Zbog svoje jeftinosti, prema ocjenama, to je vrlo učinkovit alat za borbu protiv mrava.

Mravi voljeti ne samo slatkiši, nego i meso

Akcija kiselina

Borna kiselina ima snažne i različite učinke na tijelo mrava. Prije svega, ima učinak crijeva na insekte. U ovom slučaju, suhi mamac djeluje kao kontakt i crijevni insekticid, i mokro - kao crijevni.

Ulazak u tijelo, prašak počinje korodirati zidove crijeva, šteti trbuhu. Također, lijek ima sposobnost izvući vodu iz tkiva kukaca, što dovodi do teške dehidracije.

Za suho mamci imaju miješati kiseline sa šećerom

Tvar se distribuira preko perifernog živčanog sustava, oštećenja.Kao rezultat toga, paraliza se razvija - to jest, lijek ima neki živčani paralizični učinak. Smrt iz djelovanja kiseline dolazi dovoljno brzo - samo nekoliko sati.

Sastav je usmjeren na reproduktivni sustav. Jednostavnim riječima, ima sterilizirajući učinak. Uz dugotrajne uporabe stanovništva droge drastično smanjena s obzirom na činjenicu da su neki insekti umrijeti, a često gube sposobnost da se razmnoži, što dovodi do izumiranja prirodnih populacija. Do odgovora redovita upotreba borne kiseline dovodi do činjenice da je ubrzo mravi i žohari nestati u potpunosti.

Postoji mnogo recepata koji koriste borovu kiselinu. Ovisno o prisutnosti u kući različitih dijelova može se kuhati mnoge učinkovite načine

Bitno je da je koncentracija otrova ne smije biti veća od 2%. Onda insekti neće umrijeti tako brzo i imati vremena za otvaranje otrova u gnijezdo. Postoji infekcija maternice. To zauzvrat dovodi do njezine smrti, a potom i cijele kolonije.

Vrste otrov-mamci

Borna kiselina se koristi za proizvodnju dvije vrste mamaca

  • kemijska

tekući Pripravci suhog raspršiti na mjestima gdje mrava i njihovi načini migraciju. Tekuća smjesa razgrađuje se na različitim mjestima u tanjurićima. Svjedočanstva onih koji su koristili bornu kiselinu protiv mrava ukazuju da je tekući lijek djelotvorniji.

namamiti djelovao najučinkovitije potrebno je da ih stavite pravilno

Gdje da stave otrov

namamiti čin najučinkovitije, potrebno je da ih stavite ispravno. Mravi organiziraju svoje tragove od mjesta skladištenja hrane do gnijezda gdje kraljica živi i izvor života koji daje vlagu.

Izvor vode u apartmanima je sudoper i slavina. Stoga, mamac s otrovom treba staviti pored sudopera, u blizini mješača, u blizini smeće. Također, zamke moraju biti raspoređene na podu duž obloge i gdje se promatraju najintenzivnija kretanja insekata.

Folk lijek protiv mrava i žohara (video)

Recepti za mamce

Postoji mnogo recepata koji koriste borovu kiselinu. Ovisno o prisutnosti određenih komponenti u kući, možete pripremiti mnogo učinkovitih alata. Najjednostavniji recept je potopiti pamučnu vunu i širiti je na pod pored smeće i sudopera. Mravi trebaju postupno nestati.

Možda će vas zanimati članak "Faraoni mrav: koliko je opasno i kako se riješiti".

Borna kiselina je jak i različite učinke na tijelo mrava

Recept tekući mamac

mješavina 50 g vode i šećera, a 5 g borne kiseline. Za okus i privlačenje insekata dodajte žlicu meda ili džemera. Stavite mamac na plastične poklopce za limenke i stavite ih u prostor.

Možete izmijeniti recept. U tom slučaju, uobičajeni neinficirani sirup šećera ulijeva se u spremnik. Boraksela je izlivena oko poklopca. Insekti kako bi došli do sirupa, morate puzati preko kiseline, što dovodi do trovanja mrava.

Recept za suhi mamac

Za suhe baeke, mješajte kiselinu sa šećerom. Voda se ne može dodati. S ovim prahom posuti mravlje staze i mjesta akumulacije kukaca, područje ispod sudopera i pored smeće.

Recept ne radi tako brzo, ali je učinkovit. U roku od tjedan dana mravi će biti red veličine manji, a nakon nekog vremena će nestati u potpunosti.

Kiselina s mljevenim mesom

Mravi vole ne samo slatkiše nego meso. Postoji djelotvoran recept, prema kojemu je potrebno miješati 2 žlice mljevenog mesa s 5 g borne kiseline. Iz rezultirajuće smjese morate okrenuti kugle i širiti ih oko perimetra sobe.

Ova metoda može se koristiti samo u kućama u kojima kućni ljubimci ne žive. Ako stan ima pse i mačke, mogu se oteti takvom mamcu.

Preporučujemo da pročitate članak "Pregled učinkovitih metoda borbe protiv mrava".

Sastav je usmjeren na reproduktivni sustav. Jednostavno rečeno, ima učinak steriliziranja

Kisela krumpir

Napravi pire krumpir, tri žumanjke pilića, šećerna kutija i maslac. Dodajte mu paket borne kiseline. Iz mješavine, formirajte kugle i proširite ih.

Važno je ne staviti previše praha u mamac, inače mravi neće moći otrovati maternicu i to će dovesti do nove populacije. Kako pobijediti mravi u kuhinji će reći ove stvari.