Як пазбавіцца ад пасцельных блох

Ліпеня 2019

Відэа: Suspense: The Dead Sleep Lightly / Fire Burn and Cauldron Bubble / Fear Paints a Picture (Ліпеня 2019).

Anonim

Blitvice su iznimno opasne za ljudsko zdravlje. Prema znanstvenicima, više od 60 vrsta njih su u mogućnosti prenijeti ih u normalnim uvjetima okruženja i do 25 različitih bolesti, uključujući smrtonosna za ljude. I u idealnim uvjetima ovaj parazit može nositi više od 200 različitih bolesti.

Međutim, čak i paraziti koji ne nose bolest su opasni. Čvrsto ugrijan majstor ovog parazita može razviti živčani slom. Osim toga, samo njihova prisutnost kod ljudi može izazvati bulimozu i sarkoskilozu. Stoga se moraju boriti u najranijim fazama njihovog pojavljivanja kako bi se izbjegle ozbiljne komplikacije. Ova uputa pomoći će vam da izbjegnete ovu prijetnju i riješite se već zastarjelih insekata krvi.

Posteljina Buha gdje su

Najčešće njihova invazija pojaviti u ljeto i jesen, a iznenadna pojava parazita u kući je uvijek zbunjen naći stanare. Što su buhe u stanu? Razlozi za pojavljivanje mogu biti nekoliko:

1. Mogu pokupiti hodanje na kućnim ljubimcima na ulici.

2. Nepovoljni sanitarni uvjeti u podrumu kuće mogu ih odvesti u stan sa štakorima.

3. Vlažnost u kupaonici vašeg stana također može postati magnet za paraziti krvi koji sisaju krv. Stoga se ne preporučuje prekomjerno vlaga kod kuće.

4. Oni mogu dobiti preko vas od beskrupuloznih / neurednih susjeda.

5. Ti si slučajno može ih dovesti do svog stana, ako je posjet koji u mjestima gdje su ti insekti žive, ili razgovor s podlogom od parazita.

Dakle, možete pokušati biti oprezan s obzirom na navedenih razloga, pojava krevet buha kao dodatne preventivne mjere kako bi se spriječilo njihovo pojavljivanje u stanu.

Kako gledati buha krevete

latinski naziv za buhe, Siphonaptera koji se sastoji od dvije grčke riječi: σίφων - pumpa i ἄπτερον - bez krila, savršeno opisuje glavna svojstva ovog insekata. To insekti bez krila relativno male veličine (1 mm do 10 mm) mogu se prepoznati po karakterističnim dugim sklopive stražnje šape, prelazi duljinu nekoliko puta tijela. Zahvaljujući takvim šapicama, oni mogu skočiti na velike udaljenosti, prema svijetu insekata.

Kako otkriti bed buhe

Ali kako ćete znati da imate ovaj kukac u vašem stanu? Uostalom, to je premali za to da se odmah otkriti, a također se kreće da bi mogli razlikovati od prvog pogleda uši, ili čak i neke vrste grinja. Stoga je preporučljivo zapamtiti karakteristične znakove izgleda bed buha u stanu. Sljedeći znakovi mogu ukazivati ​​na njihov izgled u vašem domu:

1. Karakteristika raspršenje malih uboda na tijelu može se činiti kao budalaštine komaraca, ali ih ne popusta s računa, jer je priroda ugriza tih sisanja krvi kukaca razlikuje. Često se buhe češće, manji i užurbano.

2. Ako imate kućne ljubimce kao što su mačka ili pas u vašem stanu, preporučljivo je da obratite pažnju na njihovo ponašanje.Ako je postalo više nemirno, a kućni ljubimac iz nekog razloga počeo ispočetka češće, onda znajte da je to siguran znak da su vjerojatno već zaraženi parazitima. Taj znak ne treba zanemariti, budući da ti krvopije grize kućne ljubimce češće nego ljudi.

3. Ako ste u kutovima vašeg apartmana naišli na neke neshvatljive male bijele kugle, onda ih pogledajte bliže. To mogu biti jaja insekata. Riješite se i obavite još temeljito čišćenje sobe.

Budite oprezni kada je riječ o čistoći vašeg stana. To izravno utječe na zdravlje vaših najmilijih.

Bolesti za posteljinu kako se riješiti

Kao što već znate, rizik od infekcije je dovoljno velik i gotovo je nemoguće predvidjeti pojavu bed buha u stanu višekatne zgrade. Stoga je mnogo lakše spriječiti njihovo pojavljivanje nego rješavati njihovu upadljivost.

U tu svrhu preporučuje se redovita ventilacija tepiha, jastuka, deka, madraca, kao i mjesečno čišćenje namještaja. Također, ultraljubičaste i kvarcne svjetiljke pomoći će dezinficirati. Učinkovito će se redovito čistiti dnevni boravak i namještaj pomoću usisavača, kao i redovito temeljito pranje posteljine.

U slučaju kućnih ljubimaca, imat će učinak kupnje ovratnika protiv buha i redovito pregledavanje, kao i pranje veza.

Otkrijte bed buhe kod kuće

Da biste dobili osloboditi od bed buhe kod kuće, možete koristiti kemikalije. Oni imaju najbolju učinkovitost, ali su često nesigurni za ljude.

Takve kemikalije su podijeljene u tri kategorije: kapi, raspršivači i poseban šampon za životinje.Izaberite pažljivo najprikladniju varijantu, s obzirom na dostupnost svih kvalitetnih certifikata za kvalitetu u pripremi kako biste dobili osloboditi od parazita. Nemojte biti lijeni kada koristite svu potrebnu zaštitnu opremu.

Ako iz nekog razloga kemikalija ne odgovara, uvijek možete računati na prozračivanje stana zimi u teškim mrazima i ljeti u toploj vatri. Insekti su zajamčeni da umru od minus temperature u sobi ili od ultraljubičastih zraka sunca.

Ako sunce ne dostigne željeno mjesto u stanu, možete koristiti ultraljubičaste ili kvarcne svjetiljke. To će vam pomoći da ih brzo i učinkovito riješite.

Kako se riješiti buha pomoću narodnih lijekova

Folk lijekovi za bed buhe djeluju uglavnom kao repelenti. Stoga, oni su neučinkoviti u slučaju kada su insekti već postali temeljito ukorijenjeni u vašem domu. Najbolji učinak će biti njihova uporaba u preventivnim mjerama. U tom slučaju, pri čišćenju prostora i pranja podova koristit će se infuzija eukaliptusa, dekocija pelina i dekocija tansyja. Također, pelina može biti raspršena oko najugroženijih mjesta za napad vašeg stana. Isti učinak odbijanja uživat će grane bilo kojeg crnogorastog drveta.

Ovi jednostavni narodni lijekovi protiv parazita olakšat će vam nepotrebne poteškoće u pokušaju uništenja iz već nastalih insekata.