Як пазбавіцца ад блашчыц на вопратцы

Чэрвень 2019

Відэа: Week 4 (Чэрвень 2019).

Anonim

Odjeća - jedan od mogućih izvora bugova u stanu. Bedbugs rijetko koriste izravno kao stanište, ali često mogu ući u kuću odjeću. Ova situacija može proizaći iz kupnje odjeće već zaražene bedbugs (osobito ako se odjeća kupuje na tržištu ili u drugoj ruci) ili nakon posjeta kontaminiranom stanu.

Posebno bed bugovi u odjeći se ne podmiruju, ali ako slučajno padne u nabore ormara, vjerojatno će ostaviti polaganje jaja.

NAŠI ČITANJI RECOMMEND! U borbi protiv bugova, našim čitateljima savjetuje Pest-Odbija repelere. Elektromagnetska i ultrazvučna tehnologija s 100% učinkovite zaštite s bedbugs, cockroaches i drugih insekata. Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Pročitajte više ovdje …

Još jedna mogućnost pojave stjenice među odjeću u ormar može biti blizina utora namještaja garderobu u podu i zidovima, kroz koje insekti ulaze u stan od susjeda. Činjenica je da odjeća zadržava miris neke osobe, na što vjerojatnije reagiraju na bube. To jest, vješanje odjeće u ormaru može lako privući pažnju parazita koji su se pojavili u stanu. Penjanje u naborima tkanina, žrtva nije našao greške, ali se nalazi unutar jaje može biti i kao mrak, sobna temperatura i nacrti su vrlo slične po idealnim uvjetima za uzgojne stjenice.

Mogu li donijeti stjenice kući na odjeći

U stvari, jedan od načina da se „dobiti” bube - je da ide na mjesto u kojem žive i provesti neko vrijeme u blizini izvora zagađenja. Bedbugs, miris mirisa tople ljudske krvi, svakako će se približiti izvoru hrane i, izgubljen u naborima odjeće, premjestit će se na novu lokaciju.

U bilješku! Ostavljanje vanjske odjeće ili vrećice na površini kauča ili drugog namještaja na nepoznatim mjestima nije najbolje rješenje. Uostalom, ne možete biti sigurni da ova soba nije zaražena s bedbugs. Ako je to tako, parazit neće biti teško ući u nabore jakne ili jakne, pogotovo ako se samo ukloni s vlasnika i još uvijek ima miris.

Pa, ako osoba neposredno identificira blizina parazita, ali obično se to ne desi zbog specifičnih anestetika svojstava sline insekata, ugriza čiji početak se osjećala mnogo kasnije. Dovoljno je da netko sjedne na kauč, razbacan s kukcima, a nekoliko uporni krvožednih insekata uvijek će ostati u svojoj odjeći kako bi se našao u stanu nove žrtve.

Gdje bugovi žive na odjeći

Vjeruje se da je najveća atrakcija za bedbugs sintetička tkanina. Vjerojatno, to je zbog činjenice da sintetici nisu u stanju proći zrak, dakle, duže vrijeme, zadržava ljudski miris koji je apetit za bedbugs. Što se tiče najprikladnijih mjesta za oviposition, šavova i nabora predmeta ormara idealno su prikladni za tu svrhu.

Metode za liječenje odjeću iz greške

Unatoč činjenici da je odjeća neke osobe nisu pogodni za trajne lokalizacije bube sa složiti nužno potrebno obraditi.Također, predmeti ormara moraju nužno biti obrađeni, ako je osoba posjetila mjesta mogućeg dominacije parazita.

NAŠI ČITANJI RECOMMEND! Da biste dobili osloboditi od pljeskanja, naši čitatelji savjetuju Pest-Odbijanje repelera. Rad uređaja temelji se na tehnologiji elektromagnetskih pulseva i ultrazvučnih valova! Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Više ovdje …

Složenost prerade predmeta ormar je u činjenici da se odnose na osobne stvari neke osobe, mnogi insekticidi zbog svoje toksičnosti nisu prikladni za njihovu obradu. Iznošenje bedbugs out odjeće, točnije je da se usredotočite na netoleranciju nametnika na temperaturne promjene i oštre mirise. Dakle, najprikladniji način da se riješite odjeće od insekata koji krvlju sisaju biti:

    Toplinska obrada s visokim temperaturama. Kako bi dobili osloboditi od parazita i njihovih jaja, odjeća, posteljina, ručnici i druge, slične ljudskom tijelu, stvari su se oprati u stroju-stroj na maksimalne dopuštene temperature (trebao bi biti oko 90 stupnjeva). U nedostatku perilice, možete staviti stvari na ključanje, samo pobrinite se da stvari iz svile ili vunenih tkanina ne vriju. Neke vrste tkiva jednostavno ne mogu podnijeti takav tretman. Ako se infekcija dogodila u vrućim ljetnim mjesecima, možete iskoristiti ovaj faktor. Potrebno je sklopiti odjeću u unutrašnjost automobila, zaključati vrata i ostaviti ga na suncu nekoliko sati. Što je temperatura zraka viša, to je veća vjerojatnost uklanjanja svih kukaca i njihovih jaja iz njihove odjeće.Očistiti ili oprati odjeću za veću učinkovitost treba ukloniti željezo prilagođenom maksimalnoj temperaturi, opet, ako to dopušta vrsta tkanine.

    Kemikalije. Uništiti bugova na odjeću samo visokokvalitetni insekticida mogu se koristiti (npr - Het, Lambda zona Medilis tsiper), zbog svojih toksičnih učinaka na ljude često su minimalne. Međutim, taj način da se oslobodite odjeće od bedbugs nosi rizik za vlasnika odjeće. Nakon tretmana s insekticidom, najbolje je rješenje ostaviti tu odjeću u vrećici i ne koristiti se otprilike tjedan dana, a zatim nanijeti otopinu soda i operirati nekoliko puta. Osim insekticida, usluge sušenja mogu pomoći da se uništi bedbugs na odjeći.

    Zamrzavanje. Zimi možete iskoristiti minus temperaturu izvan prozora, vješajući zaražene stvari na balkonu ili u dvorištu. Obavezno uzeti u obzir kako je hladno vani, jer na -10 do C da biste dobili osloboditi od stjenica ne može biti - oni samo pasti u suspendirane animacije, preživio hladno. Samo dvadeset stupnjeva mraza može potpuno zamrznuti bedbugs. Uz najmanje zaražene stvari, možete koristiti obični zamrzivač stavljanjem zaraženih predmeta ormara u plastičnu vrećicu i presavijte ga u zamrzivač. Kako bi se osiguralo uništavanje parazita, stvari se moraju čuvati u zamrzivaču nekoliko dana.

    Učinci folklornih lijekova s ​​pijanim mirisom. Parazite možete ukloniti iz odjeće u ormaru pomoću narodnih metoda uz upotrebu suhe ili svježe izrezane trave, eteričnih ulja ili kemijskih tekućina s pijanim mirisom.Na taj način neće ubiti insekte, ali će im pomoći da ih izvuče iz garderobe. To će biti dovoljno da se organizirati u kabinetu svježe nitima buhač, kadulja ili ružmarina, raspoređenih uzduž unutarnje površine Vlade eteričnih ulja (eukaliptus, lavande i ružmarina), octa ili terpentina. Kako ne biste pokvarili površinu namještaja, moguće je staviti krpe natopljene kemijskim tekućinama na podu. U svakom slučaju, prisutnost stalnog oštrih mirisa u zatvorenom prostoru kabineta pomoći će da se oslobode insekata u svom utrobu.

Što je brže moguće otkriti pojavu parazita u nabora odjeće, to je vjerojatnije da će spriječiti širenje nepozvanih gostiju oko kuće. Dolazeći do svoje kuće u sumnjivim mjestima, dolazeći iz putovanja ili iznajmljenim prostorima za vrijeme godišnjeg odmora, trebate pažljivo provjerite odjeću, torbe i kofere identificirati neželjene susjedstvo s stjenice.