Як пазбавіцца ад блох у кошкі

Ліпеня 2019

Відэа: Calling All Cars: Missing Messenger / Body, Body, Who's Got the Body / All That Glitters (Ліпеня 2019).

Anonim

Mačke buha su velika opasnost za životinju. Takav parazit može ozbiljno ugroziti zdravlje vašeg ljubimca. On je stalno zabrinut mačka vaša mačka ugriza, što na kraju može dovesti do poremećaja živčanog sustava životinje, agresija, nedostatak apetita i, kao posljedica toga, smanjuje imunitet, što ga čini ranjivim na razne bolesti. Također je moguće imati alergiju na "slinu" buha koja prodire ispod kože kada se ugrize.

Ali kuhanje nije najgore. Najopasniji stvar - prisutnost virusa bolesti insekata, oni su u stanju prenijeti ne samo svog ljubimca, ali i za vas. I takve bolesti mogu biti više od 200. Stoga, imate kućne ljubimce, morate stalno pratiti njihov zdravstveni status. Primjetite najmanju promjenu u svom ponašanju, a također ih vode do redovitih pregleda veterinaru.

Jesu li buhe u mačiću opasne za ljude

Da li buhe haraju mačju osobu? To pitanje postavlja svaki vlasnik, koji prvo susreće problem parazita koji sisaju krv u svom ljubimcu. Napominjemo da je temeljna razlika između čovjeka i mačke buha je da čovjek ne nastoji uspostaviti gnijezdo na svom nosaču i mačka tretira svog gospodara, ne samo kao izvor hrane, ali i kao gnijezdo za uzgoj buduće potomstvo.

Naravno, bilo koja buha je opasna za ljude, prije svega, kao mogući nosilac mnogih bolesti.Međutim, samo njezin ugriz može uzrokovati različite kožne bolesti, na primjer, puliču, ili, rjeđe, alergijsku reakciju na sam parazit.

Može li mačji pah živjeti na osobi?

Možda vas buta može ugristi, jer nije važno kome krv piti. Međutim, paraziti mačaka neće biti prikladni za stvorenje bez vune pa neće ostati duže od vas. Međutim, rijetki slučajevi se javljaju, a osobe s debelim vlasištvom primijetile su malu količinu. Ali to je samo pitanje pravilnosti higijenskih postupaka. Ako ih uvijek radite, onda možete biti mirni - mačke buha neće se riješiti na vas.

Kako znati postoje buha u mačiću

Ako znate navike vašeg kućnog ljubimca i dajte mu dovoljno vremena, tada nemate ovo pitanje. Životinja gotovo odmah počinje reagirati na njih. Znakovi pojave parazita na mačkama su vrlo lako primijetiti:

 • Ona počinje ispočetka češće.
 • Kada vylizyvanii ugrize u vunu.
 • Ona se počela ponašati više nemirno.
 • Dobre navike i ponašanje drastično se mijenjaju. (Ova stavka ovisi o prirodi vašeg kućnog ljubimca)

Blitve u mačiću dovedene kući

Nakon što su simptomi infekcije potvrdili, vašem kućnom ljubimcu treba odmah liječiti. Preporučujemo da ne oklijevate posjetiti veterinara i konzultirati se s njim, čak i ako to ne može priuštiti, čak i ako je stupanj infekcije s parazitima nizak. Međutim, moguće je da se riješite krvi mačaka mačaka i kod kuće. U ovom slučaju, na prvom mjestu, potrebno je razumjeti da za liječenje odrasle mačke i mačića treba različite metode. Za uklanjanje buha iz odrasle mačke koriste se sljedeće metode:

 • kapi.

  Prodano u ampulama. Primjenjuju se samo na točkama - samim bušama, kao i njihovim ličinkama i jajašcima. Pažljivo pročitajte upute! Različite kapljice oblikovane su za različite situacije i stupnjeve infekcije. Kapi koji nisu prikladni za stvarni stupanj infekcije možda neće biti korisni.

 • Šamponi.

  Prodaju se u bočicama. Vrlo učinkovita, i stoga - popularna metoda borbe protiv insekata. Kobno od štetnika. Sigurno čak i za trudne mačke. Primijenjena na cijelu životinju u cjelini, ~ 5 minuta apsorbira, a zatim - isprati s toplom vodom. Ali nije tako jednostavno. U pravilu, mačke ne vole takve postupke. Stoga, budite strpljivi i nemojte se ljutiti sa svojim kućnim ljubimcem. Nije lako ni za njega.

 • sprejevi.

  Prodaju se u bočicama s mehanizmom za prskanje. Ovo je najbrži i najučinkovitiji način uklanjanja takvih krvotvorina. Međutim, on ima značajan nedostatak. Toksičnost. Nakon nanošenja na krzno životinje, iznimno je važno ne dopustiti da se kućni ljubimac sama lizne satima! Većina sprejeva zaista može biti opasna za zdravlje mačaka, pa će nakon toga stavljanje ovratnika u obliku konusa na životinju biti izvrsno rješenje.

 • Injekcije i pilule.

  Ne preporučuje se pribjegavanje njima bez nadzora nadležnog veterinara. Ako ste u kasnijoj fazi infekcije, savjetujemo vam da posjetite veterinara, jer koristeći ove jake kemikalije možete jednostavno ubiti vašeg ljubimca.

 • Ovratnici.

  Posluženo, prilično odbojno, nego aktivno sredstvo borbe protiv parazita. Stoga, mačka se najčešće pokazuje kao profilaksa nakon infekcije, kao i u obliku preventivne mjere.Nemojte se brinuti ako čudan miris dolazi od ljubimca tijekom nošenja ovratnika. Ovo je normalno.

Kako se riješiti buha iz mačića

Gore navedene metode mogu oštetiti zdravlje mačića. Stoga, ako ste suočeni s takvim problemom u pojedincu koji je stariji od mjesec dana, onda budite strpljivi. Moguće samo u ovom slučaju, na način da biste dobili osloboditi od mačka buhe u kući - poseban češljanje malu mekanu četkicu i ručno uništavanje svakog preživjelog parazita.

Mjesečni mačići pažljivo su okupani posebnim šamponom. Kao npr. "Gospodin Kiss". Šampon je razrijeđen od proračuna od 1 ml do ~ 400 ml tople vode. Ne dopustite to rješenje u oči mačića!

Djeca i tri mjeseca mačići već se ne mogu samo okupati. Kad su mačići nemaju kontakt sa svojom majkom, a možete koristiti većinu „odraslim” prakse, ali i dalje radi u manjim koncentracijama.

Buhe kod mačaka liječenju narodnih lijekova

narodnih lijekova u ovom slučaju pokazuje se dovoljno učinkovito pokušati liječiti slabo životinja izloženih sebe.

Pripremite labavo koncentrirano izrezivanje pelina, tansya i eukaliptusa. Podmazujte s takvim rješenjem mačje krzno. Vrlo je vjerojatno da će ga potpuno ukloniti iz buha. Dobro preventivno održavanje protiv buha bit će prisustvo piljevine od crnogorice unutar legla vašeg ljubimca ili ispod nje. Granice crnogoričnog stabla, koje se nalaze nedaleko od njega, također mogu uplašiti parazite.