Як правільна прыбіраць гніды з валасоў: практычныя парады

Студзень 2019

Відэа: Як на загад Лукашэнкі прыбіраюць гнілы ўраджай | Беларусь не в силах собрать урожай (Студзень 2019).

Anonim

Ukloni gnjide iz kose - problem, općenito govoreći, to je složeniji nego jednostavno urezan na uši. Ako su odrasli kukci relativno brzo ubili insekticidnim šamponi, sprejevi i kreme, da gnjide nisu samo otporni na većinu tih lijekova, ali, osim toga, čak i ako se izravni mehanički učinak samo uz velike napore može odvojiti od kose. Činjenica je da je tijekom dugih stoljeća evolucije i parazitizam na ljudsko uši su naučili tako čvrsto pričvršćene gnjide na kosu kako bi ih skinuti je teže nego do suza sama kosu. Takvo pouzdano vezanje jaja znatno povećava šanse budućih potomaka parazita za preživljavanje.

Ukloni gnjide još uvijek problematična iz razloga što, čak i uz korištenje snažnih insekticida koji može uništiti embrija u jajetu, ušiju, gnjida iz same kose nije istuširao. Čak i mrtvi, oni i dalje drže na kosi i stvaraju neuredan izgled.

Dakle, morate biti spremni, čak i nakon primjene vrlo učinkovit protiv uši, ukloniti gnjide iz kose imat će mehanički. Ali nemojte se bojati - ovo djelo može biti uvelike ublaženo.

Ovo je zanimljivo

Na donjoj slici možete jasno vidjeti što je nit. Ovo jaje je u posebnoj kapsuli, dugoj duljini koja oblaže kosu. Takav kapsula formirana od posebnog sluzi izlučuje jajovoda ženske uši i brzo učvršćivanje zrak.Čak i kada larva iz groznica otvori, membrana (suhi niti) i dalje dugo drži na kosi.

Dakle, pogledajmo nekoliko učinkovitih načina koji mogu uvelike olakšati uklanjanje gnjida s kose.

Mehanička metoda: debeli češalj

Uši i gnjide mogu se ukloniti iz kose pomoću posebnog debelog češlja. Ova metoda se smatra najsigurnijom za zdravlje jer ne pretpostavlja uporabu kemijskih preparata, ali zahtijeva najveći trošak vremena i truda.

Za mehaničko uklanjanje parazita, vlažna kosa je podijeljena na žice, koje jedan po jedan pažljivo, od samog korijena kose su češljani nekoliko puta s češljem. Cijeli postupak se provodi preko kupaonice ili preko bijelog lima, iz kojeg će biti lako protresati uši i gnjida na ulici.

Danas postoji mnogo cresta na raspolaganju: u Rusiji postoje komarci RobiComb, NitFree, LiceGuard, AntiV. Osim toga, neki pedikulicidni šamponi i sprejevi opskrbljuju se markiranim češljem - samo za češljanje insekata i gnjida.

Savjet

Najpopularniji češalj u našoj zemlji danas je AntiV, uglavnom zbog visoke kvalitete proizvoda i učinkovitog dizajna, a dijelom - zbog masivne oglašavanja. Općenito, LiceGuard i NitFree češljevi nisu inferiorni ni u izvedbi.

Ne žurite kupiti nacionalno oglašeni elektroničkih češljevi za uklanjanje uši od glave: iskustvo pokazuje da je učinkovitost ovih proizvoda nije bolja od jednostavnih grebena, ali cijena je puno veća. Osim toga, elektronički grebeni u većini od njih imaju uži tkanina, što komplicira zadatak potpuno rade kose kose.

Crude se mogu koristiti kao nezavisna sredstva za uklanjanje uši i gnjida, te u kombinaciji s insekticidima.

Za provođenje "protuvirusne kampanje" samo češaljima, postupak češljanja treba provoditi dnevno, po mogućnosti dvaput dnevno, tijekom 10-12 dana. Nakon prvog češljanja, moguće je ukloniti uši i gnjida u najvećim količinama, ali među njima će biti vrlo malo živih grla.

Zatim, kako se mlade ličinke pojavljuju iz gnjida, svakodnevno će ih ukloniti iz kose. S obzirom da je razdoblje razvoja gnjida oko 7-8 dana, za 10 dana dnevnog češljanja iz kose, obično je moguće ukloniti sve mlađe rast parazita.

Kemijska metoda: korištenje suvremene tehnologije

Za uklanjanje ušiju iz kose najjednostavnije je uz pomoć modernih pedikulicidnih preparata. Među njima su sprejevi, kreme, šamponi, losioni, emulzije. Međutim, većina tih lijekova nema učinka protiv grla, osim za određene pripravke koji sadrže insekticide specifičnog djelovanja - takve tvari prodiru u nitratnu membranu i uništavaju embrij u jajašcu.

Za lijekove koji djeluju protiv gnjida, na primjer, šampon Pedilin, aerosol Para-Plus, emulzija Medilis Malation. Prije uništavanja ušiju i gnjida s ovim alatima, pažljivo pročitajte upute za uporabu i pridržavajte se svih sigurnosnih zahtjeva.

Kemikalije od ušiju nanose se na kosu na način koji se podrazumijeva njihovim oblikom. Lijek se stari do vremena koje je dozvoljeno uputama i zatim se isprala. Obično se ovaj tretman mora ponoviti u tjednu kako bi uništio ličinke koje su uklonjene iz grla, koje su preživjele nakon prvog tretmana.

Napomena:

Neki kreme i šamponi iz ušiju ne mogu se prati prvi put, a glava mora biti isprana mnogo puta.

Kombinacija kemijskih i mehaničkih postupaka djelotvornija je: nakon prvog tretmana s bilo kojom formulom, kosa, koja je navlažena nakon ispiranja, izvađena je s češljem.

Tako su od glave usporeni (oslabljeni), ali ne i mrtvi uši i neke gnjide. Ako je nakon jednog tretmana s lijekom glava češljana tri do četiri dana, obično je moguće izbjeći ponovnu uporabu lijeka.

Općenito, potrebno je razumjeti da svaki pedikulicidni lijek uništava samo uši, ali ne uklanjaju mrtve insekte s kose. Uklonite mrtve parazite s glave koja vam je potrebna ili češalj (možete biti jednostavni, ali debeli) ili česte pranje kose tjedan dana.

Tradicionalni način, narod: metode bake još uvijek rade!

Među narodnim načinima borbe protiv ušiju, postoji niz djelotvornih lijekova koji stvarno pomažu ukloniti odrasle uši i gnjide. Na primjer, kerozin, ocat, chlenic voda, sok od brusnica i vodikov peroksid - ti proizvodi, osim toksičnosti za odrasle insekte, također omekšavaju ljusku gnjida.

Čak i ako nit potom preživi, ​​samo pada s kose. Nakon toga možete ga odgurnuti s glave, isperite ga ili ga isprati.

Ipak, gotovo svi narodni lijekovi imaju ozbiljne kontraindikacije i mogu prouzročiti štetu ako se zloupotrijebe. Na primjer:

  • Kerozin i ocat s produljenom izloženošću koži uzrokuju kemijske opekline, a kosa nakon njih neugodno miriše i može početi ispadati.
  • Vodikov peroksid s kratkom izloženosti dovodi do promjena boje kose, a kod produženog djelovanja mogu uzrokovati alergije i opekline.
  • Simianova voda smatra se prilično alergičnim.

a ovdje takva sredstva kao esencije od pelina i buhač uši nisu vrlo učinkovit - oni su gamad ne uništavaju, ali samo odvratiti, a time i mogu se koristiti samo za prevenciju infekcije.

protiv gnjida može biti učinkovita kombinacija narodnih lijekova s ​​grebena gdje su gnjide obasuo nakon otapanja sredstva akcije, a nakon - češljani češljem.

Folk lijekovi, možda, imaju jednu prednost u odnosu na specijalizirane droge od uši - oni su jeftin.

Sigurnost je prije svega!

Kod zatamnjenja uši o sigurnosti svojih postupaka vrlo uništavanja uvijek treba misliti pažljivo nego kako brzo ukloniti uši i gnjide iz kose: ponekad ima smisla tretirati kosu dva puta, ali ih ili kožu neće oštetiti.

Općenito, kako biste izbjegli probleme s uklanjanjem ušiju, treba razmotriti sljedeće točke:

  • strogo pridržavajte se uputa za uporabu određene pripreme;
  • ako je moguće, upotrijebite pojedinačnu zaštitnu opremu - rukavice, maramice, obloge od pamuka i gaze;

  • u prisustvu sila i vremena, preferiraju grbove na kemijska sredstva;

  • Temeljito oprati nakon tretmana kose;
  • Prije prerade kose, provjerite je li proizvod uzrokuje alergiju. Da biste to učinili, samo ga pustite na kožu iza uha nekoliko minuta i isperite ga. Ako je koža crvena na mjestu primjene, ne vrijedi ga koristiti.

trebali biti posebno oprezni kada koristite narodnih lijekova - recenzije o raznim nuspojavama i nesreće nakon njihova primjena je vrlo (kerozin može zapaliti na glavi, ocat može uzrokovati ozbiljne opekline s plikovima).

Također je korisno imati na umu da, kako bi dobili osloboditi od ušiju je zajamčena, bez rizika od ozbiljnih troškova štete za zdravlje i redovito češljanje, tek toliko da se obrije ćelav dlake na mjestu infekcije. Prema riječima znanstvenika, zbog mode za obrijane pube danas je stidni uši praktički izumrle kao vrsta. Pa što sprječava isti način da uništi glavu?

Kako Video za potpuni uklanjanje uši i gnjide koje koriste jedan greben

primjer, kada se doslovno vrvi uši u kosi na glavi

opasnosti korištenja kerozin za uklanjanje uši - dijete pretrpio opekline