Воцат супраць вошай і гнід: ці сапраўды ён эфектыўны і як яго ўжываць

Чэрвень 2019

Відэа: Poros en la piel eliminalos 3 dias (Чэрвень 2019).

Anonim

Ocat je poznati narodni lijek za uši. Kao što je prikazano iskustvom bogatih ljudi, i sasvim modernih studija, ocat uši i gnjide zapravo može biti učinkovita, ali je često nepromišljen upotreba je povezana s neželjenim nuspojavama, pa čak i nesreća.

Dakle, prije nego što pokušate riješiti ušiju s octom, svakako blisko upoznati s posebnostima tvari i procesa kao cjeline, i djelovati naknadno uz strogu kontrolu zaraženih države - posebno dijete.

Po učinkovitosti receptima pomoću octa uši su nešto slabije popularni danas šamponi i losioni koji sadrže razne insekticide. Nakon jednokratnog tretmana, ocat ubija uši, ali ne sve, ali učinkovito utječe na gnjide.

Nemoguće je govoriti o potpunom uklanjanju gnjida s octom, ali većina jaja iz takvog liječenja, prijenosnih iz kose i može se naknadno počešljana grbovi.

Idite na bilješku

Kako biste uklonili uši s octom, možete koristiti alkohol, jabuku, vino i bilo koji drugi ocat. Važno je samo pratiti njegovu koncentraciju - u bocama za uporabu treba sadržavati najviše 9% odgovarajuće octene kiseline. Ovo je maksimalna koncentracija za ocat hrane.

U usporedbi s mnogim drugim narodnim lijekovima, ocat od ušiju i gnjida je najučinkovitiji način. Na učinkovitost s njim može se natjecati, osim kineske vode i kerozina. Međutim, prva je mnogo skuplja, a druga prekomplicirana i preopasna za upotrebu.

Dakle, neka se bliži pogled na kako se riješiti ušiju s ocem i kako točno ta supstanca utječe na parazite.

Načelo octa: što je opasno za uši?

U narodnoj medicini obično se koristi otopina octa iz ušiju, jer je koncentrirana octena kiselina vrlo oštra i može prouzročiti opekline kože.

Takva otopina, koja ima koncentraciju octene kiseline ne više od 9%, otrovna je za uši odrasle osobe i njihove ličinke, a velikom količinom na vlasi i kosi brzo dovodi do smrti gotovo svih insekata. Oni paraziti koji ne umiru, postaju toliko slabiji nakon postupka da se lako mogu izliječiti s glave s posebnim češljem.

Ocat ne posjeduje ovicidalni učinak (tj. Ne ubije gnjide). Međutim, ocat iz gnjida je učinkovit jer pomaže oslabiti njihovu privrženost kosi, što će u budućnosti znatno olakšati njihovo odlaganje češljanjem.

Napomena:

Baš kao i ocat ne voli tetive, ne podnose sok od brusnice i kineske vode. Sok od brusnice djeluje na gnjide na isti način kao i ocat, a kineska voda učinkovitije ubija odrasle uši.

Pravila za uporabu octa protiv ušiju i grla

Liječenje uši s ocem zahtijeva minimalno dvostruko liječenje kose. To je zbog činjenice da nakon početnog tretmana na kosi može ostati dio najčvršće pričvršćenih čestica, od kojih će kasnije biti izlijevane mlade ličinke. To je ova "druga grupa" ušiju koja će morati biti uklonjena s ocem tijekom ponovne obrade (nekoliko dana nakon prvog).

Prije nego što se riješite ušiju s ocem, prvo trebate pravilno pripremiti otopinu octa. Da biste to učinili, uzmite uobičajeni ocat octa 9% i razrijedite vodom u omjeru 1: 2 (za jedan dio octa se dodaje 2 dijela vode).

Nije neophodno poduzeti za ovu ocjenu octa kako bi se smanjila opasnost od slučajnih opeklina tijekom razrjeđivanja. Ako nema izbora, 1 dio esencije treba dodati 16 dijelova vode. Prije nego što razrijedite ocat iz gnjide, trebali biste pronaći indikator koncentracije - pogreške ovdje mogu dovesti do ozbiljnih posljedica.

Daljnje liječenje ušiju s octom vrši se u ovom redoslijedu:

  • Suha češljana kosa vlaži se pripremljenom otopinom octa. U idealnom slučaju, kosa se obriše ručnikom natopljenom otopinom, tako da možda manje octa dobiva na glavi. Kosa se mokri duž cijele duljine.
  • Na glavi se stavlja marama za glavu ili polietilensku kapu (vrećicu). Ako je dlaka duga, nakon umakanja s ocem, trebaju biti vezana i skrivena ispod vrećice. To je kako bi se osiguralo da ocat djeluje što učinkovitije na ušima, a ne isparavanje.
  • Paket ili maramice čuvaju se na glavi pola sata, zatim se uklanjaju, a kosa pažljivo češlja češalj, po mogućnosti specijalnim češljem od ušiju. U ovom slučaju, veliki broj jednostavno oslabljenog parazita i otkrivenih grla ostavit će vlasište.

Četkanje treba obaviti iznad lima ili kupke tako da paraziti ne bi dobili na odjeći, podu ili posteljici.

Nakon svih postupaka glava treba nekoliko puta oprati šamponom kako bi se očistila sve ocat i riješila kosu kiselinog mirisa.

Recenzije

„Nikad nije razmišljao o tome kako da biste dobili uši. Mi smo ih uvijek povučena ili kerozin ili ocat. Dok je živio u Moskvi, kćer nekoliko puta uhvaćen ove infekcije, kupili smo sve vrste šampona, ali osjećaj od njih nije veća od istog octa i kerozin octa još jednostavnije -. to nije tako strašno smrdi Sada, ako ponekad netko u obitelji, a tu su uši, odmah mi je glava s octom, natakne na pakiranju, isprati nakon sat vremena. - i cijeli posao ",

Anna, Tula

Tjedan dana kasnije cijeli postupak treba ponoviti. To će jamčiti da preostale pojedine ličinke na glavi neće umnožiti nakon nekoliko mjeseci.

ocat u kombinaciji s drugim sredstvima uši

Uzimajući osloboditi od ušiju s octom je korisno kombinirati s drugim lijekovima protiv tih parazita. Najučinkovitije je koristiti otopinu octa zajedno s posebnim češljem od ušiju. Ocat pomaže ukloniti pričvršćivanje gnjida na kosu i uvesti u poluslablje stanje odraslih uši, što poslije naročito djeluje na naknadno korištenje češlja.

Možete kupiti bilo koji od ovih češlja - AntiV, Full Marx, Robi Comb. Svi su vrlo učinkoviti.

Ocjena:

„Koliko dugo se bojao pokušati ocat uši, jer je čula o njegovom opasnosti i ne zna kako uzgojiti, ali jednostavno nije htio da povuče uši sa svim vrstama dana kemikalija tri otišao i znala o ovoj stvari na glavi.. onda je konačno odlučio da miriše, naravno, strašno, kosa nakon što je suha i krhka, ali općenito uklanjanje Uši octa -. jednostavna stvar.Znao sam da se donese gnjide jednostavno neće raditi, a tjedan dana kasnije cijela stvar ponavlja. Sve se ispostavilo da češljati kosu jednostavan češlja, nakon što je drugi pristup uši više ne postoji. „

Inna, Vladivostok

Dobili osloboditi od ušiju i gnjida s octom može biti još učinkovitiji ako je u kombinaciji ručka glava čemerika vode, esencije od pelina ili sok od brusnica. To će ojačati udarac parazita, a još više oni oslabiti

sigurnost i nuspojave uši octa

Uvijek imajte na umu da ocat može biti opasno ne samo za uši, ali i za sebe:..

  • kosu čak i od male količine octa suh i stan ovyatsya krhki, oni mogu podijeliti krajeve
  • boja kose nakon tretmana s octom možete promijeniti
  • pri visokim koncentracijama octa može biti banalan spali kožu na glavi. Stoga, koristite ocat se riješiti uši ili gnjide treba strogo definiran gore koncentracijama.

je posebno važno ove mjere opreza za djecu - njihova boja kože više nježna, a lakše je ozlijeđen

U principu, to bi trebalo biti jasno da je ocat pomaže uši, ali ima svoje nuspojave.. Stoga ga možete upotrijebiti, ali s velikom pažnjom.

Korisne Video: Što učiniti ako dijete ima uši

na osobitosti života uši i bolesti, oni su u stanju tolerirati

Primjer ogroman uši u dječjem kosu