Як пазбавіцца ад молі ў кватэры хатнімі сродкамі

Чэрвень 2019

Відэа: Teachers, Editors, Businessmen, Publishers, Politicians, Governors, Theologians (1950s Interviews) (Чэрвень 2019).

Anonim

Početna krtica nije među egzotičnim štetočina Početna krtica nije među egzotičnim štetočina i baviti se ti insekti imaju puno. Ljubavnice su stalno u potrazi za odgovorom na pitanje kako da biste dobili osloboditi od moljaca u stanu u kratkom vremenu i uz maksimalnu učinkovitost.

Brojne anti-moljac sada se može lako kupiti u bilo koje kemikalije trgovina kućanstva. Međutim, kako bi se ubiti madeža ne morate koristiti jake kemikalije: postoje učinkovite narodnih lijekova. Pronalaženje štetnika u stanu, trebali biste odabrati najbolju opciju koja vam omogućuje da unište moljac brzo i učinkovito.

Kako prodrijeti u kuću madeži mogu koristiti kroz proreze ili otvore

Pregled

Prije nego što uništiti krtica, morate pronaći izvor to pada u dnevnu sobu. Najčešće madeži pojavljuju se u kući jednog od sljedećih načina:

 • insekt leti kroz otvorene prozore ili vrata;
 • za prodor u kuću koju krtica može koristiti kroz proreze ili otvore;
 • Možete staviti štetnike zajedno s namirnicama, starim stvarima ili namještajem;
 • dovesti u kućicu moljaca također mogu biti kućni ljubimci, posjedujući dug i debeli kaput.

Kad Razlozi moljaca u kući hit, trebao bi biti ne samo u borbi protiv štetočina, ali i da poduzmu mjere kako bi se spriječilo ponovno unošenje tih malih leptira u kući.Borba protiv moljca trebala bi se temeljiti na pravilnom izboru sredstava koja mogu potpuno ukloniti štetnika. Kako bi se brzo i učinkovito izvukla kukac, treba odrediti vrstu moljaca.

krtica Utvrđuje blizu izvora hrane

Vrste kućni moljac

u stambenom prostoru može nastanjuju sljedeće moljaca:

 • Druženje moljac i krzna, koji se gnijezde u ormarima;
 • Namještaj od moljaca, čije je stanište zastupljeno nabrajanjem, kutovima, mjestima nakupljanja prašine u presvlakama tapeciranog namještaja;
 • zrnca moljaca koja uništava žitarice, žitarice i druge vrste prehrambenih proizvoda u kući;
 • tepih koji se gnijezdi u dubini sagova na tepihu i slojevitim područjima koja su skrivena od oči osobe.

Kako je lako vidjeti, moljac se smjestio blizu izvora hrane. Unatoč takvoj razlici u hranjivostima insekata, sredstva za borbu protiv svih vrsta moljaca su ista.

Kako mogu dobiti osloboditi od mola (video)

Znakovi moljac

U pravilu, količina relativno lako otkriti. Prisutnost leteći štetnika može ukazivati ​​na pojavu insekata ostaje ličinke otkrivanje ili pupa, svila, da ne spominjemo samu leptir.

Zrna moljac koji napada prehrambene proizvode lako se pronalazi pri pregledavanju namirnica. Žitarice ili žitarice izgledaju kao da su zalijepljene zajedno u malim komadićima malih komada tankih niti nalik pomičnim mrežama.

Naravno, potrebno je tražiti štetnika u blizini mogućeg staništa.

 • Spojka moljac namještaj je u akumulacijama prašine ispod presvlake namještaja te u pukotinama naslonima za ruke i namještaj jastucima. Kao rezultat života insekata na presvlaku tkanine, nastaju rupe, dimenzije koje mogu biti vrlo značajne.
 • Zdjelica mogu se naći u kuhinjskim ormarima i posudama s žitaricama, šećerom, brašnom ili zrnom, sušenim voćem i orašastim plodovima. Lončari takve vrste moljaca lako gnupe pakete s namirnicama i uzrokuju da se krupica postane potpuno neupotrebljiva. U najtežim slučajevima, umjesto proizvoda u pakiranju, može se naći samo prašina.
 • Moljac s uklapa se u ormariće i sposoban je skoro sve pokvariti u vrlo kratkom vremenu, što ih čini neprikladnim za nošenje.
 • Pokrivač sagova je omiljeno stanište tepih. Posebna prednost za štetnika daje gomilu prirodnih tepiha, ali ne preziru i tepisi, koji uključuju sintetičke niti.

Učinkoviti recepti

Postoji mnogo narodnih načina da se bore domaća moljac, osmišljena da izvadi štetnike po najnižoj cijeni. Prema brojnim receptima, lako je proizvoditi anti-insektni lijek kod kuće. Takva sredstva ne dopuštaju aktivno borbu protiv već postojećeg moljaca i potpuno uklanjanje insekata, ali je sasvim moguće da se štetočina ostane u stanu neudobna uz njihovu pomoć.

Najčešće, ti proizvodi uključuju biljne komponente koje imaju neugodan miris insekata. Među kućnim lijekovima za moljac,

duhan, naftalen, a također i makhorka se dobro dokazali. Možete napraviti na temelju droga koji miris će otjerati moljac i spriječiti reprodukciju insekata. Osim toga, moljac ne podnosi miris svježeg cvjetnog sapuna, koji bi trebao biti stavljen na policama ormara. Vrlo dobro štiti stvari od moljaca

vrećice lavande. Takav proizvod ima izražen miris, a za njegovu pripremu potrebno je staviti suhe cvjetove lavande u vrećice od tkanine ili gaze. Odlična zamjena za vrećicu je ulje lavande, koje impregniraju krpe od tkanine koje su visjele u opasnosti od oštećenja moljaca. Moljac ne podnosi miris svježeg cvjetnog sapuna, koji bi trebao biti stavljen na policama ormara

Borba protiv moljca namještaja je nešto teža.

Za dekontaminiranje komada namještaja, kao i deke i deke, treba pripremiti sljedeću kompoziciju: eukaliptusovo ulje - tri stolne žlice;

 • denaturirani alkohol - 0, 25 litara;
 • otopina sapunice - 0, 25 litara.
 • Žlica pripremljene smjese razrijedi se u pet litara tople vode, a presvlake obrađuju presvlake od tapeciranog namještaja, kao i posteljinu. Osim toga, problematična mjesta možete obraditi jelećem uljem.

Odabir najučinkovitijih domaćih lijekova protiv moljaca treba zapamtiti da se leptire jako boji mirisa paprike, naranče i limuna, kao i češnjaka. Ovi sastojci pomažu u zaštiti limenki žitarica od zrna ili hrane moljca.

Borba protiv masovne dominacije štetnika preporučuje se suvremenijim sredstvima koja sadrže kemijske sastojke i omogućuju uklanjanje kućne moljke nakon jedne aplikacije. Učinite to, ne morate čekati dok insekti ne uzrokuju značajnu štetu na imovini.

Vrlo dobro štiti stvari od umaka lavande sachets

Također predlažemo da naučite o opasnoj prirodi ličinke moljaca.

Savjeti i trikovi

Nemojte zanemarivati ​​takve aktivnosti kao što je redovito prozračivanje prostorije, kao i česte mokro i opće čišćenje.Posebna se pozornost treba posvetiti obradi teško dostupnih mjesta, uključujući ormare, područja pod namještajem i pločama.

Stvari u mirovini za skladištenje moraju biti čisti i tretirani protiv moljaca. Najčešće mula napada prljave stvari s mirisom znoj.

Prodavaonica prehrambenih proizvoda kupljenih u trgovini mora biti pažljivo pregledana zbog nazočnosti štetočina ili njegovih ličinki. Svi rogovima treba uliti u plastične ili staklene posude s poklopcem.

Borba protiv hrani moljaca: baka metode (video)

dobar izbor, čime odbijaju insekte raste prilično nezahtjevan biljke - Geranium i Coleus. Dovoljno je dvije cvjetne posude s biljkama u sobi da zaborave na takve štetočine kao moljac.