Як выявіць і вывесці блох з дывана

Ліпеня 2019

Відэа: Рады: як вывесці мошак з кухні? (гл. апісанне) (Ліпеня 2019).

Anonim

Kuća je mogu pojaviti tepih buhe, što nije lako zaključiti Mnogi ljudi vjeruju da buhe pojavljuju samo u domaćih životinja. Ali ovo je mišljenje pogrešno. U stvari, u kući u kojoj nema kućnih ljubimaca mogu se pojaviti tepih buha, koje se ne mogu lako ukloniti.

Karakteristike i izgled

Što izgleda buha u kući? Najčešći tip su domaći paraziti. Oni su prebačeni u prostorije zajedno s štakorima, mačkama, psima i samo skočiti na tepih.

Teško je ukloniti zemlju buha. To su mali kukci koji tele duljinu manju od 5 mm, tako da može biti teško identificirati. Često se pojavljuju u stanu iz podruma i ostaju na namještaju, sagovima, stazama. Za razliku od prethodnog tipa, oni ne mogu skočiti visoko, oni žive na podu. Od ulice u kući može se donijeti na odjeću pijesak buha. Duljina dostižu 1 milimetar.

Ljestvica sabotaža

Fighting buhe u kući treba biti čim oni postanu dostupni. Ako ne poduzmete korake na vrijeme, prisutnost parazita će dati mnoge probleme. Buhe mogu organizirati brojne kolonije. Njihovi ugrizi mogu izazvati:

 • infekciju s raznim bolestima;
 • svrbež;
 • Alergija.

Vidjeti insekata u stanu ne paničariti, sve se može popraviti.

Naši čitatelji preporučuju!

Da biste dobili osloboditi od buha, naši čitatelji savjetuju Pest-Odbiti repeller.Rad uređaja temelji se na tehnologiji elektromagnetskih pulseva i ultrazvučnih valova! Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce.

Više informacija ovdje …

Najčešći tip buha su kućni paraziti

Znakovi štetnika

Saznajte da postoje jednostavne buhe u kući. Treba pažljivo pogledati kuću. Stavite laganu tkaninu na tepih, isključite svjetlo pola sata, a zatim ga oštro uključite. Ako tkanina vidi crne skokove - to je buha. O prisutnosti parazita reći i ugriza na tijelu.

Ako stan ima insekte, ugriza će se uvijek pojavljivati ​​na području koljena, na leđima, na stranama. Mala su, nenametljiva, ali ih možete vidjeti. Često se pojavljuje modrica na mjestu uboda, budući da buha ne ulazi u koagulacijske supstance ispod kože.

Obavijest kako izgledaju kućni ljubimci, slijede njihovo ponašanje. U prisutnosti spomenutih parazita, oni će svrbiti na području leđa i ušiju.

Prilično je teško ukloniti zemlju buha, ne mogu skočiti visoko, žive na podu

Načini da se riješimo

Potrebno je boriti se s problemom odmah nakon otkrivanja. Ako kuća ima podrum, započnite s njom, inače se paraziti ponovno pojavljuju.

U kući je lakše izvršiti sljedeće postupke:

 • preklopite tepisi i dajte suho čišćenje;
 • razrijedite ocat s vodom, tretirati podove.

Takav proizvod kao voda u kombinaciji s octom pogodan je za liječenje cijele prostorije. Na taj način, pažljivo operite pukotine u podu, obrubljene. Važno je provesti i obraditi zidove na visinu od više od 1 metra.

Možete izvući buhe drugačije. Jednostavno kupite Dichlophos i obradite ih sve, uključujući tepiha i namještaj.Stan će biti dovoljno 5 litara otopine - oko 10 limenki. Na balonu mora biti označen "za puzanje parazita."

NAPOMENA!

Za brzo odlaganje buha, postoje samo tri učinkovite opcije:

 • Pozivanje službe za dezinfekciju (skupo);
 • Kupnja elektroničkog remenja (1390 rubalja);
 • Kemikalije (sumnjivi učinak).

  Pročitajte više ovdje …

  Kako da biste dobili osloboditi od buha u stanu (video)

  Dobili osloboditi od insekata može biti brzo, ali će se morati pridržavati nekoliko pravila:

  • nositi masku za prašinu, rukavice, sprej znači u prorez i poda;
  • Zatvorite prozore i vrata u apartmanu, ostavite je 5 sati;
  • Nakon povratka ventilirati sobe.

  Parazite može biti eliminiran aerosolima na dan. Ali nakon 7 dana mogu se ponovno pojaviti, ali uskoro će umrijeti, nakon što dođe u dodir s tretiranim površinama.

  Možda će vas zanimati i članak, nakon čega ćete naučiti o karakteristikama i značajkama uništavanja biljnih buha.

  Korištenje narodnih lijekova

  U stanu možete izvaditi parazite pomoću narodnih lijekova. Mnogo ih je, tako da svatko može odabrati što više voli.

  U kući morate kotrljati tepiha i dati suho čišćenje

  Infuzija buhač i pelina

  dobili osloboditi od insekata će pomoći funkcije, ima jak miris. Zahtijeva pelina i tansy. Uzmite sljedeće sastojke:

  • kipuća voda - staklo;
  • pelina - 2 žlice listova;
  • eukaliptus ostavlja - žlica;
  • Tansy - žlica.

  Ulijte sastojke kipućom vodom. Stavite smjesu na hladnom mjestu, ostavite 11 sati. Gotova otopina ulijeva se u raspršivač i raspršuje kroz stan.Posebnu pažnju treba posvetiti pločama i sagovima.

  Soda za pečenje

  U apartmanu možete koristiti soda za pečenje. Samo je pomiješajte i malu količinu solne soli. Prikazana smjesa treba obrađivati ​​s tepisima i tepisima, ostaviti pola dana, a zatim usisati.

  To znači, kako se voda u kombinaciji s octom je pogodan za obradu cijelu sobu

  Izlaganje visokim temperaturama

  To znači da je hladno će vam pomoći da brzo i učinkovito riješiti parazita. Buhe će umrijeti u potpunosti. Ne manje učinkovita metoda je uklanjanje tepiha za izravno izlaganje sunčevoj svjetlosti. Ultraviolet dobro ubija jaja od parazita.

  Pilana čips i pelin

  Kod kuće, možete koristiti grane pelina i strugotine od crnogorice - bora, smreke. Wormwood može biti obješen u uglovima, staviti blizu prag. Ako provodite ove korake, buha neće ući u stan - oni otjerati miris.

  Ukupno čišćenje

  Možete dobiti osloboditi od buha tako da to učinite potpuno čišćenje.

  Posebna pozornost tijekom ukupnog usisavanje treba dati područjima gdje je ljubimac troši puno vremena

  • treba pažljivo usisati tepihe. Počnite od ruba i prođite kroz tepih. Pažljivo obradite područja ispod namještaja, postolja.
  • Ako postoje mnogi paraziti, bit će potrebno da se vakuum u kući svaki dan za mjesec dana.
  • Posebna pažnja tijekom postupka trebala bi se dati područjima gdje ljubimac troši puno vremena.
  • Da biste dobili osloboditi od buha u potpunosti, ona mora biti pažljivo vakuum tapecirani namještaj, a osobito na donji dio.
  • Nakon izvođenja radova, vrećica iz usisavača mora biti odbačena. Ako to ne učinite, paraziti će ponovno otići na tepih.
  • Čišćenje tepiha će biti učinkovito kod kuće. Ako nemate potrebnu opremu, bolje je iznajmiti ili kontaktirati posebnu tvrtku koja pruža usluge čišćenja. Para savršeno uništava parazite odraslih i njihova jaja.

  Da biste se riješili problema kod kuće, apsolutno je važno prati vaše kućne ljubimce u stroju za pranje rublja. I dobro je je sušiti u sušilici. Obrišite leglo dnevno sve dok insekti nestanu.

  Također vam nudimo da znate tko je buha buha i koliko su opasni ugriz.

  Kako nabaviti buhe u stanu s narodnim lijekovima (video)

  Blake mogu živjeti u tepisima. Štoviše, u ovom slučaju potrebno je provesti preradu cijele prostorije u cjelini. Važno je obratiti pozornost na stanje podruma ako živite na prvom katu. Ako ne - pazite na čistoću u sobama i ležite oko vrata i prozora grančice - onda se paraziti neće pojaviti.