Як забіць прусакоў: метады і сродкі барацьбы

Чэрвень 2019

Відэа: Лучшие Реплеи Недели с Кириллом Орешкиным #33 [World of Tanks] (Чэрвень 2019).

Anonim

Pojava žohara u stanu veliki je problem, čije rješenje treba biti trenutno i maksimalno učinkovito. I ubiti takve insekte i trajno ih se riješiti, trebali biste koristiti samo učinkovite i dokazane načine i sredstva.

Kako uništiti žohara: pregled metoda i sredstava za

Pa kako možeš ubiti žohar pojavio u stanu? Budući da su ovi insekti vrlo česti i česti su "gosti", stručnjaci su razvili mnogo različitih sredstava i metoda osmišljenih za borbu protiv njih. A glavni će biti razmotreni u nastavku.

Pomoć profesionalci

najjednostavniji, ali u isto vrijeme učinkovit način kontrole žohara u stanu - ove žalbe na specijalizirane usluge, bave dezinsekcije.

 • Prva prednost ovog rješenja je nedostatak djelovanja s vaše strane. Za vas će sve učiniti stručnjaci.
 • Drugi plus je učinkovitost mjera. Stručnjaci koriste samo djelotvorne moderne lijekove.
 • Treće dostojanstvo je jamstvo. Neke tvrtke jamče rezultat i obećavaju ponovnu obradu ako nema pozitivnih rezultata.

Ima nekih nedostataka.

 • Prvi je trošak. Usluge centara za kontrolu štetočina koštaju oko 3-7 tisuća rubalja, ovisno o području prostora i stupnju onečišćenja.
 • Drugi nedostatak je činjenica da je vrijeme obrade od svih stanara mora napustiti stan (iako je nezavisna borba koja vlada moraju se poštivati, previše).

Specijalizirani pripravci

Gotovo svi specijalizirani pripravci sadrže insekticidne aktivne tvari i ubiru žohare. Većina ovih komponenti ima neuroparalytic učinke i prodire u tijelo bilo kroz probavni trakt insekata, ili putem hitinski plastu školjke ili putem dišnog sustava. U svakom slučaju, oni uzrokuju paralizu i neposrednu smrt, au nekim slučajevima i za nekoliko sati.

Svi specijalitet lijekovi mogu se podijeliti u nekoliko skupina, ovisno o obliku objave:

 • Gelovi sadrže glavnu komponentu i baze (obično masti), pod uvjetom da je karakterističan dosljednost pripremama. Obrada se obavlja točkasto ili točkasto, tj. Sastav se primjenjuje u malim dijelovima duž linije. Djelovanje gotovo svih gelova je produljeno, jer se ne gube zbog svoje teksture gela. Dodatna priprema (na primjer, pripravljanje otopine) nije potrebna, a vjerojatnost da toksične komponente ulaze u respiratorne organe životinje ili osobe smanjuju se. Aplikacija je udobna i jednostavna, a to je i definitivan plus. No, na nekim površinama (na primjer, na tekstilima), takvi lijekovi mogu ostaviti masne tragove. Osim toga, potrošnja nije najisplativiji. Najpopularniji i učinkovitiji gel protiv žohara su Global, Dohloks, Clean House, Absolute, Kapkan, Domovoi, Raptor.
 • Aerosoli ili sprejevi. Njihova glavna prednost je ravnomjerna distribucija, koja omogućuje punu obradu čak i velikih površina u stanu. Učinkovitost je dovoljno visoka. No, mnogi lijekovi u ovoj skupini imaju značajnu toksičnost, što njihovu upotrebu potencijalno može biti opasno ako ne slijedite mjere predostrožnosti.Stoga se preporučuje liječenje u respiratoru kako bi se izbjeglo dobivanje štetnih tvari u dišni sustav. Najučinkovitije sredstvo protiv žohara ove kategorije je poput Combat, Reid, Raptor, Clean House.
 • Emulzije i koncentrati. Ovaj oblik se ne smatra najprikladnijom jer zahtijeva određenu pripremu, naročito, pripremu otopine za koju se obično koristi voda. No, koncentracija aktivnih komponenti dovoljno je visoka, što znači da je borba protiv insekata u stanu učinkovita. Najučinkovitiji lijek je "Get".
 • Olovke ili bojice postaju manje popularne, jer imaju nekoliko nedostataka. Prva je neravnomjerna i inferiorna distribucija. Druga je mogućnost udisanja toksičnih sastojaka. Treći nedostatak je trag koji je preostao nakon obrade. Ali, ipak, bojice se koriste za borbu protiv insekata do sada, a najučinkovitiji među njima je vrijeme testiran "Mashenka".
 • prašine ili prašci su na prodaju mnogo rjeđe, budući da imaju mnoštvo nedostataka. Prva je velika vjerojatnost udisanja čestica i povećanog rizika od trovanja ili trovanja. Drugi negativan je neravnomjerna raspodjela. Da biste se nosili s cijelom sobom i uništili žohare u stanu, morat ćete naporno raditi i potrošiti znatnu količinu lijeka. Ova kategorija uključuje sredstva "Clean House", "Tornado", "Fas" i "Absolute".

Zamke i repelenti

Scarers i zamke, koriste za uklanjanje žohara u stanu, podijeljenih u nekoliko skupina:

 1. ljepilo zamke su raspoređeni prilično jednostavno.Mamac se nalazi u tijelu, a tu je i površina tretirana sa sastavom ljepila unutar njega. Nakon što je osjetio miris, kukac se provlači unutra, ali se drži i više ne može izići i umrijeti. Takvi uređaji su sigurni i prikladni za uporabu, a najučinkovitije su "Taiga" i "Forsyth".
 2. Otrovne zamke. Pored mamca, oni sadrže otrov koji sadrži insekticidne sastojke. I sve to se nalazi u tijelu uređaja, što ga čini sigurno za životinje. Najučinkovitije zamke su "Reid", "Komabt", "Dohloks".
 3. Električne zamke uništavaju žohare u stanu uz pomoć električne struje. Unutar trupa nalazi se i mamac, na koji reagiraju kukci. No, ulaskom u njega, žohar odmah dobiva strujni udar i umre. Za kućne ljubimce i stanovnike takvi uređaji su sigurni. Popularna marka je Ecosniper.
 4. Ultrazvučni ožiljci ne uništavaju insekte u stanu, već ih isključuju, tj. Prisiljavaju ih da napuste naseljeno područje. No, znanstvenici su otkrili da slabe ultrazvučnih valova gotovo nikakav utjecaj na žohara, tako da ćete morati steći snažan instrument, ali to može utjecati na životinje i ljude, pogotovo uz stalnu upotrebu (a to je poželjno, kao i štetnici mogu i vratiti se opet, kada shvate da je prijetnja prošla). Najpoznatiji uređaji: "Typhoon", "Banzai".
 5. Elektromagnetski repeleri stvaraju magnetsko polje, čiji valovi uzrokuju da žohari osjećaju anksioznost i napuste teritorij. Najpopularnije robne marke uključuju "Riddex Repeller", "Ecosniper AR-120", "Ixus KY-6182".

Folk recepti

Možete ubiti žohara koji žive u stanu uz pomoć narodnih lijekova.Najučinkovitiji među njima su:

 • borna kiselina. Može se miješati sa šećerom u prahu ili s mrvicama kruha.
 • Površine se mogu tretirati kerozinom.
 • Koristite amonijak kako bi uništio žohare u stanu. Rastopite u vodi i upotrijebite proizvod za raspršivanje. Miris će uplašiti insekte.
 • Terpentin također ima neugodan miris. U stanu ne ubija žohare, već im omogućuje da se boje.
 • Bubune se boje oštrih mirisa nekih biljaka, na primjer, tansy, pelin, Ledum.

Pravila borbe i korisni savjeti

Ubijte sve žohare - ovo je samo pola uspjeha, jer se ti štetnici mogu ponovno pojaviti u stanu. Da bi se ne samo da se oslobode zauvijek, već i kako bi se izbjegla njihova ponovljena invazija, treba poštovati nekoliko pravila:

 1. Glavni razlog pojavljivanja žohara su povoljni uvjeti za njihovo postojanje. I sasvim je logično da se riješiti tih štetnika potrebno je situaciju u stanu izuzetno nepovoljno za njih. Prije svega, lišite ih izvora hrane. Da biste to učinili na vrijeme za čišćenje, redovito izvadite smeće i očistite sve proizvode u hladnjaku. Također, insekti zahtijevaju vodu, a također bi trebalo ukloniti. Da biste to učinili, čvrsto zatvorite sve spremnike s bilo kojom tekućinom, pratite mogućnost servisiranja slavina i obrišite posuđe i sudopere.
 2. Takvi insekti mogu doći iz susjeda, i to se tako često događa. I kako bi se smanjili rizici takve "migracije", svi putevi moraju biti zatvoreni, naime, ukloniti pukotine u zidovima, na vratima.
 3. Kako bi se postigla maksimalna učinkovitost borbe protiv žohara, u stanu se istodobno mogu koristiti više sredstava ili metoda, što će ubrzati proces uklanjanja insekata.
 4. Odabir sredstava i metoda borbe, sjetite se sigurnosti svih stanara u stanu. Nabavite netoksične lijekove i slijedite pravila za njihovu upotrebu, kao i sve mjere predostrožnosti.

Kako biste dobili osloboditi od žohara, odaberite djelotvorno sredstvo i započnite borbu.