Як хутка пазбавіцца ад блох у кацяняці

Ліпеня 2019

Відэа: Calling All Cars: Missing Messenger / Body, Body, Who's Got the Body / All That Glitters (Ліпеня 2019).

Anonim

Buhe - parazita koji uzrokuju nelagodu kao lutalica životinja i domaćih, uključujući i nedavno je izašla na vidjelo. Kako da biste dobili osloboditi od buha na mačića? Prepoznati ga, učiniti vaš ljubimac osjećati ugodno i ne pate.

Kako ćete znati da mačića buhe?

Prije početka borbe protiv buha, treba razjasniti da li na tijelu mačića prisutnost parazita. Što se može odrediti prema sljedećim kriterijima:

 • Behavior. Buhe grizu i vrlo značajno, tako da je mačić može ponašati nemirno: šuga stalno lizati, grickati svoje tijelo, bacanje s jednog mjesta na drugo u potrazi za udobnost. To također može patiti apetit, do potpunog odbijanja hrane.
 • Tragovi ugriza. Ako uzmemo u obzir ljubimac koža pažljivo rastali kosu, možda ćete primijetiti male mrlje crvenila. U središtu jednog takvog mjestu pronašao malu crvenu točku - rupu utakmice nakon punkcije. Ali ponekad ugriza izazvati teške alergijske reakcije, te se u takvim slučajevima gotovo cijelo tijelo prekriveno ranama.
 • sami insekti. Iako su vrlo male, ali imaju vrlo specifičan izgled koji će odrediti njihovu dostupnost i razlikovanja parazita. Tijelo je spljošten bočno buhe i opširno u području abdomena i male glave. Među tri para šape prošlosti, u - prvi, duže, - drugo, moćan, u - Treće, imaju jasnu zavoj (To su udovi koji se koriste za kretanje). Boja tijela je obično tamno smeđa.

Kako odabrati lijek protiv buha?

Kako odabrati alat koji se može koristiti za liječenje mačića zaraženog buhama? Pri kupnji potrebno je uzeti u obzir kriterije kao što su:

 1. Oblik ispuštanja. Odabir, vodite udobnost i sigurnost kućnog ljubimca. Općenito, svi pripravci protiv buha izdaju se u obliku sprejeva, kapi, šampona. Ali također možete koristiti posebne uređaje - ovratnike. Ako se na mačiću nalaze buhe, onda je najbolje koristiti šampon ili kapljice. Šampon je potpuno ispran, tj. Nema tragova kemijskih sastojaka na kaputu. Kapi padaju samo na grebenu, a prije nego što mačić neće doći, čak i ako pokuša lizati ovaj dio. Sprejevi također prilično opasno, kao i njihove čestice mogu ući u dišne ​​puteve ili sluznice mačića. Štitnici, u pravilu, imaju standardne veličine i za male mačiće nisu prikladni zbog mogućih nelagoda.
 2. Sastav. Obično uključuje insekticide, a ne sve su bezopasne za mačiće. Osim toga, ako je tvar sadržana u visokoj koncentraciji, može imati toksične učinke i štetiti zdravlju životinje.
 3. Dobna ograničenja. U pravilu, insekticidi mogu koristiti samo tri mjeseca života, a neke su vrlo otrovne i brojač do 4 - 5 mjeseci. No, postoje posebna sredstva za male životinje, s kojima je moguće obrađivati ​​mačiće od jednog mjeseca.

Slijedi pregled najučinkovitijih i najopasnijih za mačiće.

Šampon

Među značajnim šampona kako slijedi:

 • „Rolf klub” Dopušteno je koristiti samo tri mjeseca života, a njegov glavni aktivni sastojak je permetrin (0, 5%).
 • šampon „g Kiss” za životinje u dobi od četiri tjedna, u svom sastavu kao permetrin, i u istoj koncentraciji kao i u prethodnom pripravku.
 • "Veda" je domaći proizvod tvrtke "Phytoelita", dopušteno je koristiti od dva mjeseca. Kao aktivna komponenta, permetrin je prisutan u koncentraciji od 0, 3%.
 • Delix je prirodni šampon koji se temelji na uljima citronele i ulja čajeva. Insekticidi u sastavu nisu prisutni i to, bez sumnje, plus.

Kapi

Najučinkovitiji kapljica

 • "HARTZ UltraGuard OneSpot". U svom sastavu, metopren, čija koncentracija iznosi 2, 3%. I iako se takva komponenta smatra netoksičnim, uporaba se dopušta samo od dobi od dvanaest tjedana.
 • "Front Line Spot It". Opcija je prikladna za mačiće starije od dva mjeseca.
 • "Prednost". Ove kapi su dostupne u dvije doze i pogodne su za životinje mase manje od 4 kg. Minimalna dob je osam tjedana. Sastav tvari imidakloprid.
 • "Beafar Bio" je potpuno prirodno i, stoga, sigurno, prikladni su za uporabu od dvanaest tjedana.

sprejevi

Među sprejevima, obratite pažnju na kao što su Front Line, HARTZ, Beafar i drugi. Ali zapamtite da su gotovo svi kontraindicirani u dobi do tri mjeseca.

Ogrlice

Najviše bezopasni i učinkovite ogrlice - A "Bolfo", "rusa", "Barovi", "HARTZ", "Beafar". Ali minimalna dužina (tj. Opseg vrata) je 35 centimetara.

Važna pravila: kako prikazati buhe

Da biste riješili mačića buha, trebate ih obraditi odabranim alatom. A to bi trebalo biti učinjeno pažljivo i ispravno, promatrajući određenih pravila:

 1. Prije upotrebe bilo kojeg sredstva pažljivo i temeljito pregledate priključen na njega ili sadržane izravno na uputama na pakiranju.
 2. Većina lijekova dostupnih za prodaju kontraindicirana je za uporabu u mačića mlađoj od mjesec dana. U ovom dobu dopušteno je samo mehaničko liječenje, što pretpostavlja češljanje parazita. Uzmite češalj ili češalj s često postavljenim zubima i počnite ih koristiti za uklanjanje buha iz mačkaste kose. Pre vuna pokriti može biti lagano navlažen, što će učiniti paraziti vidljiviji, malo ih panika, a također uvelike olakšati proces češljanja.
 3. Ako mačiću hrani majka, sve do trenutka njegove ekskomunikacije, nemoguće je provesti liječenje. Činjenica je da mačka često lizati mačiće, au njenom tijelu mogu dobiti dijelove lijeka protiv buha, što svakako dovodi do trovanja.
 4. Nakon primjene sastava na vunu, važno je ne dopustiti da ga mačka lizuje iz vune. Da biste to učinili, možete ga uzeti u naručju ili odvratiti pozornost.
 5. Preporučljivo je ponavljati liječenje nekoliko puta kako bi sigurno uklonili sve insekte.

Izaberite pravi lijek i počnite se boriti s buhama da biste riješili mačića takvih parazita.